!כיסני גבינה אוסטריים- זה טעים
Topfenkolatschen
כיסני הגבינה הללו טעימים כל כך וקלים להכנה שזה תענוג גדול . מובטח לכם שתבנית האפייה אך תצא מהתנור תרגישו ולא לרגע אחד כאילו פתחתם מאפייה אוסטרית קטנה במטבח. מתכון להיט, הכינו היום והפיצו לעולם גם מחר
והפעם ,מתכון מהיר הכנה לכיסנים אפויים(בעברית נקראים גם 'גביניות' אני לא אוהבת לקרא להן כך) ממולאים בגבינה. הכיסנים עשויים בצק שמרים העובר התפחה אחת בלבד ומלית גבינה שונה מהרגיל(קראו בהמשך בהוראות ההכנה) ועשירה בכל טוב. הבצק יתאים גם למי שלא הכין בצק שמרים מימיו. את המאפים ניתן ורצוי לאכול חמים מהתנור או פושרים. באם נותרו מספר מאפים אכלו והגישו אותם מחוממים מעט. לידיעתכם.. כותבת שורות אלו נאלצה לאכול את הכיסנים הראשונים פושרים עקב הצילומים והשמש המשחקת.. ונהנתה עד מאוד
.מתחשק לכם גם שוקולד ? הציצו כאן : ככה פותחים שבוע מתוק וטוב ותודה לאבנר לסקין על הקישור לסרטון
.מתחשק לכם גם שוקולד ? הציצו כאן : ככה פותחים שבוע מתוק וטוב ותודה לאבנר לסקין על הקישור לסרטון
כיסני גבינה אוסטריים
:החומרים לבצק
הכמות: 16 יחידות
הכמות: 16 יחידות
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.5 כפיות מדידה או 20 גרם שמרים טריים
שמינית ליטר = 125 מ"ל חלב חמים
שלוש מאות גרם קמח רגיל מנופה
רבע כוס = 50 גרם סוכר לבן
חמישים גרם חמאה רכה
ביצה גדולה
קורט מלח
:החומרים למלית הגבינה
חמישים גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, מופרדות
מאתיים חמישים גרם גבינה יבשה מסוג טוב טעם
חמישים גרם צימוקים בהירים חלוטים ויבשים
זסט מלימון שלם- להשאיר מעט זסט להוספה לבצק
-
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערית להמיס השמרים בחלב החמים.אין צורך להתפיח
-לקערת מיקסר או לקערה גדולה לערבוב ידני להוסיף
.קמח,סוכר,חתיכות החמאה,מעט זסט לימון, ביצה והמלח
.לצקת לקערה את תערובת החלב-שמרים .ללוש לבצק חלק ואחיד במשך דקות ספורות, הבצק רך ונעים למגע
.להתפיח את כדור הבצק עד להכפלת נפחו כשעה
:הכנת מלית הגבינה
.בקערה בינונית לערבב (עם מזלג) חמאה רכה וסוכר
.להוסיף בבחישה את החלמונים
.להוסיף את הגבינה,צימוקים וזסט הלימון. לערבב היטב
.בקערה נפרדת להקציף את החלבונים לקצף מוצק
.לקפל את הקצף לתערובת הגבינה
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לשטח את הבצק התפוח (אין צורך ללוש אותו לאחר התפיחה) על משטח (סיליקון) מקומח מעט
.לרדד את הבצק דק יחסית לערך למידות 40 ס"מ על 40 (37) ס"מ או מעט פחות
.לחלק את הבצק ל- 16 ריבועים= לחתוך את הבצק שתי וערב
.להניח כף גדושה ממלית הגבינה במרכז כל ריבוע
.לאחד יחד את 4 קצוות הכיסן ולהדק לכל האורך
.להניח את כל הכיסנים על תבנית האפייה
.להניחם ל- 5 דקות בחוץ- לא להתפיח
.לאפות את כיסני הגבינה בתנור החם (180 מעלות) למשך 20-22 דקות או עד הזהבה טובה
.לאכול חם או פושר
.הכיסנים ישמרו היטב בהקפאה למשך מספר שבועות
.בקערית להמיס השמרים בחלב החמים.אין צורך להתפיח
-לקערת מיקסר או לקערה גדולה לערבוב ידני להוסיף
.קמח,סוכר,חתיכות החמאה,מעט זסט לימון, ביצה והמלח
.לצקת לקערה את תערובת החלב-שמרים .ללוש לבצק חלק ואחיד במשך דקות ספורות, הבצק רך ונעים למגע
.להתפיח את כדור הבצק עד להכפלת נפחו כשעה
:הכנת מלית הגבינה
.בקערה בינונית לערבב (עם מזלג) חמאה רכה וסוכר
.להוסיף בבחישה את החלמונים
.להוסיף את הגבינה,צימוקים וזסט הלימון. לערבב היטב
.בקערה נפרדת להקציף את החלבונים לקצף מוצק
.לקפל את הקצף לתערובת הגבינה
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לשטח את הבצק התפוח (אין צורך ללוש אותו לאחר התפיחה) על משטח (סיליקון) מקומח מעט
.לרדד את הבצק דק יחסית לערך למידות 40 ס"מ על 40 (37) ס"מ או מעט פחות
.לחלק את הבצק ל- 16 ריבועים= לחתוך את הבצק שתי וערב
.להניח כף גדושה ממלית הגבינה במרכז כל ריבוע
.לאחד יחד את 4 קצוות הכיסן ולהדק לכל האורך
.להניח את כל הכיסנים על תבנית האפייה
.להניחם ל- 5 דקות בחוץ- לא להתפיח
.לאפות את כיסני הגבינה בתנור החם (180 מעלות) למשך 20-22 דקות או עד הזהבה טובה
.לאכול חם או פושר
.הכיסנים ישמרו היטב בהקפאה למשך מספר שבועות
1 comment:
אוחחח זה נראה הורססס!
מתה על מאפי שמרים עם גבינה
הריח עולה עד לכאן...
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !