20/01/2014

*רוטב קרמל מבטטות- מרכיב אחד וזהו

את המתכון הזה (הטבעוני ובעל מרכיב אחד) ותמונת רוטב ה'קרמל' עשויה בטטות, ראיתי לפני ימים אחדים בפיד דף הפייסבוק של הבלוג. שלחתי את המתכון מייד להדפסה, והמתנתי להזדמנות קרובה ונאותה להכין..אתמול זה קרה
קילו ושלוש מאות גרם בטטות טריות
המתכון פורסם באתר המגזין בון אפטיט. תמונת הרוטב הכתמתם היתה מפתה. שלבי ההכנה פשוטים אך דרשו היערכות ויותר מכל: נחוץ מעל קילו בטטות על מנת לקבל כמות קטנה מאוד של רוטב (כשליש עד רבע כוס). לקחתי את האתגר. היה מאתגר ומספק ובעיקר, טעים

כל הבטטות קלופות
הבון אפטיט מציין שהמתכון הוכן על ידי בראד ליאונה, אסיסטנט במטבח הניסויים שלהם. הוא סיפר שהכין רוטב קרמל עם מרכיב אחד בלבד, והם , לא האמינו לו. מכיוון שהרוטב מכיל שני מרכיבים : בטטות וגם קצת מים


ניתן להכין רוטב קטיפתי, קרמלי וטעים עם מרכיב אחד. המתכון התגלה בטעות ע"י בראד , והוא/הם כאן בשביל להישאר
אופן ההכנה 
אופים בתנור בטטות קלופות וחתוכות לרבעים במעט מים עד שהן רכות. מעבירים לחיתול בד, יחד עם כל הנוזלים שבתבנית. (בטעות, לא שמרתי את הנוזלים שבתבנית האפייה) מצננים מעט עד שניתן לגעת
סוחטים את הבטטות הרכות שבחיתול הבד מעל קערה. זה לא מתיז ולא מלכלך אך סחיטת הנוזלים תארך דקות אחדות
את הנוזלים השקופים שומרים. מבשלים אותם בסיר עד לצימצום והסמכה. לא מוסיפים דבר ומנוזל שקוף וזהוב שהיה לנו בתחילה, לאחר 20-30 דקות בישול על להבה נמוכה, נקבל רוטב סמיך וכתמתם. בואו ניגש להכנה
הבטטות בתום האפייה, שימרו את הנוזלים שבתבנית
.לאחר סחיטת הבטטות נקבל בחיתול הבד מחית בטטה טבעית שממנה נוכל להכין, למשל : לביבות
?למה יתאים הרוטב
אפשר לאכול אותו עם כפית, אפשר לצקת על גלידה, או בראוניז או מנת קינוח אחרת. בראד האסיסטנט , מציע לצפות ברוטב צלי בשר ואז אפשר לדללו קודם במעט מים. הרוטב מרוכז, בטעם בטטה, מתקתק ממש
מימין: הבטטות בחיתול, משמאל נוזלי הבטטה לפני הבישול
רוטב 'קרמל' בטטה
:המרכיבים
קילו ושלוש מאות גרם בטטות- לקלוף ולחתוך כל בטטה ל- 4 חלקים
כוס מים
--
תבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ
יריעת נייר כסף לכיסוי התבנית

:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום גבוה 220 מעלות
.מסדרים את רבעי הבטטות בתבנית האפייה. יוצקים מעל חצי כוס מים
.מכסים את התבנית בנייר כסף. אופים שעה
.מסירים את נייר הכסף ואופים 15 דקות נוספות
מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים חצי כוס מים נוספת, על מנת לשחרר בקלות את חתיכות הבטטה מהתבנית
.מניחים את הבטטות והנוזלים שבתבנית לתוך חיתול בד או בד גבינה שהונח בתוך קערה בינונית
.מצננים על השיש כ 30 דקות
. לסחוט את הבטטות שבחיתול על מנת שישארו כוס וחצי נוזלים צלולים
.להעביר את הנוזלים לסיר/קלחת קטנה. להביא לרתיחה
להנמיך את הלהבה לנמוכה ולבשל לצימצום הנוזלים כ- 20 דקות. אני בשלתי את הרוטב קרוב ל- 30 דקות
.יש לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך מעט והופך לקרמלי
בזמן הבישול לנער מעט את הסיר או לבחוש מדי פעם עם כף. להשגיח על הרוטב בדקות הבישול האחרונות
.לצקת את הרוטב המוכן לצינצנת קטנה ולשמור במקרר עד שבועיים
-
רעיון לשימוש במחית הבטטה: לביבות מתובלות
.למנה אחת או שתיים, לערבב כשלישמכמות מחית הבטטה המבושלת עם ביצה
.להוסיף ככפית מתערובת תבלין טאקו. להוסיף מעט קמח ולערבב
.לצקת כפות מהתערובת למחבת, לשטח מעט. לטגן משני הצדדים ולזלול
"שימרו מתכון לתערובת תיבול הנקראת "טאקו
-בקערה ערבבו הכל יחד
כף אבקת צ'ילי
שתי כפיות אבקת כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת שום
רבע כפית פלפל שחור גרוס
מעט פלפל צ'ילי או שאטה גרוס
--
.התערובת טעימה גם עם גבינה לבנה וסלט וגם כתיבול לעוף מטוגן

בצילום: הרוטב מוכן, חמים עדיין . לאחר צינון הרוטב מסמיך

Canali: "Contours"

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !