מאפינס - מרציפן - יוגורט - שקדים
מאפינס גדולים ורכים עם הפתעות טעימות בפנים: מרציפן (גם מרציפן מצופה שוקולד), זסטים של תפוז, יוגורט ושקדים משובבים מלמעלה. קל להכין את המאפינס, בשתי קערות מטבח, ללא צורך בהקצפה או שימוש במיקסר. האפייה מהירה ולא תעלה על 20-22 דקות
.צפו למחמאות
:טיפ בנוגע למרציפן
אפשר להשתמש ב- 200 גרם מרציפן רגיל או במארז מרציפן מצופה בשוקולד (ניתן לרכוש במרכולים, זה נקרא "חטיף מרציפן מצופה שוקולד" של חברת זנטיס גרמניה) או לשלב את שני הסוגים: 100 גרם מכל סוג. את המרציפן מגררים במגרדת גסה ומוסיפים לקערת המרכיבים היבשים
.אישית, אני אוהבת את המרציפן המיובא, הוא גם טעים יותר
.לגיוון: החליפו את גרידת התפוז בלימון
מאפינס מרציפן ושקדים
הכמות: 12 יחידות
:מרכיבים
שתי כוסות קמח לבן מנופה= 280 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתי כפיות אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
מאתיים גרם מרציפן - 2 מארזים של 100 גרם כל אחד
זסט או גרידה מחצי תפוז או מתפוז שלם
כפית תמצית וניל
שמונים גרם חמאה מומסת פושרת
כוס יוגורט לבן בכל אחוז שומן שתבחרו - אני שמתי יוגורט 4.5%, אפשר גם יוגורט בלקני/יווני
ביצה אחת גדולה בטמפרטורת החדר
חופן שקדים משובבים
מעט אבקת סוכר מנופה
-
שניים עשר עטרות (מאנז'טים) למאפינס. קוטר בסיס כל מאנז'ט 5 ס"מ. קוטר למעלה= 8 ס"מ. רצוי להשתמש בשתי עטרות נייר, אחת בתוך השנייה
.לאפייה, מומלץ להניח את עטרות הנייר (אפשרי להשתמש גם באלו עשויות סיליקון) בתוך תבנית שקעים מתכתית/מסיליקון
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה= 190 מעלות
.בתוך תבנית מאפינס עם 12 שקעים, להניח 12 עטרות נייר כפולות
:בקערה בינונית לערבב
.קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח ואבקת סודה לשתייה
לגרד את המרציפן במגרדת עבה. להוסיף אותו (בחלקים, לא בבת אחת) לתערובת הקמח. לערבב בכף ולהיעזר ביד בכדי לפורר אותו היטב לתוך תערובת הקמח
.בקערה נפרדת לטרוף את החמאה, יוגורט, זסט (גרידת) התפוז, תמצית הוניל והביצה
.להוסיף לקערה בפעמיים את המרכיבים היבשים
.תתקבל תערובת סמיכה יחסית, זה בסדר גמור
.לחלק את התערובת שווה בין עטרות הנייר. ככף וחצי לכל אחת
.לשמן מעט את האצבעות ולהחליק/ליישר את החלק העליון של כל מאפינס
.לפזר שקדים משובבים על כל מאפינס
.לאפות 20-21 דקות בתנור החם או עד שקיסם הננעץ במרכז מאפינס יוצא יבש והמאפינס זהובים היטב
.לצנן בחוץ על רשת לטמפרטורת החדר. לאבק במעט אבקת סוכר לפני ההגשה
[אפשר לשמור בהקפאה]
לגרד את המרציפן במגרדת עבה. להוסיף אותו (בחלקים, לא בבת אחת) לתערובת הקמח. לערבב בכף ולהיעזר ביד בכדי לפורר אותו היטב לתוך תערובת הקמח
.בקערה נפרדת לטרוף את החמאה, יוגורט, זסט (גרידת) התפוז, תמצית הוניל והביצה
.להוסיף לקערה בפעמיים את המרכיבים היבשים
.תתקבל תערובת סמיכה יחסית, זה בסדר גמור
.לחלק את התערובת שווה בין עטרות הנייר. ככף וחצי לכל אחת
.לשמן מעט את האצבעות ולהחליק/ליישר את החלק העליון של כל מאפינס
.לפזר שקדים משובבים על כל מאפינס
.לאפות 20-21 דקות בתנור החם או עד שקיסם הננעץ במרכז מאפינס יוצא יבש והמאפינס זהובים היטב
.לצנן בחוץ על רשת לטמפרטורת החדר. לאבק במעט אבקת סוכר לפני ההגשה
[אפשר לשמור בהקפאה]
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !