והיום, קוראי היקרים מתכון חדש מפינת 'המתכון המהיר' - יש לנו לחם תירס! . לחם מהיר הכנה המכיל אבקת אפיה כחומר התפחה. נחוצות שתי קערות לערבוב קצר מאוד וכ- 20 דקות אפייה. מתקבל יופי של לחם תירס רך, חם וטרי לארוחת הערב או לאכילה, מתי שרק תרצו . ללחם הנאפה בתבנית ריבועית קרום חמאתי ומתפצפץ בפה. מתכון להיט בסגנון אמריקאי, הקבוע שלנו לאחרונה. זהו עיבוד קל למתכון שפורסם השנה באתר המצויין צ'או וע"פ קריסטין גאלרי
לחם תירס מהיר הכנה
כוס וחצי קמח תירס צהוב (רצוי יבוא איטלקי)= 240 גרם
חצי כוס קמח לבן מנופה= 70 גרם
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
כפית וחצי אבקת אפיה , מנופה
ו3/4 כפית מלח דק
:בקערה שניה לטרוף היטב יחד
כוס וחצי חלב מהמקרר = 360 מ"ל
שתי ביצים גדולות
.לצקת תערובת החלב-ביצים לתוך תערובת קמחים ,לערבב קצרות
.להוסיף 90 גרם חמאה מומסת (חמה). לערבב הכל
לשמן (חמאה) תבנית ריבועית 20 ס"מ. אני אופה בתבנית זכוכית עבה כפיירקס. לצקת לתוכה את תערובת הלחם
.לאפות 20-25 דקות בחום 220 מעלות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש
.לצנן את הלחם האפוי דקות ספורות בלבד. לחתוך לגודל הרצוי, להגיש חם עם חמאה
-
הלחם עובר מצויין הקפאה: חתכו אותו לקוביות גדולות. אחסנו בפריזר בשקית רוכסן/קופסא - להפשיר ולחמם לפני ההגשה. לאכול רק חם או חמים ולא קר
:הערות
:הערות
.ניתן להפחית מכמות הסוכר גם 2 כפות
.למי שאוהב, ניתן להוסיף לתערובת הלחם לפני האפייה , חופן גרעיני תירס
.ניתן להוסיף לתערובת הלחם, מעט פלפל חריף (ירוק) קצוץ
מוזמנים לקרא עדכון (הבטחתי ..!) על קארד הליים : כאן
--------
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
.למי שאוהב, ניתן להוסיף לתערובת הלחם לפני האפייה , חופן גרעיני תירס
.ניתן להוסיף לתערובת הלחם, מעט פלפל חריף (ירוק) קצוץ
מוזמנים לקרא עדכון (הבטחתי ..!) על קארד הליים : כאן
--------
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
3 comments:
היי לדעתך אפשר להמיר את החלב בשמנת אלפרו ואת החמאה במרגרינה/שמן? לטובת מי שלא אוכל חלב..
הי יערה, לא ניסיתי להמיר ואינני בטוחה בתוצאה. נראה שהמאפה יהיה פחות עשיר והתערובת נוזלית יותר . כך שידרשו שינויים בזמני אפייה, מירקם.. טעם. אנא דווחי אם ניסית וזה הצליח
Its like you learn my thoughts! You seem to understand so much approximately this, such as you wrote the ebook in it or something. I think that you just can do with a few % to force the message home a little bit, however other than that, this is wonderful blog. An excellent read. I will definitely be back.
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !