טארט אגסים,גבינת רוקפור ואגוזי מלך
טארט נהדר,קל הכנה המשלב בתוכו אגסים, גבינות טובות, אגוזים ותיבול טרי. שילוב המרכיבים נהדר. את בצק הטארט מכינים מחצית השעה מראש. את הגבינות מערבבים בקערה. את האגסים חותכים, אין כלל בישול. שימוש בקערה אחת, מעבד מזון להכנת הבצק.. . המאפה הוא טארט מלוח עם מתיקות מסויימת שמקנים האגסים. רוצו להכין ולפנק בטארט הזה את הסועדים. המאפה חגיגי ומומלץ בכל פה
טארט אגסים,רוקפור ואגוזי מלך
מתכון מבוסס (ומעובד) על חוברת הבישול הצמחוני הבריטי- אוקטובר 2011
.מומלץ לאכול את הטארט חם או מחומם או אז הגבינות ממש נמסות בפה
.ניתן להשתמש בגבינות 'כחולות' או דניש אחרות, לטעמכם
. חשוב: לא להעביר מהתבנית (המתפרקת) כשהמאפה לוהט על מנת למנוע פירוקו -המתינו מעט
.מומלץ לאכול את הטארט חם או מחומם או אז הגבינות ממש נמסות בפה
.ניתן להשתמש בגבינות 'כחולות' או דניש אחרות, לטעמכם
. חשוב: לא להעביר מהתבנית (המתפרקת) כשהמאפה לוהט על מנת למנוע פירוקו -המתינו מעט
:החומרים לבצק
מאתיים ושלושים גרם קמח לבן רגיל
מאה גרם חמאה קרה ,חתוכה לקוביות. במקור 120 גרם חמאה
חלמון מביצה גדולה
קורט מלח דק
מעט מים קרים = 2 עד 3 כפות
שישים גרם אגוזי מלך קלויים- במחבת יבשה וקצוצים דק
:החומרים למלית
שלושה עד 4 אגסים ירוקים לא רכים מדי
מאה וארבעים (או 150 גרם) גרם גבינת רוקפור איכותית, מפוררת - אני השתמשתי בגבינה של משק יעקובס
מאתיים גרם גבינת מסקרפונה
כף שרי או כף רום איכותי
מלח אטלנטי לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
-
:לפיזור על המאפה לפני האפייה
כף סוכר חום כהה
-
-
:לפיזור על המאפה לפני האפייה
כף סוכר חום כהה
-
:להגשה
חופן אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה קצוצים גס
ענפי קורנית טרייה
-
תבנית טארט מלבנית, רצוי תבנית עם תחתית מתפרקת בגודל 35 ס"מ על 13 ס"מ
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.במיכל מעבד מזון לשים את הקמח,חמאה וחלמון
.להפעיל את מעבד המזון עד קבלת תערובת פירורית
.להוסיף את המלח ומעט מים קרים ולאחד לבצק
.לעטוף את כדור הבצק בניילון ולאחסן במקרר מחצית השעה
:עיצוב, מלית ואפייה
[ניתן לאפות את הבצק 'אפייה עיוורת' משך 10 דקות ועוד 5 דקות נוספות ללא כיסוי שעועית,לא חובה]
.על משטח מקומח קלות לרדד את הבצק לגודל שיתאים לתבנית וכיסוי הדפנות
.להעביר את הבצק (ביחידה אחת) לתבנית המשומנת (בחמאה) להדק את הבצק לתחתית ולדפנות
.לפזר על הבצק - (תחתית) את אגוזי המלך הקצוצים דק. להדקם היטב
.לדקור את הבצק במזלג ולאפות כ- 15 דקות בתנור החם
:להוציא את הבצק האפוי מהתנור ולהכין את המלית
.לחצות את האגסים ולהוציא את הגלעינים. קל לעשות זאת בעזרת כפית מיוחדת, תפוחן
.לחתוך לאגסים את הגבעולים
.לחתוך את חצאי האגסים ל 2 או ל- 4 חלקים . אני חתכתי את האגס השלם לשמיניות
.בקערה לערבב את גבינת המסקרפונה, להוסיף את גבינת הרוקפור המפוררת והרום
בעזרת כף או ביד להניח גושים ממלית הגבינה על האגוזים שבתבנית. ליישר את מלית הגבינה בעזרת גב של כף
.לסדר מעל את רבעי/שמיניות האגסים
.לתבל בפלפל שחור גרוס ומלח אטלנטי או מלח גס-מעט יספיק
.לפזר מעל האגסים את כף הסוכר החום
.לאפות את הטארט בתנור החם 20-25 דקות עד שהאגסים רכים,הגבינות נמסות והטארט אפוי היטב
-:להגשה
.לצנן מעט את הטארט. לחתוך למנות. לקשט כל מנה בענפי קורנית טרייה ומעט אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
:הכנת הבצק
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.במיכל מעבד מזון לשים את הקמח,חמאה וחלמון
.להפעיל את מעבד המזון עד קבלת תערובת פירורית
.להוסיף את המלח ומעט מים קרים ולאחד לבצק
.לעטוף את כדור הבצק בניילון ולאחסן במקרר מחצית השעה
:עיצוב, מלית ואפייה
[ניתן לאפות את הבצק 'אפייה עיוורת' משך 10 דקות ועוד 5 דקות נוספות ללא כיסוי שעועית,לא חובה]
.על משטח מקומח קלות לרדד את הבצק לגודל שיתאים לתבנית וכיסוי הדפנות
.להעביר את הבצק (ביחידה אחת) לתבנית המשומנת (בחמאה) להדק את הבצק לתחתית ולדפנות
.לפזר על הבצק - (תחתית) את אגוזי המלך הקצוצים דק. להדקם היטב
.לדקור את הבצק במזלג ולאפות כ- 15 דקות בתנור החם
:להוציא את הבצק האפוי מהתנור ולהכין את המלית
.לחצות את האגסים ולהוציא את הגלעינים. קל לעשות זאת בעזרת כפית מיוחדת, תפוחן
.לחתוך לאגסים את הגבעולים
.לחתוך את חצאי האגסים ל 2 או ל- 4 חלקים . אני חתכתי את האגס השלם לשמיניות
.בקערה לערבב את גבינת המסקרפונה, להוסיף את גבינת הרוקפור המפוררת והרום
בעזרת כף או ביד להניח גושים ממלית הגבינה על האגוזים שבתבנית. ליישר את מלית הגבינה בעזרת גב של כף
.לסדר מעל את רבעי/שמיניות האגסים
.לתבל בפלפל שחור גרוס ומלח אטלנטי או מלח גס-מעט יספיק
.לפזר מעל האגסים את כף הסוכר החום
.לאפות את הטארט בתנור החם 20-25 דקות עד שהאגסים רכים,הגבינות נמסות והטארט אפוי היטב
-:להגשה
.לצנן מעט את הטארט. לחתוך למנות. לקשט כל מנה בענפי קורנית טרייה ומעט אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !