חם, חם מהתנור ..עוגיות בעבע בתמר. פעם ראשונה שלי, הצליח לי
!הלהיט הבא שלכם במטבח - וזה בטוח
!הלהיט הבא שלכם במטבח - וזה בטוח
בעבע הוא קורא להן. כך סיפר לי יקירי על החבר מהצבא. באותו היום ממש קיבל החבר חבילה נוספת מהבית מלאה בעוגיות התמרים הללו
מתברר שהחברה בבה"ד חטפו ממנו את העוגיות. שמעתי כמה טעימות הן ולא דומות לשום דבר אחר טעים שאכל, ביקשתי מתכון. עבר זמן, השרות שמה כמעט תם, אז ביקשתי שוב
בערב לא חגיגי במיוחד הוא שלף אותו מהקידבג הגדול... כתוב בכתב יד של אימא של ... היום ניגשתי להכין
המתכון כלל רשימת מרכיבים מדוייקת להפליא, הוראות הכנה היו בסיסיות בלבד. המרתי (נעשה שימוש בשמרים טריים, מרגרינה וכד') חילקתי, מדדתי זמן .. הבצק הוכן במיקסר והיה נהדר. התמסר לידי, רך ולא דביק ונעים כל כך. התפחתי את הבצק פעם אחת למרות שלא צויין במתכון. לאחר מכן קרעתי מהבצק חתיכות, שטחתי ומלאתי במלית תמרים
.ההרגשה הנפלאה שנסיון ראשון מתקבל באופן מוצלח כל כך
סגרתי לכדור. שיטחתי ושמתי בתבנית. כל בעבע נמרחה בביצה טרופה, נדקרה כולה במזלג ונזרתה בשומשום. את התבנית הראשונה הכנסתי לתנור והשומשום נשכח על השיש. פתחתי בחטף את התנור, וזריתי בשומשום את הבעבעות שהיו קרובות לדלת, סגרתי מיד שלא יברח לו החום
.התבנית נכנסה לתנור והוצאה בדיוק 15 דקות לאחר מכן, הריח קרא לי למטבח
הכנתי מחצית הכמות מהמצויין במתכון (במתכון המקורי נעשה שימוש בקילו קמח, כל המרכיבים חולקו לחצי), התקבלו כ- 12 בעבעות גדולות יחסית
.אימצתי בחום את המתכון ותכף יכתב בגירסא מהירה שתצליח לכל אחד בבית גם
בעבע תמרים - עוגיות תמרים עיראקיות
החומרים
חצי קילו קמח לבן רגיל
חמישים גרם חמאה רכה, במקור מרגרינה
רבע כוס שמן (60 מ"ל)
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
שתי כפיות שמרים יבשים = 7 גרם או רבע חבילה שמרית=שמרים טריים בגרגירים
קורט מלח
כוס מים חמימים, פחות כ- 20 מ"ל
מלית
תמרים או ממרח תמרים, לכמות בצק זו יספיק חצי מיכל כ - 220 גרם של ממרח תמרים
למריחה
ביצה טרופה עם מעט מאוד מים, לא נשתמש בכל הביצה
לזרייה
לזרייה
מעט שומשטם
אופן ההכנה
.להכניס לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק מלבד המים ולערבב
.לצקת את המים בהדרגה וללוש דקות אחדות לבצק חלק ואחיד
.הבצק נהדר וישאיר את קערת המיקסר והמלוש נקיים לגמרי
.הבצק נהדר וישאיר את קערת המיקסר והמלוש נקיים לגמרי
להתפיח את הבצק, אפשר בקערת המיקסר במשך כשעה. אל תצפו לתפיחה גדולה מאוד, אלא מתונה
יצירת הבעבע
אין צורך ללוש את הבצק התפוח, רק להוציא מהקערה למשטח עבודה ולשטח מעט עם כף היד
ליטול מהבצק חתיכות, לשטח, לשים במרכז כפית מלאה ממרח תמרים (או תמרים קצוצים), לסגור לכדור (להדק קצוות שהמלית לא תברח)
.לשטח כל בעבע (אפשרי עם מערוך קטן) ולהניח בתבנית גדולה
.להמשיך באופן זה עם כל הבצק. הכמות תספיק ל - 2 תבניות אפייה
.להבריש כל בעבע בביצה הטרופה
לחורר במזלג ולפזר שומשום(או קודם לפזר שומשום ואח"כ לחורר במזלג)
.אין צורך להתפיח
.להכניס לתנור חם שחומם מראש בחום 200 מעלות
.לאפות כ- 15 דקות . המאפה המוכן יהיה זהוב היטב
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
1 comment:
תודה חניתנה
את העוגיות הללו וגם בעבע בסכר ובעבע בג'אבן הייתה מכינה חמותי ז"ל וכולם אהבו מאוד.
במיוחד את אלה עם הגבינה שנחשבו טעימות במיוחד וחמותי שמרה עליהן בשביל בנה הבכור האהוב.
אה, הזכרונות.
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !