21/06/2013

*שזיפים אפויים במרלו - קינוח מיוחד

שזיפים אפויים עם מרלו
קינוח קל שבקלים וטעים להפליא - שזיפים אדומים אפויים על מצע של עוגיות בישקוטי. מעל השזיפים מנטפים יין מרלו, רום וסוכר. אופים בתבנית יפה בתנור, בחום גבוה, אוכלים חם או פושר או גם קר עם כדור גלידת וניל או קרם פרש או קרם אנגלייז או גבינת מסקרפונה או הר של .. קצפת. רוצו להכין


 
:הערות לפני שמתחילים
השתמשו בעוגיות בישקוטי קנויות או הכינו את עוגיות 'אצבעות הגברת' בעצמכם. הכנתי תבנית עוגיות וטחנתי אותן במעבד מזון. (מישהו אתגר אותי.. ששזיפים חייבים תחתית עוגיות בישקוטי וכל כבר סגור ולא כדאי לוותר...). העוגיות שהכנתי הערב רכות במקצת מאלו הקנויות. על מנת לחסוך זמן ועבודה  עוגיות קנויות יעשו יופי את העבודה. השתמשו ב- 100 גרם עוגיות לערך- טחנו את העוגיות במעבד מזון או שברו לפירורים. העוגיות צריכות לכסות בשכבה יפה את כל תחתית התבנית
שזיפים אדומים - רכשו שזיפים קטנים יחסית ואחידים בגודלם. בתבנית שלי נכנסו 800 גרם שזיפים לא קטנים במיוחד והיה מקום לעוד אחד ..או שניים שלא היו בבית. קחו בחשבון כקילו עד קילו ורבע שזיפים אדומים
ליקר/יין- השתמשו בקירש או ביין מרלו מעורב במעט רום איכותי, הרום איננו חובה. השתמשתי במרלו של מנזר לטרון. את היתרה בכוס לא השארתי לאף אחד. הרום שאני אוהבת והוסף לשזיפים הפעם הוא רום סנט ג'מס רויאל אמברה


פורסם בדף הפייסבוק הזה
.סוכר- השתמשו ברבע עד שליש כוס סוכר לבן, לפי הטעם ומידת חמיצות השזיפים
.אפשר לאבק את השזיפים האפויים במעט אבקת סוכר, זה יפה
קרם פרש - בימים אלו אני מכינה בבית (ניסוי חדש..) קרם פרש. במידה וזה יצליח .. המתכון יפורסם ביומיים הקרובים, שיהיה לכם עם מה להגיש את .. השזיפים, לפינוק מושלם



שזיפים אפויים - המתכון
.לחמם תנור לחום גבוה 220 מעלות
טחנו כ - 100 עד 120 גרם עוגיות בישקוטי (לא עוגיות ביסקוטי) . רפדו בפירורים תחתית תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ (פיירקס למשל) ששימנתם קודם היטב בחמאה
.רחצו כקילו שזיפים אדומים. הסירו את קצה הגבעול במידה ויש מכל שזיף
בתחתית כל שזיף חיתכו חתך צלב לעומק. חתכו באופן זה את כל השזיפים והניחו בצפיפות בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה
.צקו מעל השזיפים שליש כוס או קצת יותר קירש או מרלו מעורב במעט רום
.פזרו מעל הכל (יותר על השזיפים) רבע עד שליש כוס סוכר לבן דק
.אפו בתנור החם 40-45 דקות או עד שהשזיפים רכים לגמרי ומלאי עסיס
.הגישו חם או פושר בליווי גבינת מסקרפונה או קרם פרש או קצפת או כדור גלידת וניל איכותית

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !