?קציצה עשויה מחומוס אכלתם כבר
"יש פה ריח טוב של פלאפל.." היא אומרת ומתקרבת למחבת מביטה בקציצות. ".. זה בטח הרבה עבודה .."
בתוך המחבת מטגנות להן 8 קציצות חומוס שמנמנות וריחניות.
?מה הפעם
קציצה עשויה מגרגירי חומוס מבושל ,בצל סגול, שום, כוסברה,גרעיני חמניות(מעט) ביצה וקמח חומוס. הקציצות מטוגנות במעט שמן יחסית ויש גם גירסא לעצלנים שלא השרו חומוס מראש (אני !) . מספר קציצות כאלו וסלט מהוות ארוחת צהריים או ערב קלה
!זה טעים , באחריות
:הערות לפני שמתחילים
.ניתן לעשות שימוש באותה המחבת לאורך כל ההכנה
.מומלץ לאכול חם. הקציצות עדינות ולא מוצקות. נהגו בזהירות שלא יתפרקו
.ניתן להגיש את קציצות החומוס עם גבינה לבנה/יוגורט ובצל סגול מקורמל ,מתכון בהמשך
קציצת חומוס
:החומרים ל- 8 קציצות
מעט שמן זית
חצי בצל אדום בינוני קצוץ דק
שן שום גדולה קצוצה דק
כפית עד כפית וחצי כמון טחון
שלוש מאות ושלושים =330 גרם גרגירי חומוס מבושלים ,אפשרי לסנן קופסא של שימורי חומוס= משקל נטו של קופסת שימורים
שתי= 2 כפות גרעיני חמנייה
חופן גדול של כוסברה טרייה
ביצה גדולה
שליש = 1/3 כוס קמח חומוס ,הכנתי לבד, אפשרי לרכוש מוכן
-
שמן קנולה לטיגון הקציצות
:לבצל המקורמל
עשרים עד 30 גרם חמאה
חצי בצל סגול (או שלם) פרוס דק
כפית עד 3 כפיות סוכר זהוב - דמררה
:אופן הכנת הקציצות
לחמם מעט שמן זית במחבת. להוסיף את הבצל הקצוץ ולבשל בבחישה כ- 3 דקות או עד לריכוך הבצל. להוסיף שום וכמון ולבשל דקה נוספת.לכבות ולצנן מעט
:בבלנדר/מעבד מזון לטחון יחד:
חומוס, גרעיני חמנייה,כוסברה, ביצה ותעורבת הבצל שבמחבת. תתקבל תערובת אחידה וחלקה (ירקרקה
חומוס, גרעיני חמנייה,כוסברה, ביצה ותעורבת הבצל שבמחבת. תתקבל תערובת אחידה וחלקה (ירקרקה
.לערבב פנימה את קמח החומוס . לתבל לפי הטעם מלח ופלפל
לחמם שמן קנולה במחבת (גובה השמן כ- ס"מ אחד) . ליצור קציצות בכמות של כף גדושה . (ניתן ליצור את הקציצות בידיים מקומחות- לא חובה
לשטח מעט כל קציצה ולהניח בשמן החם. לטגן את הקציצות דקות ספורות מכל צד עד שהקציצות מזהיבות היטב
להניח על נייר מגבת לספיגת עודף השמן
.הכנת בצל מקורמל לא חובה
להמיס את החמאה במחבת. להוסיף את הבצל הפרוס ולטגן בבחישה כ- 10 דקות. להוסיף את הסוכר ולבשל עוד כדקה
:הגשה
.להניח בצל מקורמל מעל כל קציצה לקשט ביוגורט ולהגיש
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
יוצרת את הבלוג :פודפורנו להמונים
2005-2011
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !