ממרח פלפלים
.מתברר שפעם מזמן יעקב לישנסקי היה מלכת המטבח. כן, כן מלכת המטבח
בכריכה האחורית של ספרו הותיק "חמוצים מתוקים חריפים" כתוב: "יעקב לישנסקי, יליד מטולה, מעביר בספר זה את אהבתו לפירות הארץ ולטעמים השונים והמגוונים, שניתן להפיק מהם דרך שימור, כבישה, רקיחה ועשיית יינות וליקרים". ואכן זהו ספר נדיר במחוזותנו אז והיום ומכל בחינה. הספר שברשותי יצא לאור בשנת 1996 וצולם ע"י נלי שפר. ניתן למצא עדיין פה ושם את הספר בירידי יד שנייה ובחנויות ספרים משומשים
.! הפעם למדתי ממר לישנסקי להכין ממרח פלפלים אדומים
הכנת הממרח בעל הצבע העז ממש קלה: מזהיבים שום ובצל, מעבירים אותם למעבד מזון יחד עם כמות גדולה של פלפלים אדומים חתוכים גס. מרסקים הכול למחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים מעט תיבול ומבשלים עד שמסמיך, מצטמצם והנוזלים התאדו
החלטתי להכין מחצית הכמות (תודה אימוש על הרעיון ועל מעדן הפלפלים האחר שאת הכנת). לשם כך בחרתי בשווקים את הפלפלים האדומים יפי הצורה, עבי 'בשר' וגם האדומים ביותר (פחות בצבע אדום כתמתם). הפלפלים היו כה יפים שלרגע התפתתי להעמידם בשורה ולתקתק כמה צילומים. מתברר.. שהרגע הזה עבר
.מתברר שפעם מזמן יעקב לישנסקי היה מלכת המטבח. כן, כן מלכת המטבח
בכריכה האחורית של ספרו הותיק "חמוצים מתוקים חריפים" כתוב: "יעקב לישנסקי, יליד מטולה, מעביר בספר זה את אהבתו לפירות הארץ ולטעמים השונים והמגוונים, שניתן להפיק מהם דרך שימור, כבישה, רקיחה ועשיית יינות וליקרים". ואכן זהו ספר נדיר במחוזותנו אז והיום ומכל בחינה. הספר שברשותי יצא לאור בשנת 1996 וצולם ע"י נלי שפר. ניתן למצא עדיין פה ושם את הספר בירידי יד שנייה ובחנויות ספרים משומשים
.! הפעם למדתי ממר לישנסקי להכין ממרח פלפלים אדומים
הכנת הממרח בעל הצבע העז ממש קלה: מזהיבים שום ובצל, מעבירים אותם למעבד מזון יחד עם כמות גדולה של פלפלים אדומים חתוכים גס. מרסקים הכול למחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים מעט תיבול ומבשלים עד שמסמיך, מצטמצם והנוזלים התאדו
החלטתי להכין מחצית הכמות (תודה אימוש על הרעיון ועל מעדן הפלפלים האחר שאת הכנת). לשם כך בחרתי בשווקים את הפלפלים האדומים יפי הצורה, עבי 'בשר' וגם האדומים ביותר (פחות בצבע אדום כתמתם). הפלפלים היו כה יפים שלרגע התפתתי להעמידם בשורה ולתקתק כמה צילומים. מתברר.. שהרגע הזה עבר
----
הממרח טיפונת מתקתק, בעל צבע עמוק וטעם שונה מיתר ממרחי הפלפלים שטעמתי. מר לישנסקי המומחה לא ציין משך זמן הבישול, אצלי: הכנתי חצי כמות (רשומים כאן כמויות כבספר), בישלתי הכול בסיר עם תחתית כבדה בתכולה של 4 ליטר, 47 דקות בדיוק לאחר תחילת הרתיחה. בישול איטי, כשאני קמה בכל פעם.. בוחשת, מתענגת על הריח ומתקנת תיבול. והו, כמובן שטועמת מהטעים הזה. מעט בכל פעם ...ממש קצת
.!רוצים ממרח ירקרק? החליפו את הפלפלים האדומים בירוקים
.כאן אגב יש מתכון חדש ל'חומוס' מעדשי בלוגה שחורות
ממרח פלפלים אדומים
:מרכיבים
רבע כוס שמן זית
ארבע שיני שום, קצוצות
שני בצלים, קצוצים דק
שני קילו פלפלים אדומים או ירוקים מנוקים מגרעינים ומהליבה הלבנה
כפית אחת מלח
חצי כפית מלח לימון, ויתרתי , שמתי מעט מיץ לימון במקום
שלוש כפיות זעתר, וויתרתי
שתי כפות סוכר, או לפי הטעם
פפריקה חריפה
:אופן ההכנה
מחממים בסיר את השמן, מטגנים קלות את השום. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל יהיה שקוף למחצה- לא להשחים את הבצל. מעבירים למעבד מזון
-
.מוסיפים למעבד את הפלפלים ומעבדים למחית חלקה. אם הכמות גדולה מדי, מעבדים מחצית בכל פעם
-
.מחזירים לסיר, מוסיפים את יתרת החומרים ומבשלים תוך בחישה עד שהנוזלים יתאדו
.אני בישלתי על להבה נמוכה כ- 47 דקות לאחר תחילת הרתיחה
-
.בתום הבישול השארתי את הממרח בסיר דקות ספורות ולאחר מכן העברתי לצנצנות נקיות שחוטאו גם במים רותחים
.לשמור במקרר
-
.יעקב לישנסקי ממליץ להשתמש כממרח או להוסיף לתבשילי עגבניות ולרטבים
?!תחרות הגבינה הטובה בעולם - הפעם וזו הפתעה גבינה של איזו מדינה זכתה בפעם הראשונה
.!רוצים ממרח ירקרק? החליפו את הפלפלים האדומים בירוקים
.כאן אגב יש מתכון חדש ל'חומוס' מעדשי בלוגה שחורות
ממרח פלפלים אדומים
:מרכיבים
רבע כוס שמן זית
ארבע שיני שום, קצוצות
שני בצלים, קצוצים דק
שני קילו פלפלים אדומים או ירוקים מנוקים מגרעינים ומהליבה הלבנה
כפית אחת מלח
חצי כפית מלח לימון, ויתרתי , שמתי מעט מיץ לימון במקום
שלוש כפיות זעתר, וויתרתי
שתי כפות סוכר, או לפי הטעם
פפריקה חריפה
:אופן ההכנה
מחממים בסיר את השמן, מטגנים קלות את השום. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל יהיה שקוף למחצה- לא להשחים את הבצל. מעבירים למעבד מזון
-
.מוסיפים למעבד את הפלפלים ומעבדים למחית חלקה. אם הכמות גדולה מדי, מעבדים מחצית בכל פעם
-
.מחזירים לסיר, מוסיפים את יתרת החומרים ומבשלים תוך בחישה עד שהנוזלים יתאדו
.אני בישלתי על להבה נמוכה כ- 47 דקות לאחר תחילת הרתיחה
-
.בתום הבישול השארתי את הממרח בסיר דקות ספורות ולאחר מכן העברתי לצנצנות נקיות שחוטאו גם במים רותחים
.לשמור במקרר
-
.יעקב לישנסקי ממליץ להשתמש כממרח או להוסיף לתבשילי עגבניות ולרטבים
?!תחרות הגבינה הטובה בעולם - הפעם וזו הפתעה גבינה של איזו מדינה זכתה בפעם הראשונה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2019 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !