סורבה אגסים נפלא
הקשיבו, הכנתי סורבה אגסים, מה שעשיתי- קניתי אגסים, רחצתי, קילפתי, חתכתי, בישלתי.. מעכתי ועירבלתי במכונת גלידה. מה שיצא זה סורבה אגסים בהיר, נפלא, מתוק במידה וקל הכנה. רוצו להכין
קל וכייף להכין בבית סורבה אגסים- החומרים איכותיים וטבעיים 100%, גם העלות מופחתת מהקנוי
הפעם בחרתי באגסים חומי קליפה, ניתן להשתמש באגסים ירוקים. מהירוקים תקבלו סורבה לבן צחור
הסוכר הלבן הפעם בכמות מופחתת ביחס לכמות הפרי והמים
.השתמשתי ביין לבן יבש, הוסיפו כל יין לבן שאתם אוהבים
סורבה אגסים - המתכון
:מרכיבים
קילו ושלוש מאות גרם אגסים
מיץ מחצי לימון
שתי כוסות מדידה מים
כוס מדידה אחת סוכר לבן = 200 גרם
רבע כוס יין לבן, מה שאתם אוהבים
:אופן ההכנה
.בסיר בינוני 4 ליטר נבשל את המים, הסוכר ומיץ הלימון
.לבחוש להמסת הסוכר, להביא לרתיחה ולבשל 4 דקות ברתיחה מתונה
בזמן הבישול נרחוץ את האגסים, נקלף ונחתוך אותם גס. את הליבה והגרעינים יש להרחיק
נוסיף לסיר את היין והאגסים. ננמיך את הלהבה ונבשל ללא מכסה עד שהאגסים רכים והסירופ מסמיך 30-40 דקות
.נסיר מהלהבה ונצנן על השיש
לסורבה חלק לגמרי יש לטחון קצרות את התערובת במעבד מזון. במידה ואתם רוצים סורבה מנוקד במעט חתיכות אגסים רכות, מעכו בעזרת מועך תפודים. להעביר לכלי ולצנן במקרר 4-5 שעות או לכל הלילה
נעביר את התערובת למכונת גלידה ונפעיל לפי הוראות היצרן. סורבה זה ידרוש קצת יותר זמן ערבול, כ- 10 דקות נוספות או בתלות במכונה שלכם
חומר ניקוי טבעי, ככה מכינים בבית
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !