התמכרנו ללחם התירס הזהוב הזה. הלחם נאפה בזריזות ונאכל בעודו חם. הלחם רך, משביע ומופלא, רוצו להכין
את הלחם אכלנו לצד סלט ירק רענן (מרכיבים בהמשך הרשומה) עשוי מפלפלים אדומים קלויים, שעועית ירוקה, עגבניות שרי ורוטב טעים
לחם תירס
הכמות: 6-8 מנות
:מרכיבים
שלושים גרם חמאה , מומסת
חצי כוס מדידה (70 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
שלושת רבעי כוס מדידה קמח תירס צהוב (רצוי קמח תירס מיובא איטלקי)
שתי כפות מדידה סוכר זהוב, דמררה
כפית אבקת אפייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
ביצה אחת גדולה
כוס וחצי חלב = 360 מ"ל
תבנית ריבועית 20 ס"מ - לרפד בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
:בקערה גדולה מערבבים
.קמח רגיל, קמח תירס, סוכר, אבקת אפייה ומלח
בקערה בינונית נפרדת טורפים : את הביצה עם כוס אחת מכמות החלב. מערבבים פנימה את החמאה המומסת
.יוצקים את התערובת הנוזלית לקערה עם המרכיבים היבשים. מערבבים קצרות
[הבלילה תהיה נוזלית ודלילה, זה בסדר]
.לצקת את הבלילה לתבנית האפייה
.לצקת מעל את חצי כוס החלב הנותרת
לאפות בתנור החם 20-25 דקות עד שהמאפה זהוב היטב ומוצק. בדקות האפייה האחרונות, אפשרי להפעיל את תוכנית הטרבו
.להוציא את הלחם מהתנור. לאחר כדקותיים, בעזרת נייר האפייה להוציאו מהתבנית
.לחתוך לריבועים. ולהגיש חם או חמים
:הכנת הסלט
[מומלץ לערבב את מרכיבי הרוטב לפני הכנת הסלט]
.לקערה חותכים רצועות ארוכות מ - 5 פלפלים אדומים (800 גרם) קלופים שנאפו קודם בתנור, כ- 30 דקות בחום 200 מעלות
.מסדרים מעל 600 גרם שעועית ירוקה שבושלה כ- 5 דקות במי מלח וסוננה
.מוסיפים 400 גרם עגבניות שרי חצויות
.מוסיפים: חופן קטן עלי נענע ועלי פטרוזיליה קצוצים דק
.יוצקים מעל את הרוטב ומגישים
:הכנת הרוטב
לערבב בצל בינוני פרוס דק, 3-4 שיני שום כתושות, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי, שליש (או יותר) כוס שמן זית, כשליש כוס חומץ בן יין אדום
:הכנת הסלט
[מומלץ לערבב את מרכיבי הרוטב לפני הכנת הסלט]
.לקערה חותכים רצועות ארוכות מ - 5 פלפלים אדומים (800 גרם) קלופים שנאפו קודם בתנור, כ- 30 דקות בחום 200 מעלות
.מסדרים מעל 600 גרם שעועית ירוקה שבושלה כ- 5 דקות במי מלח וסוננה
.מוסיפים 400 גרם עגבניות שרי חצויות
.מוסיפים: חופן קטן עלי נענע ועלי פטרוזיליה קצוצים דק
.יוצקים מעל את הרוטב ומגישים
:הכנת הרוטב
לערבב בצל בינוני פרוס דק, 3-4 שיני שום כתושות, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי, שליש (או יותר) כוס שמן זית, כשליש כוס חומץ בן יין אדום
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !