vanillekipferl עוגיות וניל קיפפרל
עוגיות אוסטריות בצורת סהר מתובלות בוניל ושקדים, עוגיות עדינות וטעימות. העוגיות מכילות בבצק (המקורר) גם שקדים טחונים, קורנפלור וחלמון זה מעדן את הבצק המשובח. זהו מתכון נוסף מבית סבתא. רשמו את המתכון ורוצו להכין, באופן זה תוכלו להפתיע מישהו אהוב לקראת השנה החדשה בקופסא עם עוגיות נהדרות
:הערות לפני שמתחילים
.נפו את הקמח וגם את הקורנפלור
.השתמשו בשקדים טבעיים כולל קליפתם החומה - לא שקדים מולבנים ולא שקדים קלויים
.השתמשו רק בשקדים טחונים ולא בשום אגוז אחר טחון -שלא יתן תוצאה מדוייקת
.מומלץ לטחון את השקדים בבית במספר פולסים במעבד מזון
.במידה ואתם משתמשים במקל וניל-ערבבו את תוכנו עם כמות הסוכר הנחוצה לבצק
.במידה ואתם משתמשים במקל וניל-ערבבו את תוכנו עם כמות הסוכר הנחוצה לבצק
הבצק מצריך קירור במקרר למשך שעה. ניתן לקרר זמן ממושך יותר אבל במידה וקיררתם את הבצק מעל שעה וחצי, הוציאו אותו מהמקרר והניחו לו דקות ספורות לפני יצירת העוגיות למנעית התפוררות הבצק
עבדו רק עם בצק צונן. הוציאו בצק עוגיות בכמות הרצויה, יתרת הבצק תשמר במקרר עד לסבב האפייה הנוסף
אפשרי להשתמש באותה תבנית ובאותו נייר אפייה במידה ואתם אופים במספר סבבים-חשוב לצנן את התבנית על השיש לפני הנחת עוגיות נוספות
צרו עוגיות קטנות - קחו מהבצק כמות של כפית בצק גדושה (כפית רגילה, לא כפית 'מדידה') וחלקו את הכמות לשניים. קח תקבלו שתי עוגיות
.ניתן ליצור סהרונים גדולים ועבים יותר ולהאריך מעט את זמן האפייה
.ניתן ליצור סהרונים גדולים ועבים יותר ולהאריך מעט את זמן האפייה
גלגלו את הבצק לגלילים קטנים באורך של כ- 6 ס"מ ובעובי של חצי ס"מ. קפלו מעט את הגליל ליצירת סהר, הניחו בתבנית
.אין בבצק חומרי התפחה וגם לא נחוץ. העוגיות תופחות
.לבצק השתמשו בחצי מקל וניל- מגורד או מעט תמצית וניל איכותית
.את העוגיות האפויות השאירו לצינון קל בתבנית לפני העברתן לרשת צינון ואיבוק באבקת סוכר
.העוגיות עדינות ונוטות ל'הישבר' במרכזן אך אינן מתפוררות
.העוגיות עדינות ונוטות ל'הישבר' במרכזן אך אינן מתפוררות
ניתן לאבק את העוגיות באבקת סוכר רגילה - מומלץ לטחון את הסוכר בבית במטחנת קפה/תבלינים או לאבק באבקת סוכר- וניל
.טפלו בעוגיות הללו בעדינות בכל שלבי ההכנה
וניל קיפפרל
הכמות: כ- 45 עוגיות
:החומרים
:החומרים
שבעים וחמישה גרם סוכר לבן
חצי מקל וניל טרי או מעט תמצית וניל איכותית
מאה גרם קמח לבן, מנופה
חמישים גרם קורנפלור, מנופה
מאה גרם חמאה, חצי רכה, חתוכה לחתיכות
חלמון מביצה גדולה
שבעים וחמישה גרם שקדים -לא מולבנים, טחונים דק
-
אבקת סוכר מנופה או אבקת סוכר שהכנתם מסוכר וניל- רק סוכר וניל ביתי
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני הקרימו חמאה וסוכר
.הוסיפו חלמון ווניל
.בהדרגה הוסיפו לקערה את השקדים הטחונים והקמח המעורב עם הקורנפלור
.ערבבו את המרכיבים קצרות לקבלת בצק אחיד
.העבירו את כדור הבצק לקערה קטנה, כסו בניילון ואחסנו במקרר למשך שעה
.חממו תנור לחום בינוני 175 מעלות
.קחו כמות של כפית בצק. חלקו לשני חלקים. כל חלק גלגלו לגליל בעובי חצי ס"מ
.צרו מכל גליל בצק סהרון על ידי כיפוף קטן של שתי הקצוות
.הניחו את העוגיות על נייר האפייה
.אפו את העוגיות 10-12 דקות. צננו מעט בתבנית
.העבירו את העוגיות לרשת צינון ואבקו מלמעלה במעט אבקת סוכר
.צננו את העוגיות לגמרי ואחסנו בכלי אטום
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני הקרימו חמאה וסוכר
.הוסיפו חלמון ווניל
.בהדרגה הוסיפו לקערה את השקדים הטחונים והקמח המעורב עם הקורנפלור
.ערבבו את המרכיבים קצרות לקבלת בצק אחיד
.העבירו את כדור הבצק לקערה קטנה, כסו בניילון ואחסנו במקרר למשך שעה
.חממו תנור לחום בינוני 175 מעלות
.קחו כמות של כפית בצק. חלקו לשני חלקים. כל חלק גלגלו לגליל בעובי חצי ס"מ
.צרו מכל גליל בצק סהרון על ידי כיפוף קטן של שתי הקצוות
.הניחו את העוגיות על נייר האפייה
.אפו את העוגיות 10-12 דקות. צננו מעט בתבנית
.העבירו את העוגיות לרשת צינון ואבקו מלמעלה במעט אבקת סוכר
.צננו את העוגיות לגמרי ואחסנו בכלי אטום
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
1 comment:
איזו זמרת ! איזה שיר !
ואיזה עוגיות!!!!
תודה, תודה, תודה.
)א)
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !