סלט סלק ופלפלים צבעוניים - מנה טעימה בסגנון ספרדי
?איך מכינים
הכמות לשתי מנות
.מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות
:על תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות עם שמן זית מסדרים
פלפל אדום בשני חצאים וללא גלעינים
פלפל צהוב בשני חצאים וללא גלעינים
פלפל כתום או ירוק בשני חצאים וללא גלעינים
.את הפלפלים החצויים מסדרים כך שהחתך יהיה על נייר האפייה
.מברישים את הפלפלים במעט שמן זית
.ליד הפלפלים מסדרים טריזים או רבעים של שני סלקים קלופים במשקל כולל של כ-600 גרם
.כל (חלק) של הסלק מומלץ לעטוף בנייר כסף כשהצד האטום כלפי פנים
אופים את הירקות יחד בתבנית 30-35 דקות. במידה והסלק לא התרככך דיו, מוציאים את הפלפלים לרשת ואת הסלק ממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות עד שהוא מתרככך. בשלב זה מומלץ להסיר מהסלק את נייר הכסף
.מצננים מעט את הירקות. קולפים מהפלפלים את הקליפה הדקה
:מסדרים על כל צלחת
טריזי סלק, חתיכות מהפלפלים. מפזרים מעל בנדיבות פטרוזיליה קצוצה טריה. בצל סגול קצוץ
טריזי סלק, חתיכות מהפלפלים. מפזרים מעל בנדיבות פטרוזיליה קצוצה טריה. בצל סגול קצוץ
.פלפל שחור גרוס
מלח
.מעט מיץ לימון ושמן זית
.הערה: הסלט טעים טרי ואפילו יותר - קר מהמקרר
.הערה: הסלט טעים טרי ואפילו יותר - קר מהמקרר
חצאי הפלפלים הקלויים לפני הסרת קליפתם |
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
1 comment:
שמח אצלך בצלחת.
(א)
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !