***סורבה בננה***
"פירסמת כבר את המתכון?" שואלת אותי אימי כשהיא טועמת לראשונה את סורבה הבננה, בעצם... מה שנשאר ממנו בפריזר
"שמת רום, נכון?" היא שואלת. ובכלל, על דיוק הטעמים, ומה טוב מאוד או פחות וכמה טעים ומוצלח, היא הקובעת. לעיתים (תמיד) כשאני מגישה לה כוסית גלידה או סורבה חדשים שהכנתי אני עוקבת במבט.. והיא מחייכת: "עוד רגע..."
הפעם עם סורבה הבננות, זה היה זריז, ה"מצויין" האהוב הזה :) .
סורבה בננה: ההכנה קצת אחרת, ניחוח הבננה הטוב והטעם המיוחד במינו. בקיצור, רוצו להכין !
בקלחת לערבב:
2/3 כוס מדידה סוכר לבן
1/2 כוס מדידה מים
2 כפות מדידה סירופ תירס בהיר - לרכישה בחנויות מתמחות, אני רכשתי בטיב טעם, זה לא פרסומת
להגביר את הלהבה, להביא לרתיחה ולבשל 3 דקות ללא בחישה.
להסיר מהאש ולהניח על השיש שיתקרר מעט.
-
להוסיף לקלחת 1 כוס מדידה חלב ו 450 גרם בננות (משקל הבננות נטו, לאחר קילוף)= 4 או 5 בננות, חתוכות ל 3 או 4 חלקים כל אחת.
החלב בקלחת יקציף, זה בסדר.
ניתן להוסיף וניל או מעט רום אמברה, כף, זה מומלץ.
לצנן את התערובת היטב במקרר.
להעביר למכונת גלידה ולהפעיל על פי הוראות היצרן.
בצילום, הסורבה הטרי לפני ההקפאה.
להעביר את הסורבה לכלי המיועד להקפאה ולהקפיא מספר שעות או ללילה לפני ההגשה
קרדיט לבסיס המתכון: ברוס ויינשטיין
להקפיא פרי קיץ ולאחר מכן לגרד אותו לקינוח טבעי, הנה ההדגמה הישר מאיטליה - כאן
מקור ותמונה מהאינסטגרם הזה
צילום והכנה - thediaryofsonia
לאכול מהסורבה המתוק+ ולצפות בסרטון= מתיקות כפולה. בבקשה:
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023
מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, קרושה, יוצרת תוכן איכותי ומקורי. אין להעתיק טקסט וחומרים מבלוג זה ולפרסמם באתר אחר וללא רשות כתובה שלנו
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !