03/11/2011

* עוגת גבינה מיוחדת - השפית כריסטינה טוסי-

עוגת גבינה מיוחדת עליה למדתי מהשפית כריסטינה טוסי
לכריסטינה טוסי יש סוד קטן שאיננה חוששת לגלות: יש לה חיבה יתרה לסוג מסויים של עוגות גבינה רכות, האפויות למשך פרק זמן קצר. היא מספרת שבזמן כתיבת ספר הבישול החדש  שלה הנקרא
Momofuku Milk Bar
:התלבטה אם להכניס לספר את הלהיט המתוק שלה. בסופו של דבר קבעה
My kitchen, my rules
.ושחררה את המתכון לדפוס
כריסטינה קוראת למנה :עוגת גבינה נוזלית. השם לא מהמם, התוצאה בהחלט כן. היא כבר הכינה מיני גירסאות של העוגה בכל מטבחי המסעדות שעבדה בהן. זו לא ממש עוגה, היא שטוחה יחסית, מנת קינוח המהווה בסיס לקינוחים אחרים
 ניתן להניח עליה כדור גלידה, קונפיטורה טובה, יחד עם זה שיש שיעדיפו לאכול ישירות מהתבנית עם כפית, כמוני
:בזמן שכריסטינה הצטרפה לצוות המטבח של המסעדה הניו יורקית
Momofuku
 מנת הבסיס הזו נכללה בין מנות הקינוח של המקום. התוצאה מפתיעה, טעימה מאוד ובהחלט כדאי לשים גבולות עם הכפית. תוך המאפה רך, הקרום מעט מאוד קשיח וזה מצויין
בסיס עוגת גבינת שמנת אפויה
liquid cheesecake
ל- 2 עד 4 סועדים

:החומרים
חבילה גבינת שמנת אמריקאית =230 גרם , להוציא את הגבינה מהמקרר כשעה לפני ההכנה
cream cheese מומלץ להשתמש בגבינת
שני שליש = 2/3  כוס סוכר לבן = 140 גרם (במקור 3/4 כוס) אפשר אפילו להפחית מעט מכנות הסוכר
כף קורנפלור
חצי כפית מלח
שתי כפיות חלב
ביצה גדולה
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ
:ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 150 מעלות
לשים את הגבינה במיקסר, לערבל עם קרס הערבוב, לא המלוש במהירות נמוכה עד שהגבינה חלקה ורכה לגמרי
במשך כ- 2 דקות
.בהדרגה להוסיף את הסוכר ולהמשיך לטרוף עוד כ- 2 דקות
בקערית לבחוש את הקורנפלור (מנופה) ומלח. להוסיף את החלב. לטרוף פנימה את הביצה
.בזמן שהמיקסר עובד על מהירות בינונית, לזלף פנימה את תערובת הביצה
להמשיך לטרוף במשך כ- 4 דקות עד קבלת תערובת חלקה. לגרד את צידי הקערה פעת אחד באמצע העירוב
.לצקת את התערובת על נייר אפייה שהונח בתבנית הקטנה
.לאפות בתנור החם במשך 15 דקות
.בתום 15 דקות האפייה, להוציא מהתנור ולתת לתבנית ניעור קל
.להחזיר לאפייה של כ 5 דקות נוספות
.לצנן לגמרי לפני ההגשה
כריסטינה טוסי היא השף והבעלים של
Momofuku Milk Bar
בעיר ניו יורק. כמו כן תחת ידה מנות הקינוח במגוון ברים ניו יורקיים נוספים

No comments:

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !