והיום נכין פופקורן בווק
כנראה שאין פלא אחרי כל זה אתה מתעורר ביום שישי לפני הצהריים עם חלום רע על משהו לא הגיוני שקרה לנו בפריז..ואנו בכלל בבית בארץ .. נו, יש לי חום כבר יומיים, קערת הפופקורן התרוקנה גם החום יעבור לו
לפני יומיים חל 'יום הפופקורן' הבינלאומי. לכבודו של היום הקופצני הזה נמצא מאמר המסקר הכנת הפופקורן המושלם. גרייס יאנג חיברה ספר חדש העוסק במתכוני סטיר-פריי (מתכונים בחושים/מוקפצים בווק). יש לה טיפים טובים להכנת פופקורן מהיר בבית. הלכתי לבדוק אם זה באמת עובד
מי חשב על להכין פופקורן בווק ? חורפים שלמים העמדתי על הלהבה הגדולה סיר קטן יחסית עשוי אלומיניום (סיר פלאלום שאינו משמש עוד לבישול) ..זה היה 'סיר הפופקורן' עד שהפך שחום יותר מדי, מאז נעלמו הפופקורנים בבית .. והסיר בבויידם (אי אפשר לזרוק ת'סיר של סבתא)
?איך מכינים פופקורן בווק
:הכינו מראש
ווק כבד
מכסה תואם
מעט שמן רגיל, קנולה למשל
גרעיני תירס יבשים
מלח
גרייס טוענת שבזמן הכנת הפופקורן גרעיני התירס המתפצחים משמנים היטב את כל פינות הווק וזה תורם לשמירתו של הכלי מכיוון שחלק מהשמן נספג בתוכו. זה לא יכול 'לחדש' לכם את הווק במידה והוא משומש וישן
את המכסה (חייבים) היא ממליצה לעטוף בחלקו הפנימי בנייר אלומיניום דבר שיחסוך ניקוי - לא ניסיתי אבל בפעם הבאה
אפשר להנות מפופקורן גם בבית ולהוסיף נוסף למלח (מלח רגיל לטעמי 'נתפס' טוב יותר על הפופקורן החם מאשר מלח גס-ניסיתי ) גם חמאה - לא הוספתי חמאה
ובכלל בהכנת פופקורן בסיר כשכמות השמן היא מינימלית קשה לדעת אם הוא חם בדיוק במידה הנכונה .. יש כאן פטנט
פופקורן מושלם - המתכון
:החומרים
שתי כפות שמן ,לא שמן זית
שליש עד חצי כוס גרעיני תירס יבשים
מלח לטעם
:ההכנה
לחמם את השמן יחד עם גרעיני תירס בודדים בווק מכוסה. לחמם את הווק רק עד קבלת פופקורן . (אני שמתי 2 גרעינים בלבד)
במהירות וזריזות לפתוח חלק מהמכסה ולשפוך פנימה את יתר גרעיני התירס
לסגור בזריזות עם מכסה ולהנמיך את הלהבה לבינונית נמוכה. במידה ולא נשמעים קולות פיצוח להגביר מעט את הלהבה לבינונית
לכבות את הלהבה לאחר שכל הפופקורן מוכנים - זה קורה מהר
.להעביר לכלי הגשה, לפזר מלח ולזלול
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !