יש להן מכל דבר, לפרוסות המלפפונים הללו: פריכות, חמיצות, מתיקות ותיבול מעניין, הכל במידה הנכונה והן גם מוכנות חיש קל וטעימות קרות מהמקרר. קבלו מתכון נוסף מפינת הדליקטסים: פרוסות מלפפונים כבושות בתחמיץ ותבלינים
בצילום: פרוסות המלפפונים והבצל לצד תיק חדש וגדול הישר ממסרגתי. התיק כולל ביטנה כפולה וכיס ג'ינס - כייף של תיק ...בסוף השבוע שבתי לכאן עם שק חומרי גלם מחנות היצירה הקרובה, נראה מה יצא מזה |
פרוסות מלפפונים בתחמיץ
הכמות: צינצנת גדולה
.פורסים 750 גרם מלפפונים לפרוסות בעובי בינוני, שמים בקערה גדולה יחד עם בצל אחד בינוני (200 גרם) פרוס דק
.מוסיפים רבע כוס מלח גס ומערבבים קלות
.יוצקים על הירקות מים קרים לכיסוי. מכסים ומניחים על השיש לשעתיים
.מסננים את הירקות מהמים
.לסיר בינוני (4 ליטר) יוצקים כוס וחצי (360מ"ל) חומץ תפוחים
מוסיפים לסיר: 3/4 כוס סוכר לבן (150גרם), 1 כפית זירעוני חרדל בהירים ושלמים, 1/2 כפית אבקת כורכום, כפית זירעוני סלרי- שנכתשו קודם בעלי ומכתש+ חצי כפית מלח דק. מערבבים ומביאים לרתיחה
.מוסיפים לסיר את פרוסות המלפפונים והבצל המסוננות מהמים. מערבבים ומבשלים 4-5 דקות. בזמו הבישול צבע המלפפונים יתכהה
.מסירים מהלהבה, מניחים ל 5-10 דקות. מעבירים לצינצנת או מספר צינצנות קטנות. מצננים מעט על השיש
.מאחסנים במקרר
.מומלץ להגיש קר כחטיף או כתוספת פיקנטית
בצילום: פרוסות המלפפונים בסיר, עדיין חמות |
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !