השומשום כבר בפנים: כעכי שומשום
והפעם מפינת המתכון הזריז: כעכי שומשום, על פי מתכון של בני (צימר ליד החרמון) פורסם לפני שנים בקפה דה מרקר. בני כתב על הכעכים "יותר עבאדי מעבאדי" והאמנתי לו. הכנתי מחצית הכמות בצק וקבלתי 50 כעכים. מתכון מוצלח וקל מאוד להכנה
? איך מכינים
הכמות:100 עוגיות
לערבב קילו קמח לבן רגיל, שתי כוסות שומשום (אפשרי לקלות את השומשום קודם במחבת יבשה),כף גדושה מלח דק
.להוסיף שתי כוסות בירה קרלסברג, חצי כוס מים וכוס וחצי שמן רגיל
ללוש לבצק. ליצור כעכים ע"י גלגול הבצק לגלילים בקוטר כס"מ. להצמיד את הקצוות ולהדקם יחד. במידה ונותנים לבצק לנוח מעט הוא מתמסר יותר..כותב בני וצודק. אבל לא חובה להניח לבצק
לאפות בחום בינוני 180 מעלות כחצי שעה. אני מוסיפה טורבו ב- 5 דקות האחרונות של האפייה. בני מציע לייבש את העוגיות בתנור מכובה .. שיהיו קצת שרופים
-----------
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !