לחם שלא תמצאו כנראה בשום מאפיה
.חוויה מענגת היא להכין את הלחם הזה, גם אי אפשר להפסיק לאכול אותו
.קרום הלחם פריך, התוך הרך (אינו מתוק), זרוע חמוציות אדמדמות וגרעיני דלעת ירקרקים
הכנת הלחם פשוטה אך מצריכה שעות או אפילו יממה של הכנה מראש, רק ללוש ולתת לבצק לנוח, כלום עבודה
את הלחם נכין עם עיסה מקדימה- כמות השמרים בלחם מעטה יחסית ולכן כוללת התפחות איטיות וארוכות יותר. העיסה המקדימה מקנה ללחם את הטעם העשיר וגם מרקם אוורירי
.ממתכון זה נקבל שתי כיכרות בגודל בינוני שנאפה בתבנית אחת- השטוחה והגדולה של תנור האפייה
:את הלחם אפשר לגוון עם תוספות אחרות
במקום גרעיני דלעת לשים 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים או
אגוזים וגרידת לימון
עגבניות מיובשות
רוזמרין וגבינת פטה
.את תוספות הטעם ללחם מוסיפים תמיד בסוף ולאחר שנוצר כבר בצק אחיד
לחם חמוציות וגרעיני דלעת
הכמות: שתי ככרות לחם
:הכנת ביגה - הבצק המקדים
.מומלץ להכין מוקדם בבוקר או יום לפני
: מרכיבים לביגה
שלוש מאות וחמישה עשר (315) גרם קמח לבן מיוחד לאפיית לחם
רבע כפית שמרים יבשים
מאתים עשרים וחמישה (225) גרם/מ"ל מי ברז או מים פושרים
:הכנת הביגה
.בקערה בינונית מערבבים את הקמח והשמרים
.להוסיף בהדרגה את המים. ללוש לבצק כ 6 דקות. במידה והבצק דביק מעט הוסיפו טיפונת קמח
לכסות את הקערה. להתפיח בחוץ על השיש לפחות שעתיים ולא יותר מ- 4 שעות
.לאחר התפיחה (של 2-4 שעות) יש להכניס את הקערה למקרר. כסו את הקערה בשקית גדולה
.שש שעות במקרר תספקנה
-
:מרכיבים ללחם
כל תערובת הביגה = העיסה המקדימה לאחר שהיא מוכנה= לאחר קירור במקרר
שלוש מאות וחמישה עשר (315) גרם קמח לבן מיוחד לאפיית לחם
פולנטה
ל 3-4 מנות:
3 כוסות מים
1 כוס קמח תירס - אני משתמשת בקמח תירס איטלקי הנמכר במארז וקום של 1 ק"ג. תוצרת איטליה - מולינו ניקולי.
1 כוס מים (נוספת)
1/2 כפית מלח*
ההכנה- * בסיר על להבה בינונית מביאים לרתיחה 3 כוסות מים.
* בקערה בינונית בוחשים את קמח התירס עם כוס המים והמלח.
* לצקת לאט ובבחישה תערובת התירס לתוך המים הרותחים.
* לבשל בבחישה עד לרתיחה.
* להנמיך את הלהבה לנמוכה ולבשל בבחישה מתמדת כ- 10 דקות (אפשר לבשל פחות זמן) או עד שהתערובת סמיכה.
* לאכול את הפולנטה חמה עם תוספות שאתם אוהבים.
קינוח טבעוני- אופן ההכנה בסרטון
:מרכיבים
שלוש מאות ושמונים (380) מ"ל חלב קוקוס
רבע כוס קורנפלור
שתי כפות סוכר לבן
כוס ורבע מים
מעט דבש או סילאן
פסיפלורה
שבבי קוקוס לקישוט
.חוויה מענגת היא להכין את הלחם הזה, גם אי אפשר להפסיק לאכול אותו
.קרום הלחם פריך, התוך הרך (אינו מתוק), זרוע חמוציות אדמדמות וגרעיני דלעת ירקרקים
הכנת הלחם פשוטה אך מצריכה שעות או אפילו יממה של הכנה מראש, רק ללוש ולתת לבצק לנוח, כלום עבודה
את הלחם נכין עם עיסה מקדימה- כמות השמרים בלחם מעטה יחסית ולכן כוללת התפחות איטיות וארוכות יותר. העיסה המקדימה מקנה ללחם את הטעם העשיר וגם מרקם אוורירי
.ממתכון זה נקבל שתי כיכרות בגודל בינוני שנאפה בתבנית אחת- השטוחה והגדולה של תנור האפייה
:את הלחם אפשר לגוון עם תוספות אחרות
במקום גרעיני דלעת לשים 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים או
אגוזים וגרידת לימון
עגבניות מיובשות
רוזמרין וגבינת פטה
.את תוספות הטעם ללחם מוסיפים תמיד בסוף ולאחר שנוצר כבר בצק אחיד
לחם חמוציות וגרעיני דלעת
הכמות: שתי ככרות לחם
:הכנת ביגה - הבצק המקדים
.מומלץ להכין מוקדם בבוקר או יום לפני
: מרכיבים לביגה
שלוש מאות וחמישה עשר (315) גרם קמח לבן מיוחד לאפיית לחם
רבע כפית שמרים יבשים
מאתים עשרים וחמישה (225) גרם/מ"ל מי ברז או מים פושרים
:הכנת הביגה
.בקערה בינונית מערבבים את הקמח והשמרים
.להוסיף בהדרגה את המים. ללוש לבצק כ 6 דקות. במידה והבצק דביק מעט הוסיפו טיפונת קמח
לכסות את הקערה. להתפיח בחוץ על השיש לפחות שעתיים ולא יותר מ- 4 שעות
.לאחר התפיחה (של 2-4 שעות) יש להכניס את הקערה למקרר. כסו את הקערה בשקית גדולה
.שש שעות במקרר תספקנה
-
:מרכיבים ללחם
כל תערובת הביגה = העיסה המקדימה לאחר שהיא מוכנה= לאחר קירור במקרר
שלוש מאות וחמישה עשר (315) גרם קמח לבן מיוחד לאפיית לחם
כפית (אפשר 1.5 כפיות) מלח דק
כף סוכר לבן
כפית שמרים יבשים
כפית מולאה או דבש
כף שמן זית או שמן אחר
מאתים עשרים וחמישה (225) גרם/מ"ל מים פושרים
חמוציות יבשות באיכות טובה- 80-100 גרם
גרעיני חמנייה קלופים באיכות טובה - 60 גרם
:אופן ההכנה
-בקערת מיקסר או קערה גדולה נלוש את כל מרכיבי הבצק באופן זה
שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ואת המים בהדרגה. את תוספות הבצק חמוציות וזרעונים או לבחירתכן, הוסיפו רק לאחר שנוצר כבר בצק
.לושו את הבצק מספר דקות לקבלת בצק בהיר ורך מאוד
.התפיחו את הבצק מכוסה כ 90 דקות
:עיצוב ואפייה
.ללוש את הבצק על משטח מקומח. ליצור 2 כיכרות עגולות וגבוהות
.להניח את הכיכרות על נייר אפייה בתבנית הגדולה . להתפיח שעה או עד שכפול בגודל
.לאפות את הלחמים בתנור חם 200 מעלות משך כ- 40 דקות או עד שמוכן
שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ואת המים בהדרגה. את תוספות הבצק חמוציות וזרעונים או לבחירתכן, הוסיפו רק לאחר שנוצר כבר בצק
.לושו את הבצק מספר דקות לקבלת בצק בהיר ורך מאוד
.התפיחו את הבצק מכוסה כ 90 דקות
:עיצוב ואפייה
.ללוש את הבצק על משטח מקומח. ליצור 2 כיכרות עגולות וגבוהות
.להניח את הכיכרות על נייר אפייה בתבנית הגדולה . להתפיח שעה או עד שכפול בגודל
.לאפות את הלחמים בתנור חם 200 מעלות משך כ- 40 דקות או עד שמוכן
פולנטה
ל 3-4 מנות:
3 כוסות מים
1 כוס קמח תירס - אני משתמשת בקמח תירס איטלקי הנמכר במארז וקום של 1 ק"ג. תוצרת איטליה - מולינו ניקולי.
1 כוס מים (נוספת)
1/2 כפית מלח*
ההכנה- * בסיר על להבה בינונית מביאים לרתיחה 3 כוסות מים.
* בקערה בינונית בוחשים את קמח התירס עם כוס המים והמלח.
* לצקת לאט ובבחישה תערובת התירס לתוך המים הרותחים.
* לבשל בבחישה עד לרתיחה.
* להנמיך את הלהבה לנמוכה ולבשל בבחישה מתמדת כ- 10 דקות (אפשר לבשל פחות זמן) או עד שהתערובת סמיכה.
* לאכול את הפולנטה חמה עם תוספות שאתם אוהבים.
:מרכיבים
שלוש מאות ושמונים (380) מ"ל חלב קוקוס
רבע כוס קורנפלור
שתי כפות סוכר לבן
כוס ורבע מים
מעט דבש או סילאן
פסיפלורה
שבבי קוקוס לקישוט
פריטים שסרגתי לאחרונה
איש שלג עם כובע צעיף וכפפות, פרויקט אהוב במיוחד. החוט הלבן הוא חוט אקרילי שחברת ויטלגו מייבאת מרומניה. חבילות של 100 גרם המספיקות למספר פרויקטים קטנים במחיר מעולה. החוט נסרג ונפרם לפרויקט אחר והספיק בדיוק לאיש השלג. את הכובע עם מחממי האוזניים.. סורגים בנפרד. סרגתי עם חוט צמרי מחליף צבעים בשילוב תכלת. האף גזר נסרג משארית חוט כתום וכן, יש לו חצי חיוך וזה :) במכוון
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !