22/05/2012

*רוטב פלפלי צ'ילי סיני

פלפל חריף
.כל המכיר אותי יודע על חולשתי הזו ... לרטבים חריפים (מאוד) ולהכנתם. השנייה היא לצבע אדום
מטבח הניסויים הקט שלנו עובר לא מעט ניסויי רטבים חריפים. רוב הרטבים מבוססים על פלפל הצ'ילי, עם תוספות של מיני תיבול טרי או מיובש, מיני חומץ, רטבים בסמיכות משתנה. בחלקם פלפל הצ'ילי טרי חי נשכני ובועט.. באחרים הפלפל יהיה מיובש. כייף לצלם פלפלים. וצבע אדום ? יפה כל כך לטעמי במכנס המונח, סריג או חולצה או נעל וגם תיק..(וכמובן שמלה אדומה 'קטנה') יחד עם שפתון אדום לוהט ...לפעמים, לא צריך יותר מזה
והיום, רוטב צ'ילי חדש בסגנון סיני. הרוטב סמיך במידה ומכיל מעט מרכיבים: פלפלי צ'ילי טריים, מים, מעט חומץ, מלח וסוכר


זמן הכנת הרוטב קצר יחסית, הפלפלים המבושלים נטחנים היטב והרוטב מוכן כבר לאכילה או להגשה כמתנה מהמטבח. הנה נבחרת הפלפלים, יפים אחד אחד

:הערות
.קיטמו את ראשי הפלפלים
.אין צורך להסיר גלעינים - הם יטחנו היטב ברוטב
השתמשו בכל מין של פלפל צ'ילי שתמצאו - חשוב שיהיה טרי ויפה. רכשתי 2 מארזים במשקל 100 גרם כל אחד של משווק מקומי. סה"כ כ- 13 פלפלים
.משקל הפלפלים יהיה 200 גרם, הרגישו חופשי להכפיל כמויות
.ניתן להחליף את סוג החומץ ולהשתמש בחומץ רגיל
.הוספת מעט מים לרוטב הנטחן תהיה בהדרגה ועל פי רמת סמיכות הרוטב שתרצו לקבל
. הרוטב חריף ופיקנטי
.הרוטב יתאים לכל מאכל הדורש תוספת פיקנטית, בצילום למטה: הרוטב מעורב עם גבינה לבנה רכה
.אחסנו את הרוטב בצינצנות במקרר

רוטב פלפלי צ'ילי בסגנון סיני
הכמות: 3/4 כוס
:החומרים
מאתיים גרם פלפל צ'ילי טרי
כוס מים = 250 מ"ל
שלושת רבעי כפית מלח גס (אטלנטי) או מלח רגיל
כף ועוד כפית חומץ אורז או חומץ יין לבן
שתי כפיות סוכר לבן
מעט מים להוספה בזמן טחינת הרוטב : 4-5 כפות

:אופן ההכנה
.שמים את פלפלי הצ'ילי (שלמים) בסיר שטוח, מוסיפים את המים והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית מתונה כ-23 עד 25 דקות. אין צורך לערבב את הפלפלים בזמן הבישול אבל חשוב להשגיח שנותרו מים בסיר. בזמן הבישול המים יצטמצמו כמעט לגמרי
.להוסיף לסיר את החומץ המעורב (להמסה) עם הסוכר, לערבב ולהסיר מהלהבה
.לצנן את סיר הפלפלים לפחות עשר דקות
לטחון את הפלפלים עם הנוזלים הנותרים שבסיר עד לקבלת ממרח/רוטב אחיד וחלק
.בזמן הטחינה מומלץ להוסיף בהדרגה כפות ספורות של מים לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה
.להעביר את הרוטב לצינצנות ולאחסן במקרר
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Unknown said...

יצא מעולה !!!
עשיתי גם אחד עם פלפלים ירוקים חריפים והתוצאה הייתה עשר !

הרבה זמן חיפשתי מתכון לרוטב שהוא חריף עוקצני מבלי שיהווה מכת מוות לסועד. וזה בדיוק המתכון שחיפשתי. תודה רבה

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !