עגבניות : ירוקות : כבושות
יש לי חולשה גדולה לירקות כבושים. מלבד הכייף וקלות ההכנה, הטעם נהדר וזה בריא ואהוב על כולם. כבשתי עגבניות ירוקות עם פלפלים ירוקים חריפים ושום. המתנתי ימים אחדים, עבר שבוע והנה איזה יופי, זה מוכן
כבישת העגבניות נעשית בתמיסת מי מלח ותמשך בין שבוע לשבועיים גם בהתאם למזג האוויר. רכשתי עגבניות ירוקות ממש (בחרתי מבין הר העגבניות האדומות בסופר). לא מומלץ להמתין בין מועד רכישת העגבניות לבין כבישתן מכיוון שלעגבניות יש נטייה להאדים די מהר ואנו רוצים אותן ירוקות לגמרי
את צינצנת העגבניות הנחתי במדף תחתון בארון המטבח החשוך. בדקתי כמעט מדי יום. לאחר כיומיים התסיסה החלה. כשבוע אחרי, צבען של העגבניות והפלפלים השתנה. טעמתי, זה מוכן. העברתי למקרר. הנה מדגם מהתוצאה, העגבניות מעט פריכות, מידת החריפות מועטה, כמות המלח מדוייקת, הטעם מצויין. הפלפלים התרככו מעט מידת החריפות לטעמי מועטה. בשיני השום אפשר לנגוס או להוסיף לסלט
הן לא גדלו על אותו השיח |
עגבניות ירוקות כבושות עם פלפל ירוק חריף ושום
הכמות: 1 צינצנת גדולה. אפשר להכפיל כמויות ולהכין 2 צינצנות
:מרכיבים
שבע מאות גרם עגבניות ירוקות בגודל אחיד, רצוי עגבניות קטנות יחסית, לא עגבניות שרי
מאתיים עד שלוש מאות גרם פלפלים ירוקים חריפים
ראש שום בינוני/קטן שלם, לקלוף את כל השיניים
כליטר מים
שמינית כוס מלח אטלנטי או מלח גס= 2 כפות מדידה = 30 גרם מלח
--
צינצנת גדולה בתכולה של 2 ליטר
:אופן ההכנה
.לחלוט את צינצנת הכבישה במים רותחים ולייבשה
לחמם את ליטר המים בסיר עד שהם חמימים בלבד (40 מעלות). להמיס בתוכם את המלח הגס. לצנן על השיש לטמפרטורת החדר
.לחתוך את העגבניות לרבעים
לסדר בצינצנת את רבעי העגבניות לסרוגין עם הפלפלים הירוקים ושיני השום. ניתן לחצות את שיני השום לאורכן
לצקת מעל הירקות את תמיסת מי המלח. התמיסה חייבת לכסות את כל הירק. במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף מעט מים
לסגור את הצינצנת ולהניחה במקום חשוך למשך 7-14 ימים. מומלץ לבדוק מדי יום/יומיים ולוודא שהירקות מכוסים בנוזלי הכבישה. במידה ולא, בעזרת כף, השקיעו את הירק בנוזלים
.כשהעגבניות והפלפלים מוכנים, לשמור במקרר
.הערה: הימנעו מכבישה לזמן ממושך מדי ,שמרו על נוזלי כבישה צלולים
:הוידאו הנהדר הזה , הועלה אתמול על ידי השף ישראל אהרוני
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
הכמות: 1 צינצנת גדולה. אפשר להכפיל כמויות ולהכין 2 צינצנות
:מרכיבים
שבע מאות גרם עגבניות ירוקות בגודל אחיד, רצוי עגבניות קטנות יחסית, לא עגבניות שרי
מאתיים עד שלוש מאות גרם פלפלים ירוקים חריפים
ראש שום בינוני/קטן שלם, לקלוף את כל השיניים
כליטר מים
שמינית כוס מלח אטלנטי או מלח גס= 2 כפות מדידה = 30 גרם מלח
--
צינצנת גדולה בתכולה של 2 ליטר
:אופן ההכנה
.לחלוט את צינצנת הכבישה במים רותחים ולייבשה
לחמם את ליטר המים בסיר עד שהם חמימים בלבד (40 מעלות). להמיס בתוכם את המלח הגס. לצנן על השיש לטמפרטורת החדר
.לחתוך את העגבניות לרבעים
לסדר בצינצנת את רבעי העגבניות לסרוגין עם הפלפלים הירוקים ושיני השום. ניתן לחצות את שיני השום לאורכן
לצקת מעל הירקות את תמיסת מי המלח. התמיסה חייבת לכסות את כל הירק. במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף מעט מים
לסגור את הצינצנת ולהניחה במקום חשוך למשך 7-14 ימים. מומלץ לבדוק מדי יום/יומיים ולוודא שהירקות מכוסים בנוזלי הכבישה. במידה ולא, בעזרת כף, השקיעו את הירק בנוזלים
.כשהעגבניות והפלפלים מוכנים, לשמור במקרר
.הערה: הימנעו מכבישה לזמן ממושך מדי ,שמרו על נוזלי כבישה צלולים
הפלפלים החריפים לפני ואחרי כבישתם |
:הוידאו הנהדר הזה , הועלה אתמול על ידי השף ישראל אהרוני
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !