06/09/2010

* ~~~פיצה להמונים~~~~ It's Pizza Time

~~~~פיצה להמונים~~~
It's Pizza Time !הפיצה הכי טובה שלך.." את זה הוא אמר"
אינני יודעת מה אתם עושים עם קילו עגבניות, ביננו..טעמן לאחרונה לא משהו גם המחיר לא. קפצנו לשוק לקנות עגבניות לרסק (הוא: ג'חנון לחבר'ה) ועגבניות לפיצה. הנה מתכון לפיצה עם 100% הצלחה. והצילומים, לטעמנו, פוד פורנו ממש
לרוטב: לאחר שבצל קטן נקצץ יחד עם שום(חובה) שניהם הוזהבו בווק עמוק וכבד. מרבית העגבניות נקצצו והוספו לבישול יחד עם מעט סוכר ועלי בזיליקום טריים קצוצים
מחצית השעה עברה, הרוטב המבושל הסמיך והוא מוכן. כעת יתובל במלח גס ופלפל שחור. יש לצנן את הרוטב לפני מריחתו על הבצק
 

מתכון פשוט לפיצה קלת הכנה. מכינים בצק ומתפיחים אותו במשך כשעה. מחלקים ל- 4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים ברוטב הפיצה המבושל, מפזרים בנדיבות מוצרלה פרוסה (אפשר גם קצת פרמזן) ולתנור. הפיצה תאפה בסבבים במשך כ- 10 דקות בתנור חם. פיצה אחת היא מנת הגשה אישית גדולה .עלי בזיליקום טריים נוספים פוזרו מעל הפיצה האפויה
 
פיצה
:לבצק
חמש מאות גרם קמח לבן מיוחד ללחם
כפית מלח דק
כפית סוכר לבן
שתיים וחצי כפיות מדידה שמרים יבשים = 7.5 גרם
שלוש מאות מ"ל מים מינרלים מהבקבוק
:לרוטב
צרור עלי בזיליקום טרי
חמישים מ"ל שמן זית
בצל קטן קצוץ
שתי 1-2 שיני שום קצוצות
קילו עגבניות קצוצות, ניתן להשאיר מעט עגבניות לפריסה על הפיצה
כפית סוכר לבן
שלוש מאות גרם גבינת מוצרלה פרוסה
מלח גס
פלפל שחור גרוס

:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר לשים את הקמח. לערב לתוכו את המלח והסוכר
.בקערית קטנה להמיס את השמרים ב - 50 מ"ל מים, מכמות המים הכוללת
לצקת את תערובת השמרים לתוך תערובת הקמח. להוסיף בהדרגה את כל יתר כמות המים וללוש לבצק חלק במשך 5 דקות
.להתפיח את הבצק במשך שעה עד שמכפיל את נפחו
.בזמן שהבצק תופח יש להכין את הרוטב
.להזהיב את הבצל והשום במשך דקות ספורות
להוסיף עגבניות קצוצות (לא חייבים לקלוף) סוכר ועלי בזילקום קצוצים (אפשר לתלוש עם היד..). להביא את הרוטב לרתיחה ולבשל קרוב למחצית השעה עד שהרוטב מסמיך, לבחוש מידי פעם
.להסיר מהלהבה ולתבל במלח ופלפל. לצנן
:אפייה
.לחמם תנור לחום גבוהה 220 מעלות
. ללוש מעט את הבצק התפוח על משטח מקומח קלות. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים. לרדד כל חלק דק. למרוח על הבצק מכמות הרוטב (ניתן לקשט בפרוסות עגבניה/לבחירתכם) לפזר למעלה פרוסות מוצרלה. לאפות כ- 10 דקות בתנור החם. ניתן להפעיל לסרוגין את הטורבו בתנור


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

2 comments:

יוליה said...

השבוע נתקלתי בבלוג המקסים הזה ועכשיו אני מכורה!
אחרי מספר מתכונים לא מוצלחים לפיצה ביתית, אני חייבת לציין שזאת אכן הפיצה המושלמת! בצק אוורירי וטעים.
גרפתי אין ספור מחמאות ונהניתי מכל ביס!

Chanita Harel חני הראל said...

תודה רבה יוליה יקרה

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !