מאפינס תות לנצח
שתי הפתעות קרו הבוקר. עטרות המאפינס הכתומות עשויות סיליקון התגלו כמוצר מצויין. אפילו טוב יותר מתבנית מאפינס מסיליקון
הנחתי אותן על תבנית מתכת בגודל 20 על 30 ס"מ. הן אפו לי יופי של מאפינס. אפייה אחידה מכל כיוון. לאחר צינון קל המאפינס החליקו החוצה והם גם מתנקים חיש קל. ההפתעה השניה היתה בדמות התות שדה. זה ישמע כמו בדיחה אבל התותים הללו שנמצאו במקרר.. החזיקו כשבועיים 'כמו חדשים'
בצילום 12 מאפינס תות לפני האפייה
מאפינס תות שדה
החומרים
שלושת רבעי כוס חלב
חצי כוס שמן רגיל
גרידה מתפוז שלם
ביצה גדולה
שתי כוסות קמח רגיל= 280 גרם לערבב עם שקיק אבקת אפיה, כמות אבקת האפייה =כף
כוס תותים קצוצים -לערך 130 גרם
שליש כוס סוכר לבן = 70 גרם
רבע כפית מלח דק
-
תבנית מאפינס המכילה 12 יחידות או 12 עטרות נייר למאפינס בינוניים או תבנית שקעים משומנת
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות
בקערה (אל תפעילו מיקסר לצורך זה) לערבב עם מטרף ידני
חלב, שמן, גרידת תפוז וביצה
לנפות מעל את הקמח ואבקת האפיה. להוסיף לקערה את המלח
להוסיף את הסוכר והתותים הקצוצים, לערבב קצרות
לצקת כשתי כפות + תערובת מאפינס לכל עטרת נייר או כמות שתמלא כשלושת רבעי
לאפות בתנור החם במשך כ 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפינס מתקבל יבש
לאחר צינון קל להוציא את המאפינס לקרור על רשת
ניתן לאכול את המאפינס גם פושרים
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !