מתכון האגסים הזה לא דומה לשום דבר אחר, טעם האגסים מעודן ומיוחד. הבוקר, כתבתי ברשת החברתית, שכדאי להחביא את הצינצנת (עמוק) במקרר. אלו אגסים בסוג תחמיץ עם תיבול מעניין. למה סוג של תחמיץ ? מכיוון שהאגסים אינם חמוצים כלל, התחמיץ מתקתק. הרעיון של מרי קדוגן ממגזין האוכל של הבי.בי.סי. גוד פוד. ארך זמן מה עד שמצאתי אגסים מתאימים וקשים יחסית שמתאימים למתכון
איך מכינים ? מבשלים תחמיץ המורכב ברובו מחומץ בן יין לבן, סוכר לבן ותבלינים. מבשלים את חצאי האגסים זמן מועט בתחמיץ. מניחים אותם בצינצנת נאה. מצמצמים את התחמיץ ויוצקים אותו על האגסים. זהו. אפשר לאכול מיד. קר מהמקרר זה רק ישביח
איך מכינים ? מבשלים תחמיץ המורכב ברובו מחומץ בן יין לבן, סוכר לבן ותבלינים. מבשלים את חצאי האגסים זמן מועט בתחמיץ. מניחים אותם בצינצנת נאה. מצמצמים את התחמיץ ויוצקים אותו על האגסים. זהו. אפשר לאכול מיד. קר מהמקרר זה רק ישביח
.במידה והאגסים גדולים מאוד, חיתכו לרבעים
.אל תתפתו להחליף את חומץ היין הלבן בחומץ מסוג אחר
אל תחליפו ואל תוותרו על שום מרכיב תיבול- מלבד הפלפל, לבחירתכם- אני אוהבת אותו כאן וגם פלפלים צבעוניים
.אפשר לוותר על 100 מ"ל חומץ ולשים במקום -מים, ניסיתי
.אפשרי להכין מחצית הכמות, כלומר מ 3/4 קילו אגסים
.למחצית הכמות יספיק סיר רחב בתוכלה של 4 ליטר
.למחצית הכמות יספיק סיר רחב בתוכלה של 4 ליטר
.האגסים המוכנים ישמרו בקרור כחודשיים
.יפה להגיש את האגסים מהצינצנת וגם על צלחת הגשה
.הגישו את האגסים כמתנה מהמטבח שלכם
.האגסים יתאימו לאכילה לצד בשרים קרים וגבינות קשות
.הניחו צלחת אגסים על שולחן בופה חגיגי
אגסים מתובלים
הכמות - 2 צינצנות בתכולה של ליטר
:החומרים
חצי קילו סוכר לבן
חמש מאות מ"ל חומץ בן יין לבן
זסטים או חתיכות קליפה כתומה מתפוז שלם
מיץ מתפוז אחד שלם
חתיכת ג'ינג'ר באורך 5 ס"מ, פרוסה דק
שלושה עלי דפנה יבשים
שלושה עלי דפנה יבשים
מעט גרגירי פלפל שחור
קילו וחצי אגסים קטנים
:אופן ההכנה
.לצקת לסיר את הסוכר, החומץ, קליפת תפוז, מיץ מהתפוז, ג'ינג'ר פרוס, עלי הדפנה והפלפל
.להביא את התחמיץ לרתיחה איטית, לבחוש מדי פעם
.לבשל (ללא מכסה) 5 דקות
.לקלוף את האגסים, לחצות לאורך, לגלען. קל לגלען עם כפית תפוחן
.להוסיף את האגסים לתחמיץ שבסיר. לבשל ברתיחה עדינה 10-15 דקות
.נערו מעט את הסיר בכדי שכל חצאי האגסים יכוסו בתחמיץ בזמן הבישול
.בישול האגסים קצר ועד שהם מתרככים, לא מדי. הוציאו אותם עם כף מסננת .סדרו יפה בצינצנות
.המשיכו לבשל את התחמיץ לצימצומו בכשליש
.צקו את התחמיץ על האגסים שבצינצנות יחד עם כל התבלינים
.צננו ואחסנו בקירור
.לצקת לסיר את הסוכר, החומץ, קליפת תפוז, מיץ מהתפוז, ג'ינג'ר פרוס, עלי הדפנה והפלפל
.להביא את התחמיץ לרתיחה איטית, לבחוש מדי פעם
.לבשל (ללא מכסה) 5 דקות
.לקלוף את האגסים, לחצות לאורך, לגלען. קל לגלען עם כפית תפוחן
.להוסיף את האגסים לתחמיץ שבסיר. לבשל ברתיחה עדינה 10-15 דקות
.נערו מעט את הסיר בכדי שכל חצאי האגסים יכוסו בתחמיץ בזמן הבישול
.בישול האגסים קצר ועד שהם מתרככים, לא מדי. הוציאו אותם עם כף מסננת .סדרו יפה בצינצנות
.המשיכו לבשל את התחמיץ לצימצומו בכשליש
.צקו את התחמיץ על האגסים שבצינצנות יחד עם כל התבלינים
.צננו ואחסנו בקירור
---------
Sting - Fields of Gold
Sting - Fields of Gold
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !