ריבועיות בננה צימוקים
הכמות: 16 ריבועים
:מרכיבים
חצי כוס צימוקים כהים או בהירים
שתי כפות רום - אני השתמשתי ברום אמברה , לא להשתמש בתמצית
כוס קמח רגיל , מנופה= 140 גרם
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
רבע כפית מלח דק
שלושת רבע כוס סוכר חום כהה
שישים גרם חמאה רכה
בננה אחת בשלה מעוכה עם מזלג = סה"כ חצי כוס מחית בננה
שלוש כפות יוגורט לבן או ריוויון
כפית תמצית וניל או חצי כפית משחת וניל
שני חלבונים מביצים גדולות
שליש כוס אגוזי מלך קצוצים
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ- לרפד את התחתית בנייר אפייה
.לצקת את הרום על הצימוקים. להרתיח דקה על להבה נמוכה לספיגת הרום
.בקערה קטנה לערבב את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והמלח
.בקערה בינונית לערבב את הסוכר החום והחמאה
.להוסיף את מחית הבננה, יוגורט, תמצית וניל וחלבונים
.להוסיף בפעמיים את תערובת הקמח. לערבב רק עד שהקמח נבלע בתערובת
.להוסיף את הצימוקים והאגוזים
.לצקת את תערובת העוגה לתבנית וליישר
.לאפות בתנור החם כ- 30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
.לצנן מעט את העוגה ולחתוך לריבועים
ניתן לאבק באבקת סוכר מנופה
.נותרו ריבועיות ? הקפיאו בקופסא או שקית הקפאה
.לצנן מעט את העוגה ולחתוך לריבועים
ניתן לאבק באבקת סוכר מנופה
.נותרו ריבועיות ? הקפיאו בקופסא או שקית הקפאה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !