פאדג'. פאדג'ים
אז מה אתם אומרים, היש לנו ארץ זבת חלב (חלב מרוכז), שוקולד (מריר או חלבי), חמאה, וניל וגרנד מרנייה
ממתק הפאדג' הקל להכנה הזה מוכיח שיש או שעוד פחות משבוע תהיה לנו מדינה עם שינוי..אז קודם כל שיהיה מתוק וטוב בבית פנימה. עם - 5 מרכיבים בלבד, בישול קצר, שהייה במקרר וחיתוך מוקפד, תקבלו הרבה פאדג'ים אישיים ונמסים בפה
? אז מה צריך
שוקולד - השתמשו בשוקולד 40-70% מוצקי קקאו. כן, נחוצים לנו 400 גרם שוקולד (ל-32 פאדג'ים אישיים). את השוקולד בטבליות, נשבור לקוביות או נקצוץ גס עם סכין חדה לפני הבישול
חלב מרוכז - נחוצה פחית אחת חלב מרוכז או 2 שפופרות, בסה"כ 400 גרם בקירוב. מומלץ לרכוש פחית חלב מרוכז מתוצרת אירופאית ולא סינית. בדקתי עבורכם, יש הבדל בטעם, ברשימת המרכיבים וגם בצבע
תמצית וניל - כמות התמצית קטנה, השתמשו בתמצית אמיתית ואיכותית
.חמאה - נו, כמו בכל דבר טוב צריך גם כאן חמאה שתעזור למצק את העסק לאחר קירור
.ליקר - השתמשו בליקר גרנד מרנייה או ליקר טריפל סק או המירו ברום אמיתי. אפשר לחזק את הטעם בכף ליקר נוספת
ככה תכינו פאדג' שוקולד
הכמות: 32 יחידות קטנות
:מרכיבים
ארבע מאות (400) גרם שוקולד
פחית חלב מרוכז ממותק = 397 גרם
כפית אחת תמצית וניל
מאה וארבעים (140) גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות גדולות
כף וחצי או 2 כפות ליקר גרנד מרנייה
:אביזרים
סיר בינוני (2 ליטר) או קלחת גדולה-
תבנית ריבועית קטנה 18 ס"מ על 18 ס"מ . גודל התבנית יכול להיות גם 1-2 ס"מ פחות או גם יותר. תבנית גדולה קצת יותר תניב פאדג' נמוך במעט. יש לשמן את תחתית התבנית והדפנות (בחמאה) ולרפד בנייר אפייה שיכסה את התחתית והדפנות
סכין גדולה, חדה ומשוננת לחיתוך הפאדג' הצונן-
'נייר אפייה חתוך קטן לאריזה אישית של כל פאדג
:אופן ההכנה
.בסיר לשים את השוקולד, החלב המרוכז, וניל, חמאה והליקר
.לבשל על להבה בינונית נמוכה, בבחישה מתמדת עם כף להמסת השוקולד
להגביר את הלהבה לבינונית גבוהה, להמשיך לבשל 3-4 דקות עד שכול המרכיבים נמסים והפאדג' חלק ומסמיך. להסיר מהאש
לצקת מיד את הפאדג' החם לתבנית המוכנה. ליישר בעזרת ניעור קל(הערה: הסדקים על פני הפאדג' שלי, מגיעים מניעור גס שלי)או כף
.לאחסן את הפאדג' במקרר למשך כ- 3 שעות או עד שמתמצק לגמרי
.ניתן לזרז את התמצקות הפאדג' על ידי איחסון חלק מהזמן בפריזר
להוציא את הפאדג' מהמקרר. להעביר סכין מריחה סביב ארבעת שולי התבנית. לאחוז בנייר האפייה, להוציא מהתבנית ולהעביר עם נייר האפייה לקרש חיתוך
.במידה והפאדג' עדיין מעט רך או דביק, להחזיר למקרר לזמן נוסף
בעזרת סכין ארוכה, חדה ומשוננת לחתוך את הפאדג' ל- 16 חלקים שווים. כל יחידה לחצות - 2 לקבלת פאדג'ים קטנים
.להניח כל חתיכת פאדג' על מלבן (גזור) מנייר אפייה. לגלגל ולעטוף כמו סוכריה
.לאחסן במקרר
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
.לבשל על להבה בינונית נמוכה, בבחישה מתמדת עם כף להמסת השוקולד
להגביר את הלהבה לבינונית גבוהה, להמשיך לבשל 3-4 דקות עד שכול המרכיבים נמסים והפאדג' חלק ומסמיך. להסיר מהאש
לצקת מיד את הפאדג' החם לתבנית המוכנה. ליישר בעזרת ניעור קל(הערה: הסדקים על פני הפאדג' שלי, מגיעים מניעור גס שלי)או כף
.לאחסן את הפאדג' במקרר למשך כ- 3 שעות או עד שמתמצק לגמרי
.ניתן לזרז את התמצקות הפאדג' על ידי איחסון חלק מהזמן בפריזר
להוציא את הפאדג' מהמקרר. להעביר סכין מריחה סביב ארבעת שולי התבנית. לאחוז בנייר האפייה, להוציא מהתבנית ולהעביר עם נייר האפייה לקרש חיתוך
.במידה והפאדג' עדיין מעט רך או דביק, להחזיר למקרר לזמן נוסף
בעזרת סכין ארוכה, חדה ומשוננת לחתוך את הפאדג' ל- 16 חלקים שווים. כל יחידה לחצות - 2 לקבלת פאדג'ים קטנים
.להניח כל חתיכת פאדג' על מלבן (גזור) מנייר אפייה. לגלגל ולעטוף כמו סוכריה
.לאחסן במקרר
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
2 comments:
האם אפשר להפוך לפרווה איכשהו?
חלב קוקוס יתאים?
לצערי לא
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !