..יש דובדבנים ושמנת בטארט שלי
? קחו בצק פריך עדין, מלאו אותו בשמנת מתוקה, ביצים, גרידת לימון ודובדבנים, הרבה דובדבנים. אפו הכול יחד בתנור החם, מה תקבלו
..הנה
? קחו בצק פריך עדין, מלאו אותו בשמנת מתוקה, ביצים, גרידת לימון ודובדבנים, הרבה דובדבנים. אפו הכול יחד בתנור החם, מה תקבלו
..הנה
:מרכיבים
:לבצק
מאה שמונים (180) גרם קמח לבן, מנופה
חמישים (50) גרם סוכר לבן = רבע כוס
מאה ועשרים (120) גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
חלמון מביצה אחת גדולה
כפית תמצית וניל איכותית
:למלית
ביצה אחת גדולה
חלמון אחד
שלושים עד 50 גרם סוכר לבן
זסט או גרידה מלימון בינוני
שלושים (30) גרם קמח לבן
מאתיים וחמישים (250) מ"ל (מארז קטן) שמנת מתוקה 38% או 32% שומן
(מאתיים (200) גרם דובדבנים טריים או דובדבנים משומרים (המשקל ללא חרצנים או נוזלים
שלושים (30) גרם קמח לבן
מאתיים וחמישים (250) מ"ל (מארז קטן) שמנת מתוקה 38% או 32% שומן
(מאתיים (200) גרם דובדבנים טריים או דובדבנים משומרים (המשקל ללא חרצנים או נוזלים
--
מעט אבקת סוכר לבזיקה על העוגה האפויה
--
מעט אבקת סוכר לבזיקה על העוגה האפויה
--
תבנית פאי או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
:אופן ההכנה
:הבצק
.במעבד מזון או בקערה לערבוב ידני לערבב את הקמח והסוכר
.להוסיף את קוביות החמאה הקרות. לערבל הכול יחד לקבלת תערובת פירורית
.להוסיף מיד את החלמון ותמצית הוניל. לערבב בזריזות לבצק אחיד. להניח את הבצק לקירור במקרר כ- 30 דקות או 15-20 דקות בפריזר
:אפיית הבצק
.לחמם את התנור לחום גבוה 200 מעלות
.אפשרי לרפד את תחתית התבנית (במידה וקפיצית) בנייר אפייה ולשמן רק את הדפנות או לשמן את כל תבנית הפאי בחמאה
לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל שיתאים לקוטר התבנית + מעט לדפנות. לחלופין, אפשר לשטח את הבצק ביד על תחתית התבנית ומעט לגובה הדפנות
.לאפות את הבצק אפייה עיוורת למשך 15-20 דקות עד שהתחתית אינה רטובה עוד והוא מזהיב מעט
.להניח את התבנית לקירור בחוץ (10-20 דקות). להנמיך את חום התנור לחום בינוני 180 מעלות
:הכנת המלית
.בקערה בינונית לטרוף את הביצה, החלמון, הסוכר וגרידת הלימון, עד שמעט קצפי
.להוסיף את הקמח ולערבב. להוסיף את השמנת המתוקה ולבחוש. תתקבל תערובת נוזלית לגמרי
.לצקת את התערובת על הקלתית האפויה
.לסדר מעל את הדובדבנים. רובם ישקעו מיד, זה בסדר
לאפות את הטארט כ- 30 דקות בתנור החם עד שהמלית מתמצקת (למגע) וזהובה היטב. ניתן להפעיל את תוכנית הטורבו בדקות האחרונות של האפייה
.להוציא את הטארט מהתנור ולהניח ל 7-10 דקות לפני הסרת דפנות התבנית
.ניתן לבזוק אבקת סוכר על המאפה החמים. להגיש את הטארט חמים או קר
.בקיץ, יש לשמור את הטארט יום למחרת אפייתו במקרר
:הבצק
.במעבד מזון או בקערה לערבוב ידני לערבב את הקמח והסוכר
.להוסיף את קוביות החמאה הקרות. לערבל הכול יחד לקבלת תערובת פירורית
.להוסיף מיד את החלמון ותמצית הוניל. לערבב בזריזות לבצק אחיד. להניח את הבצק לקירור במקרר כ- 30 דקות או 15-20 דקות בפריזר
:אפיית הבצק
.לחמם את התנור לחום גבוה 200 מעלות
.אפשרי לרפד את תחתית התבנית (במידה וקפיצית) בנייר אפייה ולשמן רק את הדפנות או לשמן את כל תבנית הפאי בחמאה
לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל שיתאים לקוטר התבנית + מעט לדפנות. לחלופין, אפשר לשטח את הבצק ביד על תחתית התבנית ומעט לגובה הדפנות
.לאפות את הבצק אפייה עיוורת למשך 15-20 דקות עד שהתחתית אינה רטובה עוד והוא מזהיב מעט
.להניח את התבנית לקירור בחוץ (10-20 דקות). להנמיך את חום התנור לחום בינוני 180 מעלות
:הכנת המלית
.בקערה בינונית לטרוף את הביצה, החלמון, הסוכר וגרידת הלימון, עד שמעט קצפי
.להוסיף את הקמח ולערבב. להוסיף את השמנת המתוקה ולבחוש. תתקבל תערובת נוזלית לגמרי
.לצקת את התערובת על הקלתית האפויה
.לסדר מעל את הדובדבנים. רובם ישקעו מיד, זה בסדר
לאפות את הטארט כ- 30 דקות בתנור החם עד שהמלית מתמצקת (למגע) וזהובה היטב. ניתן להפעיל את תוכנית הטורבו בדקות האחרונות של האפייה
.להוציא את הטארט מהתנור ולהניח ל 7-10 דקות לפני הסרת דפנות התבנית
.ניתן לבזוק אבקת סוכר על המאפה החמים. להגיש את הטארט חמים או קר
.בקיץ, יש לשמור את הטארט יום למחרת אפייתו במקרר
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !