מקלוני גזר, ג'ינג'ר ושומשום שחור קלוי
?הידעתם שגווינת' פאלטרו הוציאה לאחרונה לאור (עוד) ספר בישול ..
קבלתי דגימה מתוך הספר החדש ורצתי למטבח להכין את מקלוני הגזר בשומשום, זו היתה הצלחה! המנה נהדרת
-: הנה כריכת הספר החדש
-: הנה כריכת הספר החדש
גווינת' ממליצה לאכול את מנת הגזר הזו כתוספת בעודה חמה
או בטמפרטורת החדר ובעצם גם קרה. בדקתי את כל האופציות, היא צודקת. אך יש לי השגה לגבי
הכמות.. זה לא יספיק לארבעה סועדים ! לשניים, שאינם פראסרים, אולי. המנה מהירת הכנה, טעימה מאוד והיא דרך מצויינת
להגיש גזר. אל תוותרו על השומשום השחור ואל תתפתו להחליפו בשומשום בהיר רגיל. שומשום
שחור קלוי יבוא מסין, ניתן לרכישה בבתי הטבע
השומשום השחור שרכשתי (מכיל שומשום שחור קלוי בלבד) כמותו תספיק גם למאפים כקרקרים וגם לקישוט מזון נוסף
גזר ,רוטב סויה, שמן זית, ג'ינג'ר ושומשום שחור - לפני הבישול |
.כמובן שאפשר לחתוך את הגזר לגפרורים דקיקים הרבה יותר, דבר שיפחית מכמות הנוזלים וזמן הבישול
הכמות : 4 מנות
:החומרים
שתי כפות שמן זית
חתיכת ג'ינג'ר (זנגויל) טרי קצוץ דק = כשתי כפיות ג'ינג'ר או לפי הטעם
כחצי קילו (550 גרם לפני קילוף) גזר קלוף וחתוך למקלונים דקים= כארבע גזרים גדולים
רבע עד חצי כוס מי ברז
מלח אטלנטי או מלח גס לטעם
--
מספר טיפות שמן שומשום - לא חובה
כפית וחצי רוטב סויה
כף שומשום שחור קלוי
:אופן ההכנה
.במחבת (רצוי טפלון/דומה) על להבה בינונית לחמם את שמן הזית
.להוסיף למחבת את הג'ינג'ר הקצוץ, לערבב ולטגן כדקה
.להוסיף למחבת את כל מקלוני הגזר, לבחוש
.לתבל במעט מלח
להוסיף את המים- קודם כרבע כוס, להנמיך את הלהבה (בינונית נמוכה) ולבשל ללא מכסה 5-10 דקות
.חשוב לבחוש את הגזר מדי פעם במהלך הבישול. במידת הצורך יש להוסיף עוד רבע כוס מים
.בתום הבישול הגזר יהיה פריך- רך וכל המים יספגו. להסיר מהלהבה
.לערבב לגזר את רוטב הסויה והשומשום השחור
.להגיש חם, פושר או קר
-
Lynn Anderson - I Beg Your Pardon, I Never Promised You A Rose Garden
1 comment:
תודה ♥♥♥
נראה יאמי..אנסה מחר..
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !