מרק קרמי משורש סלרי
חמישה שקלים כל הראש .. עונה לשאלתי עובד מחלקת הירקות בסופר הגדול שליד החניון, כשקרבתי, מחזיקה את הראש הענק בידי המלאות. האמת? התקשתי לבחור, הראשים היו טריים ויפים כולם. התרשמתי עד מאוד מראש הסלרי הזה, והריח.. היה כל כך טוב
אז לקחתי אותו הביתה.. אך הייתי חייבת תמונה אחת לפני שנוקה, קולף, ונחתך אצלי לקוביות בהירות וכמובן נכנס למרק
המרק הקרמי הזה קל להכנה מאין כמוהו. אין בו טיפת שמנת או חמאה (אינכם חייבים לגלות לסועדים, כן?) והוא מורכב משורש סלרי, תפוח אדמה, מעט בצל וחצי תפוח עץ ירוק. טעם שורש הסלרי דומיננטי ועדין . הטועם הראשון הביט לסיר ושאל למה לא הכנתי מנה מכופלת, צודק האיש
.צאו לרכוש ראש סלרי יפה, בשובכם.. יהיה כאן מתכון מפורט למרק הטעים הזה
הגרלת תבנית לכפיות שוקולד : עדכון יום ראשון
תודות לכל המשתתפים בהגרלה. היזונים נהדרים שלחתם לנו ! כמובטח -יש זוכים, נכון יותר זוכות !- פרטים בקרוב
לחצו על התמונה להגדלתה |
מרק קרם סלרי
הכמות- 4 מנות הגשה
:המרכיבים
שתי כפות שמן זית
בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
שורש סלרי נקי מעלים ופחת ,קלוף במשקל 500-600 גרם, חתוך לקוביות גדולות
תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות גדולות- משקל לפני קילוף קרוב ל-200 גרם
חצי תפוח גרני סמיט קטן קלוף וחתוך לקוביות גדולות
מלח אטלנטי או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
שתיים וחצי כוסות מרק זך /ציר מרק או מים = 600 מ"ל
-
מעט שמן זית לזילוף על המרק המוכן
--
סיר בינוני 4 ליטר
-
מעט שמן זית לזילוף על המרק המוכן
--
סיר בינוני 4 ליטר
:אופן ההכנה
.לחמם היטב את השמן בסיר מכוסה
.להוסיף לסיר את הבצל ולבשל בבחישה להזהבה
.להוסיף לסיר - קוביות הסלרי, תפוח אדמה, תפוח עץ, מלח ופלפל
.לבחוש את הירקות בסיר משך דקות ספורות
.להוסיף לסיר את הנוזלים ולהביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל עד לריכוך הירק כ-20 דקות
.לצנן מעט את המרק ולטחון לקרם. אני אוהבת לטחון בעזרת בלנדר מוט ישירות בתוך הסיר
.במידה והמרק סמיך מעט לטעמכם, הוסיפו כף/שתיים מים רותחים והמשיכו לטחון
.תקנו תיבול והגישו מנת מרק בזילוף נדיב של שמן זית ופלפל שחור גרוס טרי
.המרק ניתן להקפאה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013 .להוסיף לסיר את הבצל ולבשל בבחישה להזהבה
.להוסיף לסיר - קוביות הסלרי, תפוח אדמה, תפוח עץ, מלח ופלפל
.לבחוש את הירקות בסיר משך דקות ספורות
.להוסיף לסיר את הנוזלים ולהביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל עד לריכוך הירק כ-20 דקות
.לצנן מעט את המרק ולטחון לקרם. אני אוהבת לטחון בעזרת בלנדר מוט ישירות בתוך הסיר
.במידה והמרק סמיך מעט לטעמכם, הוסיפו כף/שתיים מים רותחים והמשיכו לטחון
.תקנו תיבול והגישו מנת מרק בזילוף נדיב של שמן זית ופלפל שחור גרוס טרי
.המרק ניתן להקפאה
2 comments:
LIKE * LIKE * LIKE
(E)
חבל שלא כתבתם כמה מלח וכמה פלפל שחור. נכון שיש שיש מתכונים אומרים לפי הטעם..אבל אלו המתכונים הגרועים. כל מתכון צריך להיות להיות עם הנחיה .
זה מוריד מהמתכון. לשנות כמות אני יכולה תמיד.
מה גם שמלח ולפלפל הם הגורמים הכי חשובים בבישול.
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !