שוקולד - קפה
והיום, במטבח שלנו - עוגיות שוקולד קפה אוסטריות חדשות !, או-הו, איזה ריח טוב שיש כאן .(העוגיות ממש נמסות בפה). קחו מספר חומרי גלם (האיכותיים שתמצאו) ערבבו אותם יחד בקערה אחת, זלפו אותן לעיגולים דקים ואפו דקות אחדות בתנור. העוגיות (ללא ביצים) מכילות אבקת סוכר ואבקת קורנפלור (לא להתעצל ולנפות) התורמות לעדינותן. המלצה חמה: להכפיל כמויות ולרוץ מיד להכין
העוגיות הללו מזכירות עוגיות "שפריץ" קלאסיות שגם אותן מזלפים ישר לתבנית דרך שק זילוף, בהבדל, אלו עוגיות שוקולדיות ולא בהירות
עוגיות שוקולד-קפה אוסטריות
הכמות: 20 עוגיות גדולות
:מרכיבים
מאה ועשרים גרם שוקולד חלב או מריר (40-60% מוצקי קקאו) שבור לקוביות או קצוץ גס
מאתיים גרם חמאה רכה
שש כפות מדידה אבקת סוכר מנופה
שתי כפות (30 מ"ל) קפה שחור מוכן או נס קפה ללא חלב
מאתיים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
חמישים גרם קורנפלור, מנופה
-
לקישוט העוגיות (לא חובה) :20 שקדים מולבנים או טבעיים שלמים
--
שק זילוף עם צנטר (כוכב) משונן בקוטר כ 7 מ"מ
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.(להמיס את השוקולד על סיר כפול- (על אדים
.בקערת מיקסר (או קערה לערבוב ידני) להקרים את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת בהירה וחלקה
.להוסיף את השוקולד המומס הפושר ולאחר מכן את הקפה
.להוסיף את הקמח והקורנפלור. לקפל לקבלת בצק רך וקרמי
.להעביר את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן
להתחיל עם מרכז העוגיה לזלף את התערובת בתנועה סיבובית מבפנים החוצה לקבלת עיגול מושלם. לזלף בצמוד לנייר האפייה. לדאוג לרווח (מעט) בין כל עוגיה
.כעת אפשר לקשט כל עוגיה (לא חובה) בשקד שלם
.לאפות את העוגיות 12-15 דקות עד שהן מוצקות ומתחילות מעט להשחים
.להשאיר את העוגיות בתבנית דקות אחדות ורק אז להעביר לרשת לצינון
.לאחסן בכלי אטום
:המלצת קריאה
."לכל מי שקורא את מגזין דה מרקר החודשי: גיליון מאי, ע"מ 138, מאמר מצוין של שמואל מרחב "אל תשווקו את עצמכם
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
1 comment:
תודה על המתכון! כמה גרם זה שש כפות אבקת סוכר?
תודה!
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !