פרג, פרג תרדוף.. שלוש חלות עם פרג - גם לפורים
בעודי אורזת את החלה הפרוסה לשקיות הקפאה שמתי לב שכל ה'שפיצים' של כל שלושת החלות נעלמו
.הוא טען להגנתו שלפני שהוא מקבל חלה 'הביתה' הוא חייב לטעום
סברתי שהחלה טובה אך בהחלט סטנדרטית אבל החבר'ה כאן הכריעו שכדאי לפרסם את המתכון כי החלה הזו טעימה להם יותר מהקודמות. לא התווכחתי
מתכון ל- 3 חלות לא גדולות במיוחד, שחומות, ריחניות וזרויות פרג. אפשר לזרות הרבה יותר פרג ממה שאני שמתי
החלה עוברת מצויין הקפאה. מומלץ להפשיר בטמפרטורת החדר (גם בחורף ההפשרה מהירה)
חלה עם פרג
ל- 3 חלות בגודל בינוני
החומרים
שש כפות שמן רגיל (קנולה), לא שמן זית
כוס וחצי מים חמימים
שתי כפיות סוכר לבן
שתי כפיות מלח דק
ארבע עשר גרם שמרים יבשים = 4.5 כפיות מדידה
חצי כוס מים חמימים, נוספת
שלוש ביצים -חלמון אחד לשמור לציפוי
כקילו קמח = 7-7.5 כוסות קמח רגיל -980-1050 גרם
ההכנה
בקערת מיקסר (או קערה לערבוב ידני) לערבב שמן + כוס וחצי מים
להוסיף לקערה סוכר ומלח ולערבב
בקערית נפרדת להמיס את השמרים בחצי כוס המים החמימים. להניח לתסוס במשך - 5 דקות
לקערת המיקסר להוסיף: 2 מהביצים וחלבון. (את החלמון הנותר לשמור בקערית בצד להברשת החלות)
להוסיף לקערה את תערובת השמרים. לערבב הכל
להוסיף 4 כוסות קמח ולערבב. להוסיף בהדרגה את יתרת כמות הקמח
ללוש במשך דקות אחדות לבצק אחיד
להניח את הבצק בקערה גדולה משומנת מעט ולהתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו- במשך כשעה
:עיצוב החלות
ללוש מעט ביד את הבצק התפוח ולחלקו ל- 3 חלקים שווים. כל חלק לחלק ל- 3
לגלגל כל חלק לגליל לא ארוך (בערך 22-25 ס"מ). לקלוע כל 3 גלילים לצמה
לקלוע את כל החלות. להניח את כולן על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור
לערבב את החלמון הנותר עם כף מים, להבריש כעת את כל החלות בחלמון מכל צד (זה יספיק לכל החלות)
לזרות פרג שלם על כל חלה, להניח להתפחה עד שמכפיל את הנפח במשך כשעה
לאפות בתנור חם - 200 מעלות במשך 45-50 דקות
החלות המוכנות יהיו אפויות היטב ובצבע זהוב חום
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !