תאנים שיכורות
שמנמנות ועסיסיות הן נחו בכלי מוארך וקרמי. עדיין חמימות, נוטפות עסיס ענברי, ריחן הטוב נפוץ לכל עבר. וצבען, הו צבען תאווה לעיניים. כלל לא דומות לתאנים המיובשות שנחו שעות אחדות לפני בעגלת הקניות שבמרכול הקרוב
שמנמנות ועסיסיות הן נחו בכלי מוארך וקרמי. עדיין חמימות, נוטפות עסיס ענברי, ריחן הטוב נפוץ לכל עבר. וצבען, הו צבען תאווה לעיניים. כלל לא דומות לתאנים המיובשות שנחו שעות אחדות לפני בעגלת הקניות שבמרכול הקרוב
והפעם מתכון המהיר הכנה: תאנים אפויות ביין (ממולאות בשקדים קלויים וציפורן)
תאנים אפויות ביין
לוקחים 20-25 שקדים קלופים ושלמים (לא מולבנים) וקולים אותם דקות ספורות בחום בינוני נמוך 150 מעלות (אפשרי בטוסטר אובן). מוציאים את השקדים מעבירים לקערית. מפזרים מעט ציפורן טחונה, 1/8 הכפית עד רבע כפית לפי הטעם, מערבבים
לוקחים מארז תאנים יבשות (סטנדרטי) במשקל 400 גרם (כ- 20 יחידות). שמים אותן בקערה חסינת חום ויוצקים עליהן מים רותחים. משאירים במים דקות אחדות. התאנים יתנפחו ויגדלו. מסננים
מותחים מעט כל תאנה לאורכה, קוטמים את קצוות התאנים (רק הצ'ופצ'יק העליון הקשיח) ועושים חתך קטנטן בצד כל תאנה. לתוך החתך מכניסים את השקד וסוגרים
מניחים את התאנים בתבנית קטנה (20 על 10 ס"מ לערך) בשורות צמודות אחת לשניה
יוצקים על התאנים מחצית הכוס יין מתקתק (יצקתי יין מוסקט, יין אדום יעניק לתאנים צבע אחר לגמרי) מניחים לרבע שעה
מפזרים על התאנים ככף סוכר לבן
יוצקים על התאנים מחצית הכוס יין מתקתק (יצקתי יין מוסקט, יין אדום יעניק לתאנים צבע אחר לגמרי) מניחים לרבע שעה
מפזרים על התאנים ככף סוכר לבן
אפייה
אופים את התאנים בחום בינוני נמוך 150 מעלות כשעה. במידה ואופים בטוסטר אובן כדאי לכסות את התבנית בנייר כסף (רופף אין צורך להדק) בכדי שהתאנים לא תשחמנה
זמן האפייה ישתנה אך יש להותיר בתבנית מעט נוזלים
לצנן ולשמור את התאנים ימים ספורים בטמפרטורת החדר או במקרר
להגיש בטמפ' החדר
--
גיוון: להרוות את התאנים ביין אדום. לגלגל את התאנים האפויות הקרות באבקת קקאו ולאחר מכן באבקת סוכר
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !