!הפעם לא קשרתי לו את הרגליים אך עשיתי לו מסאג' מענג בכל הגוף. והוא, מצידו החזיר לי ובגדול
חמש דקות לאחר שנכנס לתנור הריח סביב היה מופלא . הפעם אף אחד לא התאפק והזלילה הגדולה החלה מהר.. ובכלל אימרו לי חברים :האם זה חוקי לזלול עוף בחצות הליל ?.. ועוד מבלי לעשות שימוש בסכין ובמזלג
.רישמו מתכון טעים להפליא לעוף בתנור אבל קצת אחרת
:יש להכין מראש
עוף שלם טרי, להשאיר את העור (משקל העוף קרוב ל- 2 ק"ג)+ -
תבנית אובלית שתכיל את העוף. גודל התבנית 32-35 ס"מ לערך
שום טרי כתוש + תבלינים נוספים
העוף ישהה בחומרי המשרה במקרר (פירוט בהמשך) שעות ספורות. מומלץ להכין את המשרה והעוף לילה לפני או שעות אחדות לפני האוכל
.העוף יתקבל רך, ריחני, שזוף וטעים. השום המומלח שמסתתר תחת העור מפתיע בטעמו הטוב
:מתכון לעוף טעים במיוחד
.קחו את העוף שיטפו ונגבו אותו
.כיתשו 5 שיני שום גדולות וערבבו אותן עם חצי כפית מלח גס =אטלנטי
.את תערובת השום יש להחדיר מתחת לעור העוף מכל כיוון
:בקערית ערבבו את חומרי המשרה
שלוש כפות חומץ יין לבן
שתי כפות יין לבן (או מים)
שתי כפות שמן זית
שתי כפות פפריקה מתוקה
כף וחצי כמון טחון
פלפל שחור גרוס טרי לטעם
כעת יש לצקת את חומרי המשרה על העוף. מכניסים את העוף לשקית ניילון, מהדקים וקושרים. מניחים את השקית בקערה ומשהים במקרר למשך 5-8 שעות
:אפייה
.מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות
מוציאים את העוף מהמקרר, מוציאים משקית הניילון ומניחים על תבנית אפייה (לרפד את התבנית בנייר אפייה/נייר כסף)
.את המשרה שנותר בשקית להעביר לקערית קטנה
.לאפות את העוף בתנור החם במשך 15 דקות
להוציא מהתנור ולהפוך את העוף, לצקת מחומרי המשרה שבקערית. להנמיך את חום התנור ל- 200 מעלות ולאפות את העוף במשך 15 דקות
להוציא את העוף מהתנור להפוך אותו, לצקת מעל מחומרי המשרה בקערית. בכף לצקת על העוף מהמשרה שבתבנית ולהמשיך לאפות. להמשיך להוציא-להפוך את העוף ולצקת מהמשרה כל 15 דקות
זמן האפיה יהיה שעה ורבע סה"כ (עד שעה ועשרים דקות). ב- 20 דקות האפייה האחרונות ניתן להפעיל את הטורבו בתנור
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !