21/12/2011

*~~~מתכון ללביבות כרובית גזר אפויות והסופגניה של אוסם~~~

. הלביבה הזו אפוייה ולא מטוגנת (זה אינו מורגש !) וכמה קל להכינה
לביבת ירק מכרובית, גזר ובצל. הלביבות אפויות חיש קל בתנור, במהלך האפייה יש להפוך את הלביבות כאילו טגנו אותן במחבת. הלביבה מתאימה לכל ארוחה וגם לכל אחד, כולל הילדים ובמיוחד לחג החנוכה - חג הלביבות. מנה משביעה וגדושת בריאות. שמרו על יחס החומרים -יותר כרובית, פחות גזר וממש מעט בצל ותקבלו לביבה מושלמת שאף פעם איננה מתפרקת. לכבד את האורחים בחג החנוכה או לשמור עבורכם. רוצו להכין

לביבות כרובית וגזר אפויות
: ל- 30-32 יחידות
: החומרים
כרובית בינונית שטופה וחתוכה לפרחים, סה"כ משקל נטו ללא הפחת = 700-750 גרם
ארבעה עד 5 גזרים בינוניים קלופים, קצוצים גס= כ 300 גרם
בצל בינוני, קלוף, קצוץ גס
משקל הכרובית+גזר+בצל נקיים וחתוכים = 1.1  ק"ג
שלושת רבעי כוס קמח רגיל = 110 גרם
שלוש ביצים גדולות
ארבע וחצי כפות חלב
מלח
פלפל שחור גרוס
---
מעט שמן זית
:אופן ההכנה
.את הירקות שמים בסבבים במעבד מזון. מעבדים ליצירת פירורים
.מחממים מעט שמן קנולה בווק או סיר, מוסיפים את כל הירק
.מטגנים הכול בבחישה כ- 7דקות (נפח הירק יירד עם הטיגון). ממליחים ומפלפלים לטעם
.מצננים מעט. בוחשים פנימה את הקמח בהדרגה
מומלץ לנפות כמויות מהקמח מעל הירק (אפשרי להשאיר ולערבב הכול בתוך הווק, חסכתם כך כלים) לערבב את הקמח עד שנבלע לגמרי בתערובת ורק אז להוסיף עוד קמח עד לסיום כל הכמות
.בקערה בינונית טורפים את הביצים עם החלב
.מוסיפים את תערובת הביצים לווק/לקערה של הירק והקמח, מערבבים קצרות
. קבלתם תערובת לביבות
מחממים תנור לחום 200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה ומברישים את כולה בשמן זית בשיכבה דקיקה
נוטלים כף גדושה מתערובת הלביבות, שמים ישירות על התבנית. ממשיכים לנטף קציצות. בסבב אחד יכנסו לתבנית 16 לביבות. משטחים מעט את הלביבות, מעגלים סביב כל לביבה ע"מ שתהיה יפה ועגולה או אלפסית. אפשרי להותיר רווחים קטנים בין כל הקציצות
.אופים את הלביבות בתנור החם 10 דקות
.מוציאים מהתנור. כעת יש להפוך כל לביבה לצידה השני. ניתן להבריש במעט שמן- לא חובה
.להמשיך לאפות 15 דקות נוספות
.הלביבות המוכנות יהיו זהובות היטב
.להגיש חם/פושר או בטמפרטורת החדר


:תמונות משלבי ההכנה
:תערובת הכרובית-גזר-בצל לפני ההקפצה בווק














:אותה התערובת לאחר הטיגון הקצר













:הלביבות לאחר אפייה בת 10 דקות . כעת יש להפוך אותן לצידן השני ולהמשיך לאפות

















 

:הלביבות חמות
 
















 


















במידה ותרצו להכין סופגניות מקמח תופח, מצורף צילום מתכון הסופגניות של 'אוסם'. המתכון התפרסם לפני עשרות שנים בחוברת המתכונים של אוסם- מספר 1. הסופגניות טעימות וקלות להכנה גם אם צורתן אינה מושלמת


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 

2 comments:

soul food said...

סוף סוף ,לביבות גם למאוימי הקלוריות....
תמונות נפלאות
תודה
חיה

שמרית said...

איזה צבע מדהים יש להן!
אהבתי שזה אפוי :)

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !