לחמם תנור אפייה לחום בינוני, בינתיים להמיס שוקולד מריר, חמאה וכמה גרגירי קפה ריחני , להוסיף למרכיבים שבקערה. לגלגל לכדורים, לאפות דקות אחדות ויש !... יש עוגיות. עכשיו אפשר להכין קפה
עוגיות שוקולד וקוקוס בקערה אחת
הכמות: 24 עוגיות
:מרכיבים
שלושים גרם שוקולד מריר 70%, קצוץ גס
חמישים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
כף נס קפה
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם, אפשר להפחית כף
שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל =100 גרם, מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
שתי כפות חלב
כפית תמצית וניל איכותית
רבע כוס קוקוס
חמישים גרם שוקולד קצוץ לבן או מריר בכל טעם או שוקולד צ'יפס בהירים או כהים
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקלחת ,על להבה נמוכה וקטנה להמס ולערבב את החמאה, השוקולד המריר ואבקת הקפה. להסיר מהלהבה
.בקערה בינונית לערבב סוכר, קמח ואבקת האפייה
להוסיף את תערובת השוקולד המומס, החלב, וניל, הקוקוס והשוקולד הקצוץ. לערבב היטב בידיים (או קצרות המעבד מזון) לקבלת תערובת פירורית לחה
.לגלגל 24 כדורים: ליטול כמות פירורים, להדק ביד ולגלגל לכדור חלק
.להניח את כל הכדורים במרחקים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
.אפשר להשאיר את הכדורים כפי שהם, כפי שהכנתי , אני ממליצה לשטח אותם לגמרי לפני האפייה
.לאפות את העוגיות 10-12 דקות. העוגיות תהיינה עדיין רכות. להימנע מאפיית יתר
.להוציא מהתנור. לצנן בתבנית 5-10 דקות
.להעביר לרשת לצינון מוחלט. לאחסן בצינצנת
.אפשר להקפיא את העוגיות למשך מספר שבועות
--
המלצה אישית (לא פרסומת): מארזי 100 גרם שוקולד לינדט (תוצרת צרפת/שוויץ) נמכרים כעת בחלק מרשתות השיווק ב- 10 ש"ח. זה כולל שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו וגם 85% , ושוקולד מריר בטעמים (גם תפוז, מנטה ועוד) וגם שוקולד לבן בטעמי וניל ותותים
.בקלחת ,על להבה נמוכה וקטנה להמס ולערבב את החמאה, השוקולד המריר ואבקת הקפה. להסיר מהלהבה
.בקערה בינונית לערבב סוכר, קמח ואבקת האפייה
להוסיף את תערובת השוקולד המומס, החלב, וניל, הקוקוס והשוקולד הקצוץ. לערבב היטב בידיים (או קצרות המעבד מזון) לקבלת תערובת פירורית לחה
.לגלגל 24 כדורים: ליטול כמות פירורים, להדק ביד ולגלגל לכדור חלק
.להניח את כל הכדורים במרחקים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
.אפשר להשאיר את הכדורים כפי שהם, כפי שהכנתי , אני ממליצה לשטח אותם לגמרי לפני האפייה
.לאפות את העוגיות 10-12 דקות. העוגיות תהיינה עדיין רכות. להימנע מאפיית יתר
.להוציא מהתנור. לצנן בתבנית 5-10 דקות
.להעביר לרשת לצינון מוחלט. לאחסן בצינצנת
.אפשר להקפיא את העוגיות למשך מספר שבועות
--
המלצה אישית (לא פרסומת): מארזי 100 גרם שוקולד לינדט (תוצרת צרפת/שוויץ) נמכרים כעת בחלק מרשתות השיווק ב- 10 ש"ח. זה כולל שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו וגם 85% , ושוקולד מריר בטעמים (גם תפוז, מנטה ועוד) וגם שוקולד לבן בטעמי וניל ותותים
:העוגיות לפני האפייה
1 comment:
איזה LOOK חדש ויפה יש פה!
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !