11/11/2012

מרק קרמי וארוחה במחבת של אמא שלי - 2 מתכונים חדשים

.שני מתכונים חדשים מפינת 'המתכון המהיר'. תודות להמוני הנרשמים החדשים לבלוג ! כמה כייף לי שאתם קוראיי
מרק דלורית,תפודים ובצלים
.מרפדים תבנית בינונית בנייר כסף (הפוך) או נייר אפייה, משמנים את הנייר במעט שמן רגיל או שמן זית
.מחממים תנור אפייה או טוסטר אובן לחום של 200 מעלות
לתוך התבנית חותכים קוביות של דלורית קלופה ומגולענת , כ- 700 גרם נטו, שניים עד 3 תפוחי אדמה בינוניים במשקל כולל של ארבע מאות גרם  ,חתוכים לקוביות גדולות ושניים עד שלושה  בצלי שאלוט קלופים וחצויים
.מתבלים הכול במלח גס/אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי (אפשרי מעט תבלין הרב דה פרובאנס). מנטפים מעל שמן זית
.אופים 30-40 דקות עד לריכוך הירקות. באמצע זמן האפייה, להוציא את התבנית ולהפוך את הירקות לצידם השני

זמן שהירקות נאפים, מחממים שתי כפות שמן זית ושלושים גרם חמאה בסיר מרק בינוני - 4 ליטר
.מוסיפים לסיר שלושה בצלים לבנים קצוצים ו3 שיני שום פרוסות
.מבשלים את הבצל והשום על להבה מתונה בסיר מכוסה , עד להזהבה בלבד
.מוסיפים לסיר הבצל והשום את כל תכולת תבנית הירקות האפויים
.מוסיפים כליטר ורבע מרק זך או מים רותחים, מביאים את המרק לרתיחה. מבשלים 5 דקות
.מסירים מהלהבה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט
.בצילום : המרק החם מוגש עם מעט ירקות אפויים ושמן זית


!ארוחה מהירה ומפנקת - אין צילום. הוכן ונרשם על ידי אמא שלי תודה אמא
.ארוחה מהירה במחבת,הכמויות המצויינות יתאימו לסועד אחד , אלא אם תגדילו כמויות
.יש להסיר את המקל לפטריית שיטאקי גדולה, לנקות ולקצוץ גס
:את כל הירקות לסדר בשכבות במחבת
.לתוך מחבת עם מעט שמן זית להוסיף את הפטריה הקצוצה וחצי כרישה קטנה פרוסה
.להוסיף מעט בצל קצוץ, שום פרוס
.מעל להוסיף עגבניה פרוסה
.לתבל במלח ופלפל
לסדר מעל העגבניה פרוסות תפוח אדמה בינוני קלוף ופרוס דק בעובי 2-3 מ"מ
.להוסיף מעט שמן זית למחבת
.לבשל הכל על להבה נמוכה
.ניתן להוסיף למחבת שתי כפות מים
.כשהירקות מתרככים וכמעט 'מוכנים' , יש לעשות במרכז הירקות גומה
.לשים בתוך הגומה ביצה, לכסות את המחבת ולבשל עד שהביצה מוכנה
.להגיש מיד
.זו ארוחה זריזה , ממש 'דליקטס' ! אומרת אימא הבשלנית והאופה של המשפחה

2 comments:

Anonymous said...

בא בדיוק בזמן.
תודה
(א)

TALI said...

וואו נראה ונשמע צעולה.אנסה בקרוב ותודה ששיתפת:))

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !