קרם לימון וקצפת
הכמות : 10-11 יחידות קטנות
:מרכיבים
שלושה חלמונים מביצים גדולות
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתיים וחצי כפות קורנפלור, מנופה
זסט או גרידה מלימון
קורט מלח רגיל או מלח גס
כוס ושלושת רבעי חלב= 420 מ"ל
חצי כוס פחות כף, מיץ לימון סחוט טרי
:לציפוי
מיכל שמנת מתוקה 38% שומן = 250 מ"ל
כף סוכר להמתקה
-
כוסיות קטנות
.מוסיפים את הקורנפלור, גרידת הלימון, קורט מלח ורבע כוס מכמות החלב
.לטרוף הכל לקבלת תערובת חלקה
.בהדרגה להוסיף ולערבב את יתרת החלב
.לבשל על להבה בינונית מתונה . להביא לרתיחה ולבשל כדקה. לקראת סוף הבישול הקרם יתעבה
.להסיר את הקרם מהלהבה. לצקת פנימה בהדרגה את מיץ הלימון
לצקת את הקרם דרך מסננת דקה מעל קערה בינונית. במסננת תישאר גרידת הלימון ויתקבל קרם עדין וחלק
.בעזרת כף , לחלק את קרם הלימון לכלי ההגשה האישיים. לצנן במקרר כשעה
.להקציף את השמנת המתוקה עם כף הסוכר לקצפת יציבה. לזלף או לקשט כל כוסית קרם לימון
.ניתן לקשט מעל הקצפת בזסטים של לימון
.לשמור בקירור עד כשבוע
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
1 comment:
תודה חנית,
כל כך אוהבלת קינוח לימוני
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !