תמיד יש פעם ראשונה למשהו. אתמול כשהשכנה מהקומה השנייה, פתחה את פיה, התברר לראשונה...שהעברית שלה לא משהו, כמובן שהגענו במהירות להבנה. שנים אנו עוברות אחת את השניה בדרך אל ומ.. מהנהנות לשלום והיא, חצי חיוך, שותקת. בעלה צועד ברחובות זה זמן רב, לבוש מדי אבטחה. לאחרונה, קצת מוזר, הפסיק לברך את השכנים לשלום. אני חשה שאם לא אקח לידי משהו משיפור איכות החיים שמחוצה לבית, לא יזוז דבר
!אז שוחחנו, מה עושים בבניין ובחצר..ככה וככה.. וכן, זה דחוףףף
שלשום אני מתקשרת לחברת הקוסמטיקה הגדולה. שואלת היכן אפשר להשיג את קרם הגרגירים (לגוף) שירד מהמדפים. לכל מקום שהגעתי, הנהנו דיילות היופי בראשן והסכימו, "כן.. מכירות...גם אנו אהבנו את המוצר, ואיזה ריח.... תשכחי ממנו, לא מביאים יותר". בחברה מודיעים שהפסיקו לייצר, אבל ישלחו לי שפופרת אחת מתנה, רק תני לנו כתובת
!פעם ראשונה שמציעים לשלוח מוצר, ללא שום תמורה.. כמה נחמד
יממה לפני כן, אני יוצרת קשר עם יבואן חיפאי ולאחר מכן זה הירושלמי בחיפוש אחר צימוקי האיכות המיובאים (המעולים!) שנעלמו גם הם מהמדפים. "נשלח לך כמה מארזים למעדניה קרובה לביתך... אני אבקש מהבעלים שיעשה לך מחיר טוב.." איזה שירות !. גם קמח החומוס מככב אצלנו במטבח זו הפעם הראשונה
אתם מניחים נכון, הקמח הזה קרץ לי כבר כמה שנים ממדפי חנויות הטבע, אך לא לקחתי אותו הביתה. כן, השבוע זו היתה הפעם הראשונה. מארז חצי קילו הוכנס חיש קל לעגלה
:הערות לפני שמתחילים
קמח החומוס - קמח העשוי מגרגירי חומוס יבשים. הקמח צהבהב וטחון דק ומקנה למאפה/לקציצה טעם עדין של חומוס. הקמח נמכר בדרך כלל במארזים שקופים (שקיות) של 500 גרם. תוכלו לרכוש אותו בחנויות טבע, ובמדפי המוצרים האורגניים ברשתות השיווק. המוצר מכיל חומוס טחון בלבד. ניפיתי את הקמח בנפה צפופה. נותרו בנפה מעט מאוד קליפות חומוס אותן הרחקתי. את הקמח שלי רכשתי תוצרת תבואות (לא פרסומת). מארז 500 גרם במחיר 13 ש"ח. מומלץ להחזיק את הקמח במקרר
שמן קוקוס
אני מאוד אוהבת שמן קוקוס ומחזיקה אותו כדרך קבע בבית, בדר"כ בארון המטבח. לשמן הקוקוס, ריח וטעם עדין של קוקוס. אני משתמשת בו לטיגון, אפייה ולעיתים גם להזנת העור. בימים אלו של תחילת אביב, השמן עדיין משחתי ובצבע לבן, כשיתחמם עוד מזג האויר הוא יהפוך(מעל 24 מעלות) לנוזל שקוף. כהמרת חמאה בשמן קוקוס, מומלץ להשתמש במחצית הכמות מהשמן
?איך מאחסנים את הקרקרים האפויים
אפשר לאכול את הקרקרים בעודם חמימים כשהם טבולים בכל מטבל אהוב. או לצנן לגמרי על רשת ולאחסן כשבועיים בכלי אטום
קרקרים מקמח חומוס ושמן קוקוס
הכמות: 30-40 קרקרים
:מרכיבים
שתי כוסות קמח חומוס - 250 גרם סה"כ
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
כפית וחצי מלח גס (או טיפה פחות) - אני משתמשת במלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי, לטעם- מומלץ בנדיבות
רבע כוס (60 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי - ראו הערה למעלה
שש עד 7 כפות מים חמים
:אופציונלי
כפית שומשום
מעט זעתר
פלפל לבן/אדום טחון טרי
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
לנפות את קמח החומוס (להרחיק את הקליפות שנותרות במסננת) לשים את הקמח במיכל המיקסר או בקערה בינונית לערבוב ידני
לנפות מעל הקמח את אבקת האפייה. להוסיף מלח, פלפל ותבלינים (ושומשום) נוספים לפי הטעם, לערבב
לזלף מעל את שמן הקוקוס ו- 6 כפות המים. להתחיל לערבל לבצק. להוסיף את כף המים הנותרת לקבלת בצק רך
:הערה
בתחילת הערבוב (בעבד המזון או ידנית) יתקבלו גרגירי בצק קטנים. המשיכו לערבב לקבלת גרגירי בצק עבים המתאחדים מיד לגוש בצק אחד. במידה והבצק יבש מעט, הוסיפו כפית מים נוספת או עוד לפי הצורך
להעביר את הבצק (הצהבהב) למשטח רידוד ולשטח מעט. להניח מעל הבצק נייר אפייה פרוס. להעביר מערוך מעל נייר האפייה ולרדד את הבצק שתי וערב דק מאוד עד שהוא כמעט שקוף. רידוד דק יניב לכם קרקרים דקיקים ופריכים יותר. לחלופין, ניתן לחלק את הבצק לשני חלקים ולרדד כל חלק בנפרד. האפייה, תתבצע בשני סבבים
בעזרת סכין חדה לחתוך את הבצק לריבועים או מלבנים או משולשים. בעדינות להניח כל קרקר במרחקים קטנים אחד מהשני על נייר האפייה
.לאפות את תבנית הקרקרים הראשונה כ- 13 דקות או עד שהקרקרים יבשים וזהובים היטב
.לאכול חם או לצנן על רשת ולאחסן בצינצנת אטומה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
!אז שוחחנו, מה עושים בבניין ובחצר..ככה וככה.. וכן, זה דחוףףף
בצילום: קמח חומוס לאחר ניפוי, מקדימה: שמן קוקוס משחתי |
!פעם ראשונה שמציעים לשלוח מוצר, ללא שום תמורה.. כמה נחמד
יממה לפני כן, אני יוצרת קשר עם יבואן חיפאי ולאחר מכן זה הירושלמי בחיפוש אחר צימוקי האיכות המיובאים (המעולים!) שנעלמו גם הם מהמדפים. "נשלח לך כמה מארזים למעדניה קרובה לביתך... אני אבקש מהבעלים שיעשה לך מחיר טוב.." איזה שירות !. גם קמח החומוס מככב אצלנו במטבח זו הפעם הראשונה
אתם מניחים נכון, הקמח הזה קרץ לי כבר כמה שנים ממדפי חנויות הטבע, אך לא לקחתי אותו הביתה. כן, השבוע זו היתה הפעם הראשונה. מארז חצי קילו הוכנס חיש קל לעגלה
בצילום: קרקרים עשויים קמח חומוס ושמן קוקוס לפני האפייה |
קמח החומוס - קמח העשוי מגרגירי חומוס יבשים. הקמח צהבהב וטחון דק ומקנה למאפה/לקציצה טעם עדין של חומוס. הקמח נמכר בדרך כלל במארזים שקופים (שקיות) של 500 גרם. תוכלו לרכוש אותו בחנויות טבע, ובמדפי המוצרים האורגניים ברשתות השיווק. המוצר מכיל חומוס טחון בלבד. ניפיתי את הקמח בנפה צפופה. נותרו בנפה מעט מאוד קליפות חומוס אותן הרחקתי. את הקמח שלי רכשתי תוצרת תבואות (לא פרסומת). מארז 500 גרם במחיר 13 ש"ח. מומלץ להחזיק את הקמח במקרר
שמן קוקוס
אני מאוד אוהבת שמן קוקוס ומחזיקה אותו כדרך קבע בבית, בדר"כ בארון המטבח. לשמן הקוקוס, ריח וטעם עדין של קוקוס. אני משתמשת בו לטיגון, אפייה ולעיתים גם להזנת העור. בימים אלו של תחילת אביב, השמן עדיין משחתי ובצבע לבן, כשיתחמם עוד מזג האויר הוא יהפוך(מעל 24 מעלות) לנוזל שקוף. כהמרת חמאה בשמן קוקוס, מומלץ להשתמש במחצית הכמות מהשמן
הפעם השתמשתי בשמן קוקוס "ONE TRIBE" אורגני מלא בכבישה קרה של אקוגרין (גם כשר לפסח 2016).
את השמן (תוצרת סרי לנקה) ניתן להשיג בצינצנות בגדלים: 350 מ"ל במחיר 25-33 ש"ח, או צינצנת 1 ליטר במחיר 60-75 ש"ח (מחיר נמוך- במבצעי רשתות, המחיר גבוה הינו הקבוע לצרכן) ברשתות ובתי הטבע, ברשתות הסופרים ברחבי הארץ.
מתכון הקרקרים מקורי ומהיר הכנה מאין כמותו. מערבבים את כל המרכיבים ידנית או במעבד מזון, משטחים ומרדדים דק ככל הניתן. מומלץ להניח את כדור הבצק על משטח סיליקון, מעליו נייר אפייה. לרדד אותו שתי וערב עד שהוא כמעט שקוף. באופן זה תקבלו קרקרים דקיקים כמעט כמו צ'יפסים?איך מאחסנים את הקרקרים האפויים
אפשר לאכול את הקרקרים בעודם חמימים כשהם טבולים בכל מטבל אהוב. או לצנן לגמרי על רשת ולאחסן כשבועיים בכלי אטום
קרקרים מקמח חומוס ושמן קוקוס
הכמות: 30-40 קרקרים
:מרכיבים
שתי כוסות קמח חומוס - 250 גרם סה"כ
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
כפית וחצי מלח גס (או טיפה פחות) - אני משתמשת במלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי, לטעם- מומלץ בנדיבות
רבע כוס (60 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי - ראו הערה למעלה
שש עד 7 כפות מים חמים
:אופציונלי
כפית שומשום
מעט זעתר
פלפל לבן/אדום טחון טרי
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
לנפות את קמח החומוס (להרחיק את הקליפות שנותרות במסננת) לשים את הקמח במיכל המיקסר או בקערה בינונית לערבוב ידני
לנפות מעל הקמח את אבקת האפייה. להוסיף מלח, פלפל ותבלינים (ושומשום) נוספים לפי הטעם, לערבב
לזלף מעל את שמן הקוקוס ו- 6 כפות המים. להתחיל לערבל לבצק. להוסיף את כף המים הנותרת לקבלת בצק רך
:הערה
בתחילת הערבוב (בעבד המזון או ידנית) יתקבלו גרגירי בצק קטנים. המשיכו לערבב לקבלת גרגירי בצק עבים המתאחדים מיד לגוש בצק אחד. במידה והבצק יבש מעט, הוסיפו כפית מים נוספת או עוד לפי הצורך
להעביר את הבצק (הצהבהב) למשטח רידוד ולשטח מעט. להניח מעל הבצק נייר אפייה פרוס. להעביר מערוך מעל נייר האפייה ולרדד את הבצק שתי וערב דק מאוד עד שהוא כמעט שקוף. רידוד דק יניב לכם קרקרים דקיקים ופריכים יותר. לחלופין, ניתן לחלק את הבצק לשני חלקים ולרדד כל חלק בנפרד. האפייה, תתבצע בשני סבבים
בעזרת סכין חדה לחתוך את הבצק לריבועים או מלבנים או משולשים. בעדינות להניח כל קרקר במרחקים קטנים אחד מהשני על נייר האפייה
.לאפות את תבנית הקרקרים הראשונה כ- 13 דקות או עד שהקרקרים יבשים וזהובים היטב
.לאכול חם או לצנן על רשת ולאחסן בצינצנת אטומה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
1 comment:
נבדק ויצא מעולה. שימוש ראוי ביותר לקמח חומוס.
הוספתי גם כמון לתערובת.
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !