והיום,הפתעה כפולה !✔ מתכונים לשתי עוגיות חדשות ומוצלחות שטרם נראו במטבח הפרטי (שלי) ושלכם.. שיהיה בתיאבון ושבוע נפלא
עוגיות תאנים, צימוקים וקמח מלא
עוגיות תאנים, צימוקים וקמח מלא
עוגיות 'בריאות' יפות בצורת גלגלים. בצק העוגיות והן המלית כמעט ואינם מכילים תוספת של סוכר לבן. המתיקות מורגשת מהתאנים היבשות והצימוקים המבושלים קודם ונטחנים לכמו 'ריבה' חלקה. ההבצק מכיל ברובו קמח מלא וקל מאוד לערבב אותו ידנית או במיקסר. אני ממליצה לחלוט קצרות במים רותחים את התאנים ואת הצימוקים, לסנן לפני הבישול ל'ריבה'. מכיון שהעוגיות לחות מעט, מומלץ לאחסנן לזמן קצר (ימים ספורים) בקופסא אטומה ולא בשקית. בזקו על העוגיות מעט אבקת סוכר גם לפני ההגשה
המתכון מבוסס ומעובד קלילות מהספר "מתוק ובריא"- מתוקים, חטיפים וקינוחים טבעיים מאת ורדית קוהן וגלית האן. במקור כל כמות הקמח היא קמח מלא
הכמות: 20-22 עוגיות גלגל
:מרכיבים
הכמות: 20-22 עוגיות גלגל
:מרכיבים
:לבצק
כוס אחת קמח מלא, מנופה
חצי כוס (70 גרם) קמח לבן, מנופה
שתי כפיות סוכר לבן או סוכר וניל
קורט מלח
חמישים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה גדולה מופרדת לחלמון ולחלבון
מאה שלושים מ"ל שמנת חמוצה קלה- אני שמתי שמנת חמוצה 15%
--
מעט קמח לרידוד
:למלית
כוס וחצי תאנים יבשות קצוצות דק= כ- 15 תאנים יבשות
שלוש כפות צימוקים כהים
כוס מי ברז
שתי כפות מיץ לימון
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערה לערבב את קמח, אבקת האפייה, קורט המלח והסוכר
.לפורר פנימה את חתיכות החמאה, לערבב ליצירת תערובת פירורית
להוסיף לקערה את החלמון והשמנת החמוצה (את החלבון לשמור בצד בקערית קטנה לציפוי העוגיות). ללוש הכול לבצק חלק
.לעטוף את הבצק בניילון ולקרר במקרר למשך שעה
.(אני הקפאתי את הבצק במקפיא למשך 15 דקות)
:הכנת המלית
בסיר קטן או קלחת לשים את התאנים הקצוצות, הצימוקים, המים ומיץ הלימון
לבשל על להבה בינונית נמוכה כ- 15 דקות(למדוד זמן מרגע ששמנו על הלהבה), תוך ערבוב מדי פעם, עד לאידוי כל המים
.להסיר מהאש. בעזרת בלנדר מוט לטחון הכול לתערובת חלקה.במידת הצורך להוסיף טיפונת (ככפית) מים רותחים בזמן הטחינה
:עיצוב העוגיות ואפייה
להוציא את הבצק מהקירור ולהניח אותו על משטח מקומח. לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות, לרפד תבנית אפייה גדולה ושטוחה בנייר אפייה
לרדד את הבצק למלבן באורך 35 ס"מ וברוחב 25 ס"מ. להניח את הצד הארוך של הבצק מולכם
בעזרת סכין מריחה, למרוח את הבצק בשכבה אחידה של המלית. להשאיר 3 ס"מ של השוליים הארוכים הרחוקים מכם ללא מלית
לגלגל את הבצק לרולדה ארוכה ומהודקת מהקצה הארוך הקרוב לכם ועד הקצה המרוחק לקבלת גליל ('נקניק') בצק
לפרוס את גליל הבצק לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ. יתקבלו כ- 20 פרוסות
להניח את העוגיות על נייר האפייה בתבנית, לרווח מעט. במידה והחיתוך מעך מעט את צורת העוגיה, ליישר אותה ע"מ שתהיה עגולה ויפה
בקערית לטרוך לדקה במזלג את החלבון. בעזרת מברשת (מברשת עם שיער ולא דווקא מברשת סיליקון) להבריש את העוגיות
.לאפות את העוגיות 25-30 דקות או עד שהן בצבע זהוב/שחום מעט
להעביר את העוגיות לרשת לצינון. כשהן צוננות לגמרי להעביר לקופסא אטומה. מומלץ לבזוק מעט אבקת סוכר על העוגיות החמימות
כוס אחת קמח מלא, מנופה
חצי כוס (70 גרם) קמח לבן, מנופה
שתי כפיות סוכר לבן או סוכר וניל
קורט מלח
חמישים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה גדולה מופרדת לחלמון ולחלבון
מאה שלושים מ"ל שמנת חמוצה קלה- אני שמתי שמנת חמוצה 15%
--
מעט קמח לרידוד
:למלית
כוס וחצי תאנים יבשות קצוצות דק= כ- 15 תאנים יבשות
שלוש כפות צימוקים כהים
כוס מי ברז
שתי כפות מיץ לימון
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערה לערבב את קמח, אבקת האפייה, קורט המלח והסוכר
.לפורר פנימה את חתיכות החמאה, לערבב ליצירת תערובת פירורית
להוסיף לקערה את החלמון והשמנת החמוצה (את החלבון לשמור בצד בקערית קטנה לציפוי העוגיות). ללוש הכול לבצק חלק
.לעטוף את הבצק בניילון ולקרר במקרר למשך שעה
.(אני הקפאתי את הבצק במקפיא למשך 15 דקות)
:הכנת המלית
בסיר קטן או קלחת לשים את התאנים הקצוצות, הצימוקים, המים ומיץ הלימון
לבשל על להבה בינונית נמוכה כ- 15 דקות(למדוד זמן מרגע ששמנו על הלהבה), תוך ערבוב מדי פעם, עד לאידוי כל המים
.להסיר מהאש. בעזרת בלנדר מוט לטחון הכול לתערובת חלקה.במידת הצורך להוסיף טיפונת (ככפית) מים רותחים בזמן הטחינה
:עיצוב העוגיות ואפייה
להוציא את הבצק מהקירור ולהניח אותו על משטח מקומח. לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות, לרפד תבנית אפייה גדולה ושטוחה בנייר אפייה
לרדד את הבצק למלבן באורך 35 ס"מ וברוחב 25 ס"מ. להניח את הצד הארוך של הבצק מולכם
בעזרת סכין מריחה, למרוח את הבצק בשכבה אחידה של המלית. להשאיר 3 ס"מ של השוליים הארוכים הרחוקים מכם ללא מלית
לגלגל את הבצק לרולדה ארוכה ומהודקת מהקצה הארוך הקרוב לכם ועד הקצה המרוחק לקבלת גליל ('נקניק') בצק
לפרוס את גליל הבצק לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ. יתקבלו כ- 20 פרוסות
להניח את העוגיות על נייר האפייה בתבנית, לרווח מעט. במידה והחיתוך מעך מעט את צורת העוגיה, ליישר אותה ע"מ שתהיה עגולה ויפה
בקערית לטרוך לדקה במזלג את החלבון. בעזרת מברשת (מברשת עם שיער ולא דווקא מברשת סיליקון) להבריש את העוגיות
.לאפות את העוגיות 25-30 דקות או עד שהן בצבע זהוב/שחום מעט
להעביר את העוגיות לרשת לצינון. כשהן צוננות לגמרי להעביר לקופסא אטומה. מומלץ לבזוק מעט אבקת סוכר על העוגיות החמימות
עוגיות אגוזים סיניות
עוגיות זהובות חצי רכות. ההכנה קלה ותניב עוגיות בטעם מעט שונה מהמוכר. המתכון מומלץ. אני ממליצה להשתמש בחמאה איכותית (יש לרכוש חמאה צהובה ממש מיבוא) המתכון מעובד מספר הבישול הסיני החדש הזה
- China: The Cookbook
מקור |
:מרכיבים
מאה גרם (במקור 120 גרם) חמאה רכה
חמישים גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
חמישים גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה
ביצה אחת גדולה, טרופה
מאתיים שלושים גרם (כוס מדידה ועוד כ 2/3 הכוס) קמח לבן רגיל, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
קורט מלח דק
חצי כוס אגוזי מלך קלופים וקצוצים (65 גרם) -ניתן לשמור מספר חתיכות קצוצות לקישוט- אני אוהבת לקלות מעט את כל כמות האגוזים במחבת יבשה
הכמות : 32 עוגיות
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מכוסה בנייר אפייה
:אופן ההכנה
הכמות : 32 עוגיות
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מכוסה בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני- 180 מעלות
בקערה (ידנית או של המיקסר) לטרוף את החמאה ושני סוגי הסוכר עד שתתקבל תערובת חלקה
.להוסיף 2 (עד 2.5) כפות מהביצה הטרופה ולהמשיך לטרוף
בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת האפייה וקורט מלח
להוסיף בהדרגה את התערובת היבשה לתערובת הקרמית ולערבב לבצק
.לבחוש פנימה את האגוזים הקצוצים- לשמור מעט מהאגוזים לקישוט
.להניח את הבצק בחוץ (לא במקרר) למשך 30 דקות
:עיצוב ואפייה
לחלק את הבצק ל- 32 חלקים שווים. לגלגל כל חלק לכדור, לשטח מעט ולהניח בתבנית האפייה במרחקים לא גדולים מדי. ליצור באופן זה את כל העוגיות
בקערת קטנה לערבב את יתרת הביצה עם כף מי ברז. להבריש את חלקן העליון של העוגיות בתערובת זו
.ניתן (מומלץ) לקשט כל עוגיה במעט אגוזי מלך קצוצים- ששמנו בצד
לאפות את העוגיות 18 דקות בחום בינוני- 180 מעלות. להנמיך את חום התנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות, להמשיך לאפות את העוגיות עוד כ- 13 דקות או עד שהן זהובות היטב ואפויות מספיק
.להעביר את העוגיות לרשת לצינון
מומלץ להגיש את העוגיות מיד או לשמור בקופסא אטומה למשך ימים אחדים
.להוסיף 2 (עד 2.5) כפות מהביצה הטרופה ולהמשיך לטרוף
בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת האפייה וקורט מלח
להוסיף בהדרגה את התערובת היבשה לתערובת הקרמית ולערבב לבצק
.לבחוש פנימה את האגוזים הקצוצים- לשמור מעט מהאגוזים לקישוט
.להניח את הבצק בחוץ (לא במקרר) למשך 30 דקות
:עיצוב ואפייה
לחלק את הבצק ל- 32 חלקים שווים. לגלגל כל חלק לכדור, לשטח מעט ולהניח בתבנית האפייה במרחקים לא גדולים מדי. ליצור באופן זה את כל העוגיות
בקערת קטנה לערבב את יתרת הביצה עם כף מי ברז. להבריש את חלקן העליון של העוגיות בתערובת זו
.ניתן (מומלץ) לקשט כל עוגיה במעט אגוזי מלך קצוצים- ששמנו בצד
לאפות את העוגיות 18 דקות בחום בינוני- 180 מעלות. להנמיך את חום התנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות, להמשיך לאפות את העוגיות עוד כ- 13 דקות או עד שהן זהובות היטב ואפויות מספיק
.להעביר את העוגיות לרשת לצינון
מומלץ להגיש את העוגיות מיד או לשמור בקופסא אטומה למשך ימים אחדים
:הסחלב של אמא
ומשהו בקטנה
ערכתי סדר ומצאתי גזיר עיתון . הדף לקוח ממגזין דה מרקר, מאי 2009, כתבה של סיון קלינגבייל על 'אורנה ואלה'. לכתבה צורף מתכון ללחמניות של אורנה ואלה
.נכנסתי למטבח בכדי לבדוק
:המתכון המקורי
ארבעים וחמישה גרם שמרים יבשים, 800 גרם מים, 1,350 גרם קמח, 90 גרם סוכר, 37.5 גרם מלח
לשים. יוצרים כדור בצק. מתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. יוצרים לחמניות במשקל 46-48 גרם ללחמניה
.מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב כשעה. חורצים בעזרת סכין חריץ בראש כל לחמניה
.אופים ב 200 מעלות בתנור עם כלי מים כרבע שעה, עד השחמה
😍:שינויים שערכתי
.הכנתי בדיוק רבע כמות וקיבלתי 12 לחמניות
.אפיתי את הלחמניות ללא כלי עם מים בתנור כ- 17 דקות
.מתקבלות לחמניות קטנטנות וטעימות
: צילומים
חני הראל 2017
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2017 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !