קינוח מושלם ליום חם : קאסטרד קפה-פודינג קפה אפוי
לאוהבי קפה: קינוח נהדר המוכן מ- 5 מרכיבים בלבד ! המתיקות עדינה, הטעם מושלם וההכנה כל כך קלה
!מומלץ להכפיל כמויות
קאסטרד קפה=פודינג קפה אפוי
הכמות: 4 מנות הגשה
:החומרים לפודינג
חמש כפות אבקת (או גרגירים) נס קפה איכותי
שלוש מאות מ"ל חלב
מאה וחמישים מ"ל שמנת מתוקה 32 או 38% שומן
שתי ביצים גדולות
שתי כפות סוכר לבן
:לקישוט
יתרת מיכל השמנת המתוקה = 100 מ"ל
מעט סוכר לבן להמתקת הקצפת
אבקת קקאו מנופה לקישוט
------
:כלים
ארבעה רמקינים בתכולה של 150 מ"ל כל אחד
מעט נייר כסף
תבנית אפייה קטנה בערך בגודל 22 ס"מ
מים חמים/רותחים למילוי חלקי של התבנית
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.לצקת את אבקת הקפה לקערה בינונית
.בקלחת לחמם את החלב עד סף הרתיחה. להסיר מהלהבה
.לצקת את החלב על אבקת הנסקפה ולהניח ל-5 דקות. הקפה יימס גם ללא ערבוב
.להחזיר את החלב עם הקפה הנמס לסיר או לקלחת
.להוסיף את השמנת המתוקה, לחמם עד סף הרתיחה
.בקערה בינונית חסינת חום לטרוף (עם מטרף ידני) את הביצים והסוכר
.לצקת בעדינות ובטריפה ללא הפסקה את תערובת החלב-שמנת והקפה לתערובת הביצים
.לטרוף קצרות
לחלק את התערובת הנוזלית (עם מצקת/כף מרק) שווה בין ארבעת הרמקינים. אין צורך לשמן את כלי האפייה
.לכסות כל רמקין בנייר כסף ולהניח בתוך תבנית האפייה
.לצקת מים חמים מאוד/רותחים לתוך התבנית עד מחצית גובה הרמקינים
.לאפות 40-45 דקות בתנור החם. כמה זמן לאפות ? עד שהקאסטרד יתמצק קלות
.להוציא את הרמקינים מהתבנית
.לצנן מעט בחוץ ,לקרר במקרר לפחות למשך שעתיים
:להגשה
להקציף את יתרת השמנת המתוקה עם מעט סוכר לקצף מוצק. קל להקציף כמות קטנה כזזו עם מטרף ידני בקערה גדולה
.להסיר מכל רמקין את נייר הכסף, אפשרי גם לקרר את הקאסטרד במקרר ללא הנייר מעל
.לנפות מעל כל מנה אבקת קקאו. לקשט בקצפת
.אפשרי גם לנטף מעל סירופ מייפל אמיתי
.לשמור בקירור
הכמות: 4 מנות הגשה
:החומרים לפודינג
חמש כפות אבקת (או גרגירים) נס קפה איכותי
שלוש מאות מ"ל חלב
מאה וחמישים מ"ל שמנת מתוקה 32 או 38% שומן
שתי ביצים גדולות
שתי כפות סוכר לבן
:לקישוט
יתרת מיכל השמנת המתוקה = 100 מ"ל
מעט סוכר לבן להמתקת הקצפת
אבקת קקאו מנופה לקישוט
------
:כלים
ארבעה רמקינים בתכולה של 150 מ"ל כל אחד
מעט נייר כסף
תבנית אפייה קטנה בערך בגודל 22 ס"מ
מים חמים/רותחים למילוי חלקי של התבנית
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.לצקת את אבקת הקפה לקערה בינונית
.בקלחת לחמם את החלב עד סף הרתיחה. להסיר מהלהבה
.לצקת את החלב על אבקת הנסקפה ולהניח ל-5 דקות. הקפה יימס גם ללא ערבוב
.להחזיר את החלב עם הקפה הנמס לסיר או לקלחת
.להוסיף את השמנת המתוקה, לחמם עד סף הרתיחה
.בקערה בינונית חסינת חום לטרוף (עם מטרף ידני) את הביצים והסוכר
.לצקת בעדינות ובטריפה ללא הפסקה את תערובת החלב-שמנת והקפה לתערובת הביצים
.לטרוף קצרות
לחלק את התערובת הנוזלית (עם מצקת/כף מרק) שווה בין ארבעת הרמקינים. אין צורך לשמן את כלי האפייה
.לכסות כל רמקין בנייר כסף ולהניח בתוך תבנית האפייה
.לצקת מים חמים מאוד/רותחים לתוך התבנית עד מחצית גובה הרמקינים
.לאפות 40-45 דקות בתנור החם. כמה זמן לאפות ? עד שהקאסטרד יתמצק קלות
.להוציא את הרמקינים מהתבנית
.לצנן מעט בחוץ ,לקרר במקרר לפחות למשך שעתיים
:להגשה
להקציף את יתרת השמנת המתוקה עם מעט סוכר לקצף מוצק. קל להקציף כמות קטנה כזזו עם מטרף ידני בקערה גדולה
.להסיר מכל רמקין את נייר הכסף, אפשרי גם לקרר את הקאסטרד במקרר ללא הנייר מעל
.לנפות מעל כל מנה אבקת קקאו. לקשט בקצפת
.אפשרי גם לנטף מעל סירופ מייפל אמיתי
.לשמור בקירור
?אחד מהחלמונים,האם גם אתם רואים קריצה ..וצל של חיוך
:אריק איינשטיין - אני אוהב אותך היום- גם אני אוהבת אותך היום .גם מחר
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
1 comment:
שלום חני, אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך וכבר יצא לי להכין כמה מתכונים טעימים ומוצלחים. הכנתי את הקאסטרד ולמרות המרקם הנפלא שלו, הוא יצא מר מאוד. לדעתי צריך להפחית בכמות הקפה ולהוסיף עוד סוכר.
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !