:היום ה 12.12.12 יש לנו 2 מתכונים מתקתקים וקלי הכנה
.משקה בננה תמרים ויוגורט ומוס דובדבנים
המשקה סמיך, מתוק בזכות התמרים והבננה. ניתן לתבלו במעט מוסקט טרי מגורר (מהאגוז) או מעט קינמון לטעם
.הכמות תספיק לכוס גדולה ליחיד או שתי מנות קטנות יותר ומספקות בהחלט לשניים
.הכינו את המשקה סמוך להגשתו במערבל מזון קטן או בבלנדר
.השתמשו בתמרים מזן מג'הול רכים ולא יבשים מאוד או תמרים מזן אחר
.את המשקה ניתן לשתות עם קשית או לאכול עם כפית
.השתמשו בתמרים מזן מג'הול רכים ולא יבשים מאוד או תמרים מזן אחר
.את המשקה ניתן לשתות עם קשית או לאכול עם כפית
.למשקה 'חלק' יותר הסירו מעט מקליפת התמרים, אך זה לא חובה
.המשקה טעים מאוד ובצבע צהבהב יפה יותר מבתמונה שצולמה בתנאי תאורה לא אופימליים
:במעבד מזון לערבל יחד
שלושה תמרים מזן מג'הול - להסיר חרצנים ולחתוך בידיים לחצאים
בננה אחת פרוסה קפואה
רבע כוס חלב = 60 מ"ל
כרבע כוס יוגורט = 75 גרם , אני השתמשתי הפעם ביוגורט מחלב כבשים
.לצקת לכוס/ות ולהגיש
מוס דובדבנים /פירות יער
.בצילום מימין : הדובדבנים הקפואים מפשירים לאיטם
.ניתן להשתמש בפרי טרי או קפוא
.אפשר להגדיל את כמות הסוכר לטעם
.המוס מתמצק במקרר לאחר שעות ספורות וניתן להקפאה
? מוס דובדבנים - איך מכינים
.לקערית קטנה לצקת 7 גרם ג'לטין ללא טעם = כפית ועוד שלושת רבעי הכפית
.לצקת מעל רבע כוס מי ברז, להניח לספיגה למשך 2 דקות
.לצקת מעל רבע כוס מים רותחים פחות כף לערבב היטב להמסה מוחלטת של הג'לטין
.להוסיף ולערבב לקערה 2-5 כפות סוכר, לפי טעמכם האישי
.להעביר את תערובת הג'לטין למעבד מזון
.להוסיף 100 גרם דובדבנים קפואים ללא חרצנים, מופשרים. ניתן להחליף לפרי יער אחר כבר נקי וללא פחת
.לערבל הכל למחית חלקה ואדומה
.בקערת מיקסר להקציף מיכל אחד = כוס שמנת מתוקה 32% = 250 מ"ל
. כשהשמנת יציבה לזלף פנימה את הרוטב האדום לערבל לקבלת מוס חלק וורוד
1 comment:
נישמע טעים ובעיקר פשוט.
תודה.
(א)
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !