04/02/2024

לחמניות פרעצל רכות, נהדרות

לחמניות פרעצל רכות
פעם שלישית גלידה! הוא אומר לי. זו הפעם השלישית שאני מכינה (החודש) את לחמניות הפרעצל הללו וזאת, על מנת לדייק את המתכון. יצא מושלם וגם הפעם המלצה חמה שלנו: רוצו להכין
? איך מכינים פרעצל רך
מכינים בצק שמרים קל הכנה, רך ומושלם. יוצרים ממנו לחמניות פרעצל, מבשלים אותן 45 שניות בסיר בתמיסה עדינה של מים ואבקת סודה לשתייה. מוציאים, מניחים בתבנית אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. התפחה אחת, זמן האפייה קצר, הלחמניות רכות, משחימות היטב והריח... נפלא. אצלנו אוהבים לאכול פרעצלים חמים עם חמאה טובה או גבינת שמנת


לחמניות פרעצל רכות
הכמות: 8 יחידות
למדוד הכול בכלי מדידה ולשקול.
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים:
כוס וחצי מים חמים, 1 כף סוכר חום כהה, 1/4 2 כפיות שמרים יבשים ו- 60 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
לערבב כעת היטב בכף רגילה (החמאה נמסה), לכסות ולהניח ל 5 דקות.
-
בנפרד נערבב 525 גרם קמח לבן רגיל (3.75 כוסות) וכפית אחת מלח דק.
להוסיף את תערובת הקמח למיקסר. לערבב וללוש הכול כ 5 דקות עם וו לישה, במהירות נמוכה. במידת הצורך יש להוסיף ככף קמח.
ליצור מהבצק כדור, להתפיח את הבצק בקערה משומנת קלות (או להשאיר בקערת המיקסר להתפחה) למשך שעה (בחורף 70 דקות) או עד שמכפיל נפחו. כמובן שניתן ללוש את הבצק ידנית.
בישול הפרעצל:
נכין תערובת לבישול הלחמניות. את התערובת יש להכין לפני סיום התפיחה:
להרתיח בסיר קטן/בינוני *עמוק* (רצוי סיר ישן) ולא שטוח 5 כוסות מדידה מים. כשרותח, להסיר מהלהבה ולצקת פנימה בזהירות 1/3 כוס מדידה אבקת סודה לשתייה. זה יקציף מיד, לערבב היטב בכף.
להחזיר ללהבה לרתיחה עדינה.
עיצוב הבצק:
לחמם את תנור האפייה ל 220 מעלות, לרפד תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה.
להניח את הבצק על משטח וללוש קלות. לחלק את הבצק ל 8 חלקים שווים. כל חלק יהיה במשקל 115 גרם.
לכדרר כל חלק בצק לכדור. מומלץ להניח לשתי דקות. לגלגל על משטח לא מקומח לגליל ארוך בערך בעובי אצבע. לקשור בצורת פרעצל כשהחלק של "החור" גדול יחסית (בייגלה).
כל פרעצל נבשל בנפרד.
להכניס פרעצל ראשון לתמיסה המבעבעת על להבה בינונית נמוכה. לבשל 45 *שניות*. להוציא עם תרווד או כף מסננת, ולהניח ללא נוזלים על נייר האפייה בתבנית.
לבשל באופן זה את כל הלחמניות.
להבריש את הלחמניות בביצה קטנה טרופה עם כף מים.
לפזר מעל כל פרעצל מעט מלח גס או/גם שומשום/פרג שלם.
לאפות במרכז התנור 16-18 דקות עד ששחום היטב.
לאכול את הפרעצלים חמים/חמימים/מחוממים.
They say that the world belongs to those who get up early. That's not true. The world belongs to those who are happy to get up.
Monica Vitti, actor
1931-2022


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2024 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, קרושה, יוצרת תוכן איכותי ומקורי. אין להעתיק טקסט וחומרים מבלוג זה ולפרסמם באתר אחר וללא רשות כתובה שלנו https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !