ביסקוטי דלה נונה
כבר בטלפון הוא עשה רושם טוב. נשמע מקצועי, הגון, שקט וגם ענה לי על כל השאלות, גם שאל אם יש לי נוספות...
אמצע השבוע, ביום שקבענו וקצת לפני השעה היעודה.. שלח סמס שיאחר ברבע שעה.
הזזתי את המיטה הגדולה, פיניתי מקום.. וגם הצבתי שם סולם 3 שלבים..
הוא הגיע, חמוש בגופיה (אינני יכולה לזכור את צבעה..), חושפת שרירים.
כשקדח מחוץ לבית, קרא לי לסגור שלא ייכנס אבק הביתה ....
כשסיים את העבודה, ביקש גם מטאטא, וגם יעה.. כי הוא נוהג לנקות אחריו..(!!).
דיברנו גם קצת על העבודה שלי.. מכאן רץ לאמא שלו "היא חזרה אתמול מטיול בסין, אני כל כך מתגעגע !!"..
-
אנשי מקצוע טובים אפשר למצא בפינצטה.. אמרתי לו שאמליץ למי שצריך וטוב לדעת שהוא גם מתקן דברים נוספים.. מלבד להתקין מזגנים.
הבית ממוזג, טכנאי הטלויזיה שהגיע חצי שעה אחריו קיבל מקום ממוזג ולא הצליח למכור לי שום דבר שאינו נחוץ..
מלבד זאת, עשרות עוגיות (3 סוגים) ארוזות כבר, עם הלחם הכפרי (חם עדיין), הכבושים.. ועוד כמה דליקטסים
.קצת מנוחה ?... הצחקתם אותי
את העוגיות הללו מכינים בקערה אחת בקלי קלות. אין צורך להפעיל שום מכשיר חשמלי מלבד את תנור האפייה כמובן. יתקבלו עשרות עוגיות, לא קשות מדי ואהובות על כולם, באחריות
.העוגיות תשמרנה מספר שבועות בכלי אטום ויבש
ביסקוטי דלה נונה - עוגיות שומשום איטלקיות
הכמות: כמה עשרות (50-60) עוגיות
:מרכיבים
כוס סוכר לבן= 200 גרם
שישים גרם חמאה רכה
שלוש ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
כפית אחת תמצית וניל איכותית
שלוש כוסות (420 גרם) קמח קמח לבן מנופה
רבע כפית מלח דק
שלוש כפיות אבקת אפייה, מנופה
-
לציפוי: מעט חלב ושומשום לפיזור
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.לרפד תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה
.בקערה לטרוף היטב את החמאה והסוכר
.לטרוף פנימה את הביצים, אחת אחר השנייה
.להוסיף את הוניל והמלח
.בקערה נפרדת לנפות ולערבב את הקמח ואבקת האפייה
.להוסיף ולערבב את תערובת הקמח לקערה עם המרכיבים הרטובים. יתקבל מיד בצק רך ואחיד
.לאחסן את הבצק כ 15 דקות בפריזר או כשעה במקרר על מנת שיתקשה מעט
:עיצוב ואפייה
ליטול מהבצק מספר חתיכות גדולות, להניחם על משטח רידוד מקומח מעט. את יתר הבצק לשמור בינתיים במקרר
לגלגל את חתיכות הבצק לגלילים דקים (עבים מעט מעובי עפרון). לחתוך את הגלילים לאורך (6-7 ס"מ) הרצוי
להבריש את גלילי הבצק בחלב משני הצדדים. לטבול בקערה עם שומשום, לגלגל את העוגיה בשומשום על מנת שתהיה מכוסה מכל צדדיה
.להניח את העוגיות בתבנית אפייה במרחקים קטנים
.לאפות את העוגיות בתנור החם (180 מעלות) עד שהן זהובות היטב, כ 15 דקות
לקבלת עוגיות פריכות מעט יותר - הפעילו את תוכנית הטורבו בדקה האחרונה של האפייה. להעביר את העוגיות המוכנות לרשת לצינון
.להכין באופן זה את כל יתר העוגיות
.לשמור בכלי אטום למשך מספר שבועות
כבר בטלפון הוא עשה רושם טוב. נשמע מקצועי, הגון, שקט וגם ענה לי על כל השאלות, גם שאל אם יש לי נוספות...
אמצע השבוע, ביום שקבענו וקצת לפני השעה היעודה.. שלח סמס שיאחר ברבע שעה.
הזזתי את המיטה הגדולה, פיניתי מקום.. וגם הצבתי שם סולם 3 שלבים..
הוא הגיע, חמוש בגופיה (אינני יכולה לזכור את צבעה..), חושפת שרירים.
כשקדח מחוץ לבית, קרא לי לסגור שלא ייכנס אבק הביתה ....
כשסיים את העבודה, ביקש גם מטאטא, וגם יעה.. כי הוא נוהג לנקות אחריו..(!!).
דיברנו גם קצת על העבודה שלי.. מכאן רץ לאמא שלו "היא חזרה אתמול מטיול בסין, אני כל כך מתגעגע !!"..
-
אנשי מקצוע טובים אפשר למצא בפינצטה.. אמרתי לו שאמליץ למי שצריך וטוב לדעת שהוא גם מתקן דברים נוספים.. מלבד להתקין מזגנים.
הבית ממוזג, טכנאי הטלויזיה שהגיע חצי שעה אחריו קיבל מקום ממוזג ולא הצליח למכור לי שום דבר שאינו נחוץ..
מלבד זאת, עשרות עוגיות (3 סוגים) ארוזות כבר, עם הלחם הכפרי (חם עדיין), הכבושים.. ועוד כמה דליקטסים
.קצת מנוחה ?... הצחקתם אותי
את העוגיות הללו מכינים בקערה אחת בקלי קלות. אין צורך להפעיל שום מכשיר חשמלי מלבד את תנור האפייה כמובן. יתקבלו עשרות עוגיות, לא קשות מדי ואהובות על כולם, באחריות
.העוגיות תשמרנה מספר שבועות בכלי אטום ויבש
ביסקוטי דלה נונה - עוגיות שומשום איטלקיות
הכמות: כמה עשרות (50-60) עוגיות
:מרכיבים
כוס סוכר לבן= 200 גרם
שישים גרם חמאה רכה
שלוש ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
כפית אחת תמצית וניל איכותית
שלוש כוסות (420 גרם) קמח קמח לבן מנופה
רבע כפית מלח דק
שלוש כפיות אבקת אפייה, מנופה
-
לציפוי: מעט חלב ושומשום לפיזור
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.לרפד תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה
.בקערה לטרוף היטב את החמאה והסוכר
.לטרוף פנימה את הביצים, אחת אחר השנייה
.להוסיף את הוניל והמלח
.בקערה נפרדת לנפות ולערבב את הקמח ואבקת האפייה
.להוסיף ולערבב את תערובת הקמח לקערה עם המרכיבים הרטובים. יתקבל מיד בצק רך ואחיד
.לאחסן את הבצק כ 15 דקות בפריזר או כשעה במקרר על מנת שיתקשה מעט
:עיצוב ואפייה
ליטול מהבצק מספר חתיכות גדולות, להניחם על משטח רידוד מקומח מעט. את יתר הבצק לשמור בינתיים במקרר
לגלגל את חתיכות הבצק לגלילים דקים (עבים מעט מעובי עפרון). לחתוך את הגלילים לאורך (6-7 ס"מ) הרצוי
להבריש את גלילי הבצק בחלב משני הצדדים. לטבול בקערה עם שומשום, לגלגל את העוגיה בשומשום על מנת שתהיה מכוסה מכל צדדיה
.להניח את העוגיות בתבנית אפייה במרחקים קטנים
.לאפות את העוגיות בתנור החם (180 מעלות) עד שהן זהובות היטב, כ 15 דקות
לקבלת עוגיות פריכות מעט יותר - הפעילו את תוכנית הטורבו בדקה האחרונה של האפייה. להעביר את העוגיות המוכנות לרשת לצינון
.להכין באופן זה את כל יתר העוגיות
.לשמור בכלי אטום למשך מספר שבועות
פרטים ומתכונים על משקאות הקיץ שבסרטון למעלה: כאן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !