עוגות גבינה אישיות עם פטל אדום
העוגות האפויות עדיין חמות. מומלץ לשים כמות גדולה יותר מהפטל. חשוב לשחרר את העוגות רק כשהן קרות, למניעת פירוק/התפוררות
*עוגות גבינה אישיות קלות להכנה. לעוגות תחתית המורכבת מעוגיות מוכנות טחונות, שקדים טבעיים טחונים ומעט חמאה. המלית מורכבת בעיקר מגבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, ביצים ווניל. מעל הגבינה פטל טרי או קפוא. זמן האפייה קצר והטעם מעודן |
:הנה צילומים משלבי ההכנה
בצילום למעלה: חלק מהעוגיות לתחתית העוגות, הפטל קפוא, עטרות כתומות מסיליקון וגבינת שמנת מקומית |
בצילום למעלה : העוגיות הטחונות לאבקה , לצד שקדים -טבעיים (לא מולבנים) טחונים. בתוספת חמאה נקבל את תחתית העוגות |
בצילום: עטרות הסיליקון. הערה לגבי תבניות מתאימות , למטה |
בצילום : כף (כף מדידה) מתערובת הפירורים תספיק לתחתית של כל עוגה קטנה. להדק/לשטח עם קצות האצבעות |
בצילום: מלית הגבינה בתוספת משחת וניל: הביצים כבר בפנים, גם השמנת, הסוכר וגרידת הלימון |
ממלאים את עטרות הסיליקון במלית הגבינה הנוזלית (מעל תחתית הפירורים) . מעל מפזרים פטל קפוא |
:רגע לפני שמתחילים
עוגיות לתחתית: ניתן להשתמש בביסקוויטים בהירים או כהים (מסוג פתי בר) טחונים, או בכל עוגיה (יבשה/ללא מילוי) מסוג אחר. הפעם השתמשתי ב 100 גרם עוגיות כהות בטעם קרמל (חצי מארז של עוגיות לוטוס). את העוגיות יש לטחון לאבקה במעבד מזון
שקדים: מומלץ להשתמש בשקדים טבעיים עם קליפתם החומה. את השקדים לטחון לאבקה במעבד מזון. לחילופין, אפשר להשתמש בשקדים מולבנים טחונים או לרכוש שקדים מולבנים טחונים
גבינה: מומלץ להשתמש בגבינת שמנת. לא חייבים (אבל אפשר) לרכוש גבינת שמנת מיובאת- היא מצויינת (יקרה יותר מהמקומית) בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר (מעל 30%) הפעם, גם גבינה מקומית, תתאים. השתמשתי בגבינת שמנת מקומית ללא תוספי טעם בעלת 25% שומן
וניל: מומלץ להשתמש בתמצית וניל אמיתית או משחת וניל, כפי שאני הוספתי
עטרות: אפיתי את העוגות הקטנות (חלקן) בעטרות מנייר כשהן מונחות (3 עטרות לכל עוגה) על תבנית שטוחה. לדעתי זה לא מומלץ מהסיבה שעטרת הנייר לא 'מחזיקה' את המלית, כלומר העוגה נאפית טוב אבל עטרת הנייר מתרחבת.. מדי לצדדים
יתאימו לאפייה : עטרות סיליקון בתכולה של 60 מ"ל = רבע כוס כל אחת ואז נקבל כ - 15 עוגות או עטרות קרטון גבוהות יותר בעלות תכולה של מעל רבע כוס. אזי נקבל 12 עוגות אישיות. את עטרות הסיליקון אין צורך לשמן
במידה ואופים בעטרות מסיליקון יש להניחן על משטח אפייה או תבנית שטוחה. אפייה בסיליקון תאריך מעט את זמן האפייה, לערך בחמש דקות
.המלית הנוזלית מתמצקת בתום האפייה
.המלית הנוזלית מתמצקת בתום האפייה
פירות יער: השתמשתי כאן בפטל קפוא. בטעות הפשרתי אותו, כי אין צורך. ניתן להמיר את הפטל בפרי יער אחר
.הגשה: את העוגות יש להגיש כשהן צוננות לגמרי או מהמקרר
עוגות גבינה עם פטל
.הגשה: את העוגות יש להגיש כשהן צוננות לגמרי או מהמקרר
פטל קפוא |
הכמות: 12-15 יחידות
:החומרים לבסיס
מאה גרם ביסקוויטים (פתי בר) או עוגיות פשוטות,או עוגיות לוטוס, טחונות דק לאבקה
חמישים גרם שקדים טבעיים או שקדים מולבנים, טחונים לאבקה
חמישים גרם חמאה, מומסת חמימה
:החומרים למלית
ארבע מאות וחמישים (450) גרם גבינת שמנת 25% שומן
מאה גרם שמנת חמוצה 15%
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
ביצה גדולה או בינונית
חלמון מביצה גדולה או בינונית
כפית תמצית וניל או חצי כפית משחת וניל
גרידה או זסט מלימון קטן
-
לציפוי : כשישים גרם פטל אדום קפוא
-
אבקת סוכר
-
עטרות קרטון או סיליקון בכמות: 12-15 יחידות
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך- 170 מעלות
.בקערה בינונית, לערבב עוגיות טחונות עם השקדים הטחונים
.לצקת מעל את החמאה המומסת ולערבב
.לסדר עטרות נייר על משטח אפייה או תבנית שטוחה
.לצקת ככף מתערובת הפירורים לתחתית כל עוגה אישית. להדק בעזרת האצבעות
:לצנן במקרר דקות אחדות או להניח לדקות ספורות בפריזר. בינתים להכין את מלית הגבינה
בקערה לטרוף (ידנית) את גבינת השמנת. להוסיף שמנת חמוצה וסוכר. לטרוף (ידנית) עד שהסוכר נבלע בגבינה
.להוסיף ביצה ולערבב. להוסיף חלמון, וניל וגרידת לימון. לערבב
.לחלק את המלית שווה על כל תחתיות הפירורים
.לפזר מעל כל עוגה קטנה מהפטל הקפוא
.לאפות בתנור החם 20-25 דקות עד שהעוגות מוכנות, מתמצקות וזהובות מעט
.לצנן לגמרי על רשת. להסיר בעדינות את תחתיות הסיליקון
.להגשה: לאבק באבקת סוכר
.לשמור ולהגיש מקירור
- - - - - -
:לחובבי קפה, נתקלתי באתר מעניין לתרבות ועיצוב קפה
:שם האתר
Dear Coffee, I Love You
. כאן דף הפייסבוק שלהם+ הטוויטר
מקור הצילום של כוס הקפה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
:החומרים לבסיס
מאה גרם ביסקוויטים (פתי בר) או עוגיות פשוטות,או עוגיות לוטוס, טחונות דק לאבקה
חמישים גרם שקדים טבעיים או שקדים מולבנים, טחונים לאבקה
חמישים גרם חמאה, מומסת חמימה
:החומרים למלית
ארבע מאות וחמישים (450) גרם גבינת שמנת 25% שומן
מאה גרם שמנת חמוצה 15%
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
ביצה גדולה או בינונית
חלמון מביצה גדולה או בינונית
כפית תמצית וניל או חצי כפית משחת וניל
גרידה או זסט מלימון קטן
-
לציפוי : כשישים גרם פטל אדום קפוא
-
אבקת סוכר
-
עטרות קרטון או סיליקון בכמות: 12-15 יחידות
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך- 170 מעלות
.בקערה בינונית, לערבב עוגיות טחונות עם השקדים הטחונים
.לצקת מעל את החמאה המומסת ולערבב
.לסדר עטרות נייר על משטח אפייה או תבנית שטוחה
.לצקת ככף מתערובת הפירורים לתחתית כל עוגה אישית. להדק בעזרת האצבעות
:לצנן במקרר דקות אחדות או להניח לדקות ספורות בפריזר. בינתים להכין את מלית הגבינה
בקערה לטרוף (ידנית) את גבינת השמנת. להוסיף שמנת חמוצה וסוכר. לטרוף (ידנית) עד שהסוכר נבלע בגבינה
.להוסיף ביצה ולערבב. להוסיף חלמון, וניל וגרידת לימון. לערבב
.לחלק את המלית שווה על כל תחתיות הפירורים
.לפזר מעל כל עוגה קטנה מהפטל הקפוא
.לאפות בתנור החם 20-25 דקות עד שהעוגות מוכנות, מתמצקות וזהובות מעט
.לצנן לגמרי על רשת. להסיר בעדינות את תחתיות הסיליקון
.להגשה: לאבק באבקת סוכר
.לשמור ולהגיש מקירור
- - - - - -
:לחובבי קפה, נתקלתי באתר מעניין לתרבות ועיצוב קפה
:שם האתר
Dear Coffee, I Love You
. כאן דף הפייסבוק שלהם+ הטוויטר
מקור הצילום של כוס הקפה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !