לא החלטתי עדיין האם כייף יותר לשחק עם משולשי הקרקרים הללו או פשוט לאכול אותם, אז הלכתי על שניהם. מתכון חדש לקרקרים המוכנים בזריזות בקערה אחת, רצוי בזו של מעבד המזון. במידה ואתם מעדיפים צורות גיאומטריות נוספות, גוונו בחיתוך לריבועים, מלבנים או עיגולים או פשוט העבירו גלגלת במרווחים לא קטנים על הבצק המרודד
.העוגיות מכילות מספר סוגי קמחים, ללא ביצים והן מעט כהות וקלות להכנה
אפשר לגוון את ציפוי העוגיות ולזרות במקום סוכר זהוב - סוכר לבן או סוכר חום כהה או מספר גרגירי שומשום
חשוב: ללוש מעט את בצק הקרקרים לאחר איחוד כל המרכיבים לכדור בצק, על מנת שהבצק לא יתפורר או יתפרק בזמן הרידוד
.האפייה מהירה - כ- 13 דקות, גם אם השחימו מדי, פה ושם קרקרים או קצוות, הם טעימים מאוד
הכמות תניב כ- 20 קרקרים משולשים (בעזרת חותכן מתכתי 'משולש', אורך כל צלע כ- 7 ס"מ) או כמות גדולה מעט יותר של עוגיות קטנות יותר. קל להכפיל כמויות
מתכון לקרקרים
הכמות: כ- 20 עוגיות בצורת משולשים
:מרכיבים
שמונים גרם קמח מלא, מנופה
שמונים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
עשרים וחמישה גרם שיבולת שועל ,מהירת הכנה
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
ארבעים גרם סוכר זהוב
מאה גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
ארבעים גרם אגוזי מלך קצוצים
מעט חלב קר - כ- 3 כפות
-
:להברשה
מעט חלב + מעט סוכר זהוב- דמררה
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.מעבירים את הקמח המלא והקמח הרגיל לקערת מעבד המזון או לקערה רגילה
.להוסיף את שיבולת השועל, אבקת האפייה, מלח וסוכר. לערבב קצרות
.להוסיף את קוביות החמאה ולעבד לקבלת תערובת פירורית
.להוסיף את האגוזים ומעט חלב, לעבד קצרות לקבלת כדור בצק
[.את החלב מומלץ להוסיף בהדרגה, יתכן וידרשו רק 2 כפות]
.להעביר את כדור הבצק למשטח רגיל או סיליקון, ללוש מעט
.לשטח את הבצק. לרדד על משטח מקומח קלות דק אך לא דק מדי - 3 או 5 מ"מ
.לקרוץ משולשים או צורות אחרות. להניח במרחקים קטנים בתבנית האפייה
.במידה וחותכים לצורות, לאסוף ולאחד שוב את השאריות ולרדד אותן מחדש
.להבריש את הקרקרים במעט חלב. לזרות מעט סוכר (זהוב) מעל כל קרקר
.לאפות בתנור החם עד שזהוב היטב כ 13 דקות
.להעביר לרשת לצינון. לאחסן בצינצת אטומה
[.את החלב מומלץ להוסיף בהדרגה, יתכן וידרשו רק 2 כפות]
.להעביר את כדור הבצק למשטח רגיל או סיליקון, ללוש מעט
.לשטח את הבצק. לרדד על משטח מקומח קלות דק אך לא דק מדי - 3 או 5 מ"מ
.לקרוץ משולשים או צורות אחרות. להניח במרחקים קטנים בתבנית האפייה
.במידה וחותכים לצורות, לאסוף ולאחד שוב את השאריות ולרדד אותן מחדש
.להבריש את הקרקרים במעט חלב. לזרות מעט סוכר (זהוב) מעל כל קרקר
.לאפות בתנור החם עד שזהוב היטב כ 13 דקות
.להעביר לרשת לצינון. לאחסן בצינצת אטומה
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !