שוקולד - בננה
שתי בננות שמנמנות, חבילה וחצי שוקולד מריר, סוכר זהוב, חלב..2 ביצים ושתי קערות...זה כל מה שנחוץ כמעט להכנת המאפינס שוקו בננה שלנו. מתכון קל, טעים ומהיר הכנה. במידה ותחתכו את השוקולד מעט גס, חלקו ישאר מומס ורך גם בתום צינון המאפינס
.שמרו מעט שברי שוקולד לקישוט כל מאפינס, רגע לפני האפייה
!אפשר להחביא מאפינס אחדים בפריזר,הם יהיו כטריים לאחר ההפשרה, תהנו
!אפשר להחביא מאפינס אחדים בפריזר,הם יהיו כטריים לאחר ההפשרה, תהנו
מאפינס שוקולד בננה
הכמות: 12 יחידות
:מרכיבים
שש כפות חלב = 90 מ"ל
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
מאה וחמישים (150) גרם חמאה, מומסת פושרת
מאתים ושלושים (230) גרם קמח לבן, מנופה
קורט מלח דק
כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כוס+3 כפות מדידה סוכר דמררה זהוב = 130 גרם
מאה וחמישים (150) גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב קצוץ גס
מחית מ- 2 בננות גדולות ובשלות
-
שניים עשר עטרות נייר או 12 קוקטים
.לחמם תנור לחום 200 מעלות
.לסדר 12 עטרות מאפינס או קוקטים מקרטון על תבנית אפייה שטוחה
.בקערה אחת לערבב: חלב, ביצים וחמאה מומסת (קל לטרוף במטרף ידני או במזלג). להניח בצד
.בקערה שנייה לערבב: קמח, מלח ואבקת אפייה. להוסיף את הסוכר הזהוב ושברי השוקולד, לערבב
.באיטיות להוסיף את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים. לבחוש קצרות
.להוסיף ולערבב לקערה (ערבוב קצר) מחית הבננות
.לחלק את התערובת שווה בין 12 העטרות או 12 הקוקטים
.לאפות 20-25 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש
.לצנן על רשת
.מומלץ לאכול חם/פושר או קר
.לסדר 12 עטרות מאפינס או קוקטים מקרטון על תבנית אפייה שטוחה
.בקערה אחת לערבב: חלב, ביצים וחמאה מומסת (קל לטרוף במטרף ידני או במזלג). להניח בצד
.בקערה שנייה לערבב: קמח, מלח ואבקת אפייה. להוסיף את הסוכר הזהוב ושברי השוקולד, לערבב
.באיטיות להוסיף את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים. לבחוש קצרות
.להוסיף ולערבב לקערה (ערבוב קצר) מחית הבננות
.לחלק את התערובת שווה בין 12 העטרות או 12 הקוקטים
.לאפות 20-25 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש
.לצנן על רשת
.מומלץ לאכול חם/פושר או קר
את השוקולד יש לקצוץ גס בעזרת סכין חדה יש לבחור בבנות בשלות, משקל כל בננה, גדולה יחסית, כולל הקליפה = 200 גרם כל בננה נמעוך למחית בעזרת מזלג |
את תערובת המאפינס יש לערבב בקלילות, ידנית. חשוב להימנע מערבוב יתר, כך נקבל מאפינס פחות דחוסים
.הפעם בחרתי להשתמש במקום בעטרות מאפינס מנייר בקוקטים מקרטון. לאחר האפייה והצינון על רשת, המאפינס מחליקים החוצה
קוקטים מקרטון נמכרים בכל מרכול וידרשו תוספת קטנה של זמן אפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !