קארד לימון - מתוק חמוץ על הלשון
ממרח אנגלי טיפוסי חמוץ מתוק או להיפך. קצת כמו ריבה, מזכיר קרם ולא דומה בטעם לשום דבר אחר. קארד לימון קל מאוד להכין אבל קל גם לפקשש. חשוב לבחוש את הקארד כל משך זמן הבישול
לדאוג לא להרתיח את הקארד, הבעבוע של הקרם הזה גם לקראת סוף בישולו יהיה עדין מאוד
לאחר הוספת החמאה לסנן את הקרם. על ידי הסינון יורחקו גרידות הלימון ונקודות חלבון קרוש
?למה יכול לשמש קראד לימון
.כממרח מפנק על לחם
.כמלית לעוגה או טארטלטים
.כקינוח עם קצפת
.כליקוק עם כפית וכיד הדמיון
ובכלל חורף אינו חורף מושלם ללא מספר צינצנות של קראד לימון [זו גירסאת קארד לימון מוצלחת וחמוצה יותר
קארד לימון
החומרים לכוס ורבע קארד -מומלץ להכפיל כמויות
חצי כוס מיץ לימון טרי = מיץ מ 2 לימונים, רצוי ללא ריסוס. לגרד קודם את הקליפה ולשמור בצד ,רצוי זסטים
שישים גרם חמאה
שתי ביצים טרופות
מאתיים גרם סוכר לבן = 1 כוס
:אופן ההכנה
בקלחת בינונית לערבב (עדיין לא על האש): מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת (זסטים עדיף) סוכר וביצים. לערבב עד שהסוכר נמס
לשים את הקלחת על להבה בינונית ולהתחיל לבשל בבחישה מתמדת עם כף עץ. לבשל כ- 7 דקות עד כמעט נקודת הרתיחה, להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל בעדינות בבחישה מתמדת עד שמסמיך. זה יארך עוד כ- 7 דקות
.להסיר מהלהבה, להוסיף את החמאה (קרה מהמקרר) ולבחוש עד שהיא נמסה
לצקת את הקארד לתוך מסננת מתכת עמידה בחום (לא את כל הכמות בבת אחת) כשמתחת למסננת קערה ולבחוש. במסננת יוותרו גרידות הלימון ומעט (רצוי מעט) נקודות לבנות שהם החלבונים הקרושים. בקערה ישאר קרם חלק וצהוב
להעביר את הקארד לימון לצנצנת. לצנן לטמפרטורת החדר ולשמור במקרר. עם הצינון הקארד יסמיך יותר
יחד ולחוד מהקראד לימון (מבוסס על מתכון זה) אתם מוזמנים לצפות בסרטון מפתיע שנעשה בשנת 1903 - עליזה בארץ הפלאות
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
החומרים לכוס ורבע קארד -מומלץ להכפיל כמויות
חצי כוס מיץ לימון טרי = מיץ מ 2 לימונים, רצוי ללא ריסוס. לגרד קודם את הקליפה ולשמור בצד ,רצוי זסטים
שישים גרם חמאה
שתי ביצים טרופות
מאתיים גרם סוכר לבן = 1 כוס
:אופן ההכנה
בקלחת בינונית לערבב (עדיין לא על האש): מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת (זסטים עדיף) סוכר וביצים. לערבב עד שהסוכר נמס
לשים את הקלחת על להבה בינונית ולהתחיל לבשל בבחישה מתמדת עם כף עץ. לבשל כ- 7 דקות עד כמעט נקודת הרתיחה, להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל בעדינות בבחישה מתמדת עד שמסמיך. זה יארך עוד כ- 7 דקות
.להסיר מהלהבה, להוסיף את החמאה (קרה מהמקרר) ולבחוש עד שהיא נמסה
לצקת את הקארד לתוך מסננת מתכת עמידה בחום (לא את כל הכמות בבת אחת) כשמתחת למסננת קערה ולבחוש. במסננת יוותרו גרידות הלימון ומעט (רצוי מעט) נקודות לבנות שהם החלבונים הקרושים. בקערה ישאר קרם חלק וצהוב
להעביר את הקארד לימון לצנצנת. לצנן לטמפרטורת החדר ולשמור במקרר. עם הצינון הקארד יסמיך יותר
יחד ולחוד מהקראד לימון (מבוסס על מתכון זה) אתם מוזמנים לצפות בסרטון מפתיע שנעשה בשנת 1903 - עליזה בארץ הפלאות
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
11 comments:
נראה נפלא !
התמונות הורסות וגורמות לי רצון עז להכין .
אודה לך אם תואילי להמליץ על מיוחדים לשימוש בקרם .
תודה ,
שרית-ב
תודה רבה שרית, כייף שכתבת לי
השימושים כיד הדימיון, הממרח מרוכז טעים כ
כממרח מפנק על לחם
כמלית לעוגה או טארטלטים
כקינוח עם קצפת
אני אוהבת לשים כפיות מהקארד לימון על הגבינה בעוגת גבינה טרם הכנסתה לתנור ואז לקחת סכין ולסובב אותו מעט היכן שהקארד הונח גם בשביל להחדירו פנימה וליצור דוגמת שיש
נסי על לחם מכל סוג
תהני :-)
אשמח אם תחזרי לספר איך יצא אצלך הקארד הטעים הזה..
זה יכול להיות מלווה נפלא לפרוסות רוסטביף.
רעיון גדול ! תודה רבה מירי
עוד דבר מירי: אני שמחה שבזכות התגובה אצלי התגלה לי בלוג האוכל שלך. תענוג :)
תודה רבה, אני מקוה שתמשיכי לבקר אותי. אני מנויה של הבלוג הזה שלך ונהנית מכל רגע.
מירי בוקר טוב
תודה רבה.בנוסף את מוזמנת להציץ כאן
אנא הדביקי את הקישור לדף דפדפן חדש
http://cafe.mouse.co.il/view.php?t=1490167
בסעיף 3 בפוסט שיפורסם גם פה בבלוג,אני מקווה שזה בסדר מבחינתך
:-)
תודה רבה יקירתי על ההמלצה החמה, עשית לי את היום!
שיהיה סוף שבוע נפלא
סוף שבוע נפלא
בואי לבקר אותי שוב אני מקוה שימצא חן בעניך, מה שנכתב שם היום.
ראיתי רק כעת
תודה גדולה מירי. חממת את ליבי
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !