זה קרה שלשום בלילה. היא קוראת לו מהחדר "... ממי, תעשה לי טובה.."
"נו, מה להביא לך עכשיו..".
זה לא שהיא מפונקת אבל בכל זאת קצת מאוחר..
"אני צריכה קילו מאתיים תפוחי אדמה .. תבדוק בעגלת הירקות.. תשקול לי.."
"תשקלי לבד .."
קמתי ושקלתי בעצמי. 700 גרם בדיוק זה מה שנשאר. המאפה שכבות עם השמנת החמוצה, האיטלקי הטעים הזה ימתין לפעם אחרת. החלטתי להכין ניוקי
ככה הכנתי ניוקי תפוחי אדמה
הכמות: 100 ניוקי קטנים
.לחמם תנור לחום גבוהה 200 מעלות
.לרחוץ ולייבש 700 גרם תפוחי אדמה (בערך 4 גדולים)
לאפות את התפודים עד שהם רכים כ- 50 דקות. לבדוק שהתרככו עם מזלג
להוציא את תפוחי האדמה מהתנור, לצנן על רשת עד שניתן לקלף אותם
[בינתיים הרתיחו קומקום מים והכינו סיר 4 ליטר, לא צריך מכסה]
על משטח רידוד (משטח מסיליקון) לנפות 3/4 כוס קמח לבן רגיל (=105 גרם). לערבב פנימה חצי כפית מלח דק
.לקלוף את תפוחי האדמה ולמעוך למחית רכה
.להוסיף את מחית תפוחי האדמה על הקמח
להתחיל ללוש- לאסוף קמח מהצדדים ולאחד לבצק. זה ייקח דקות ספורות עד שתקבלו כדור בצק
.ניתן להוסיף טיפונת קמח ללישה
.ללוש את הבצק ידנית כ- 5 דקות, יתקבל יופי של בצק
.בינתיים לצקת לסיר מים רותחים (או לשים מי ברז ולהביא לרתיחה) להוסיף ככפית מלח ולערבב
.לחלק את הבצק ל - 4 חלקים שווים
.כל רבע בצק לגלגל לגליל ארוך בעובי ס"מ אחד
.(לחתוך את הגליל לחתיכות קטנות באורך 1 ס"מ (או לניוקי גדולים יותר באורך 1.5 ס"מ
.(לחתוך את הגליל לחתיכות קטנות באורך 1 ס"מ (או לניוקי גדולים יותר באורך 1.5 ס"מ
!כעת עיצרו
בשלב זה אין לבשל מיד את הניוקי (אם תתעקשו אפשר לזורק לסיר..), אלא כל ניוקי לגלגל לכדור קטן
לשים את 'כדור' הניוקי על משטח עץ מחורץ מיוחד לגלגול ניוקי
.ללחוץ על כדור הניוקי בעדינות ולגלגלו לצידו השני
.להמשיך לחתוך ולגלגל את כל כמות הבצק
.לצקת לסיר עם מי המלח הרותחים (רתיחה מתונה) כמות של רבע מכמות הניוקי לערך
.לערבב קלות (ערבוב אחד קצר) את הניוקי שהונחו בסיר ולהניח להם להתבשל
.לאחר דקות ספורות הניוקי יצופו על פני הסיר, זה סימן שהם מוכנים
.להוציא את הניוקי עם כף מחוררת ולהעביר למסננת
.לסנן 3 דקות, להעביר לצלחת, לבזוק שמן זית או רוטב אהוב ולאכול
.את הניוקי הנותרים לאחסן (עד שבוע) במקרר. לזלף שמן זית לפני הקירור
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
2 comments:
כל כך פשוט, וכל כך טעים! לא תמיד תפוחי האדמה נאפים אצלי באופן אחיד בשלמותם, אז אני מכינה ניוקי מתפוחי אדמה מבושלים ובשביל ליבש אותם טוב-טוב ממי הבישול, אני מסננת את המים ומחזירה את הסיר ל-5 דקות נוספות על חום נמוך מאוד. השיטה הזאת מאדה את כל המים ומשאירה את תפוחי האדמה רכים ויבשים ומוכנים לערבוב עם הקמח. עדיף שהסיר יהיה רחב כדי שלכל תפוחי האדמה תהיה נקודת מדע עם התחתית.
דרך מעולה ! עשית לי חשק לניוקי או פירה עשיר.. חמאה ושמנת
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !