פודינג הל עם מנגו - קינוח מרענן וקל הכנה
פרסמי את המתכון ! האיצו בי הטועמים היקרים שלי. חרף כאב הראש, עזבתי הכול והנה אני כותבת לכם. היום יש לנו קינוח יפה, צבעוני, רענן וקל להכנה לגמרי. המתכון התפרסם באביב לפני כעשור במגזין סאןסט האמריקאי ועבר התאמה קלה למטבח הישראלי
?איך מכינים
.מבשלים פודינג פשוט המוכן מחלב, סוכר וקורנפלור. מתבלים את הפודינג בהל
מצננים את הפודינג בכלי הגשה . במעבד מזון מרסקים מנגו בתוספת מועטה של סוכר וליקר ומורחים על הפודינג. זה הכול
.הקינוח בעל מתיקות עדינה וטעים קר מהמקרר. הכמות גדולה ממש ותספיק לשש עד שמונה מנות קינוח
הל טחון ניתן לרכישה במחלקת תבלינים בכל מרכול. מיכל בתכולה של 30 גרם עלה לנו בסוף השבוע - 8 שקלים
פודינג הל עם מנגו
הכמות: 6-8 מנות
:החומרים לפודינג
חצי כפית הל טחון
ארבע ורבע כוסות חלב
רבע כוס סוכר לבן
שליש כוס קורנפלור
:לציפוי המנגו
שלושה עד 4 מנגו יפים ובשלים, קלופים - סה"כ משקל המנגו לפני קילוף = קילו לערך
רבע כוס סוכר לבן
שתיים עד 3 כפות רום איכותי או ליקר אחר אהוב
ההמלצה המקורית היא לליקר בטעם ג'ינג'ר
אפשרי לקשט בעלי נענע
:אופן ההכנה
:הכנת פודינג ההל
.לסיר בינוני (סיר בתכולה של 2 ליטר) לצקת 4 כוסות מהחלב ורבע כפית הל. לערבב ולהביא לרתיחה
.בקערית לערבב רבע כוס סוכר, הקורנפלור ורבע כפית ההל הנוספת
.לבחוש לקערית את רבע כוס החלב הנותרת
כשהחלב שבסיר הגיע לרתיחה, להורידו לרגע מהלהבה. לזלף לסיר באיטיות ובבחישה מתמדת את תערובת הסוכר והקורנפלור
להחזיר את הסיר ללהבה בינונית-נמוכה ולהמשיך לבשל בבחישה מתמדת עד להסמכה ורתיחה משך 3-7 דקות
לצנן את הפודינג בחוץ דקות ספורות או לחלק למנות בכלי הגשה מיד. חשוב שכלי ההגשה יהיו עמידים בחום
.לצנן בחוץ את הפודינג למשך 10-15 דקות
.להעביר למקרר ולצנן כשעה וחצי להתייצבות מלאה
:הכנת ציפוי המנגו
.לחתוך את המנגו הקלוף לחתיכות ולהעביר למעבד מזון
.להוסיף כרבע כוס סוכר או יותר לפי הטעם ומתיקות הפרי וכפות ספורות של ליקר
.לעבד קצרות לקבלת מחית מנגו
.לקשט כל מנת פודינג במספר כפיות או יותר ממחית המנגו
.לשמור בקירור
.ניתן להכין את הפודינג מראש ולעטר במחית המנגו לפני ההגשה
.לקישוט מרשים - קשטו בעלי נענע טריה
מתי כספי - אחרי שנסעת
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
:החומרים לפודינג
חצי כפית הל טחון
ארבע ורבע כוסות חלב
רבע כוס סוכר לבן
שליש כוס קורנפלור
:לציפוי המנגו
שלושה עד 4 מנגו יפים ובשלים, קלופים - סה"כ משקל המנגו לפני קילוף = קילו לערך
רבע כוס סוכר לבן
שתיים עד 3 כפות רום איכותי או ליקר אחר אהוב
ההמלצה המקורית היא לליקר בטעם ג'ינג'ר
אפשרי לקשט בעלי נענע
:אופן ההכנה
:הכנת פודינג ההל
.לסיר בינוני (סיר בתכולה של 2 ליטר) לצקת 4 כוסות מהחלב ורבע כפית הל. לערבב ולהביא לרתיחה
.בקערית לערבב רבע כוס סוכר, הקורנפלור ורבע כפית ההל הנוספת
.לבחוש לקערית את רבע כוס החלב הנותרת
כשהחלב שבסיר הגיע לרתיחה, להורידו לרגע מהלהבה. לזלף לסיר באיטיות ובבחישה מתמדת את תערובת הסוכר והקורנפלור
להחזיר את הסיר ללהבה בינונית-נמוכה ולהמשיך לבשל בבחישה מתמדת עד להסמכה ורתיחה משך 3-7 דקות
לצנן את הפודינג בחוץ דקות ספורות או לחלק למנות בכלי הגשה מיד. חשוב שכלי ההגשה יהיו עמידים בחום
.לצנן בחוץ את הפודינג למשך 10-15 דקות
.להעביר למקרר ולצנן כשעה וחצי להתייצבות מלאה
מחית מנגו טרייה |
.לחתוך את המנגו הקלוף לחתיכות ולהעביר למעבד מזון
.להוסיף כרבע כוס סוכר או יותר לפי הטעם ומתיקות הפרי וכפות ספורות של ליקר
.לעבד קצרות לקבלת מחית מנגו
.לקשט כל מנת פודינג במספר כפיות או יותר ממחית המנגו
.לשמור בקירור
.ניתן להכין את הפודינג מראש ולעטר במחית המנגו לפני ההגשה
.לקישוט מרשים - קשטו בעלי נענע טריה
מתי כספי - אחרי שנסעת
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !