~~~~~~~~סופגניות הכי טובות~~~~~~~
היצירתיות שלך חוגגת .. הוא אומר לי פעם נוספת. "כן", אני משיבה. "ביחוד כשכה הרבה אהבה שורה סביב
היצירתיות שלך חוגגת .. הוא אומר לי פעם נוספת. "כן", אני משיבה. "ביחוד כשכה הרבה אהבה שורה סביב
תקופה חדשה וטובה מלווה בעשייה מבורכת. בעניין בישולים.. המטבח הקטן והחמים בבית עובד ומנפיק יופי של מטעמים. הררי הכלים שסביב יעידו על כך בשתיקה. גם כמויות הצילומים ...והגרגרנים שכאן הם העדות הכי הכי שלי. רעיונות טעימים בכל שפה מונחים על המיטה, המדף, בגזרי עיתונים מפעם וממקום רחוק ,אבל הכי הרבה בראש הקודח. להביא לעולם את הטעמים החדשים שאותנו מענגים. חנוכה אוטוטו . מה דעתכם שנלך הפעם בו זמנית -על הפשוט והמפתיע?. סופגניות של פעם ממולאות בקארד לימון !. אפשר להשתמש בכל מתכון בנפרד, הפתעה להגישם יחד
!קבלו צ'ופר- גם קרם וניל
!קבלו צ'ופר- גם קרם וניל
בצילום: קארד לימון טרי
את הסופגניות הללו לא אשכח, סופגניות הילדות הכי טעימות. כמו כל מאכל ביתי ועוד של אמא . אמא נהגה להכין את הסופגניות שנה אחר שנה בקביעות ולפחות פעם אחת בכל חג החנוכה. שנים מאוחר יותר קראתי למתכון ה'מתכון ההפוך'. צילום נדיר מחוברת בורדה גרמנית ישנה, אולי משנות ה-70 שצולם ופורסם במגזין הפוך. המתכון המקורי נמצא עימי ונסרק מחדש לכבוד רשומה זו
אני זוכרת כמו זה היה אתמול את אמא מכינה את הסופגניות. בדיוק היום, שוחחתי עם אמא ואזכרנו את השמרים של פעם שנמכרו בחנויות המכולת. (עוד טרם נמכרו גרגירי שמרים טריים בשקיק או שמרים יבשים מיובאים) מעל מקרר המכולת היה מונח נתח גדול מידות של שמרים, כמו קובייה ענקית בצבעה האופייני. אינני זוכרת אפילו אם היתה נתונה בקירור, אבל יתכן שזה היה חורף..וקר. היית ניגש למוכר/ת ומבקש לך את הכמות הרצויה שאמא הכתיבה.. או היתה רשומה בפתק הקטן. או אז, נטל המוכר בידו סכין גדולה, פרס קוביה יפה, עטפה בנייר שעוה ושילח אותך הביתה יחד עם החצי לחם שחור ועיתון, לאו דווקא של המדינה
בבית החלה חגיגת הסופגניות ! כמובן שבזמנו לא היה מיקסר וכל המאפים הנהדרים של אמי מומחית האפייה והבישול הוכנו ידנית ובאהבה רבה. הבצק תפח לו לאיטו מכוסה במגבת מטבח אהובה (סחבתי לך אחת אמא..). אני זוכרת את אמי קורצת סופגניות מהבצק הריחני בעזרת כוס זכוכית רגילה. את הסופגניות החמות מלאנו במגוון ריבות או קרם וניל אבל גם סופגניה ללא מלית היתה מצויינת, הבצק משובח
---
:הצעה לקרם וניל מצויין
.בסיר קטן לטרוף 3 חלמונים גדולים, חצי כוס סוכר לבן (=100 גרם) ושבעים גרם קמח לבן
.לבחוש פנימה בהדרגה מעט חלב (כמות החלב הכוללת חצי ליטר) לערבב היטב לתערובת חלקה
.להוסיף כפית תמצית וניל, קורט מלח ואת יתרת החלב
.לבשל על להבה מתונה עד שהקרם מסמיך
---
אל תוותרו על אבקת הסוכר מעל לכל סופגניה! . ותודה לאמי שניקתה והשמישה לי את מטחנת הקפה-תבלינים והסוכר. המטחנה מקפצת כעת משמחה בעודה טוחנת קפה או סוכר לאבקה דקה
מדובר על מתכון קלאסי לסופגניות אמיתיות מבצק שמרים משובח. ברבות הימים המתכון הופץ והוכן בהצלחה בבתים רבים. במידה ותקפידו אחר הוראות ההכנה תקבלו סופגניות גדולות וטעימות שיקבלו באהבה מלית ריבה או כל מלית יצירתית אחרת, למשל קארד לימון, מתכון למטה
סופגניות ברלינר
:החומרים
חצי קילו קמח לבן רגיל
ארבעים ושניים גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים=כף ועוד 2 כפיות שמרים יבשים
ארבעים גרם סוכר לבן
שמינית עד רבע ליטר חלב חמים
שתי כפות שמן רגיל
שני חלמונים מביצים גדולות
כפית מלח דק
שתי כפות רום אמיתי
:אופן ההכנה
.בקערת המיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב: קמח, סוכר ומלח
להמיס את השמרים במעט חלב חמים יחד עם מעט סוכר(החלב והסוכר מהכמות הכללית)להתסיס למשך דקות אחדות
להוסיף את תערובת השמרים לקמח. להוסיף את כל יתר המרכיבים. להתחיל עם כמות הקטנה של החלב ולהוסיף עוד לפי הצורך. ללוש לבצק חלק במשך דקות ספורות
.להניח את כדור הבצק לתפיחה במקום חמים מכוסה עד להכפלת נפחו, במשך כשעה
.ללוש מעט את הבצק, לשטח ולרדד על משטח מקומח לעובי 1.5 ס"מ
.לקרוץ מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ. לכסות ולהתפיחן על משטח משומן עד להכפלת הנפח
.לחמם שמן בסיר גדול
.לשים בסיר מספר סופגניות . לכסות את הסיר עם מכסה ולטגן במשך כשלוש דקות
.להפוך את הסופגניות לצידן השני ולטגן במשך 2.5 עד 3 דקות נוספות
.להמשיך לטגן באופן זה את כל הסופגניות
.להניח את הסופגניות על נייר מגבת
.למלא הסופגניות ולזלול
קארד לימון אנגלי
:החומרים
שני לימונים יפים (או לימון וחצי בתלות בגודלם)= נחוץ 80 מ"ל מיץ לימון סה"כ, מלימון אחד לגרד את הקליפה
מאה ועשרים גרם סוכר לבן
שלוש ביצים גדולות, טרופות
מאה ועשרים גרם חמאה, חתוכה לקוביות
:אופן ההכנה
.בקלחת לשים את מיץ הלימון, גרידת הלימון, סוכר וביצים
להניח את הקלחת על הלהבה הקטנה והנמוכה ביותר. למדוד זמן מתחילת הבישול (מרגע זה) 25 דקות
.זהו הזמן המוערך עד קבלת קארד לימון מוכן
ניתן להניח את הקלחת על סיר עם מים רותחים ולבשל כך ולא ישירות על הלהבה, הסיר הגדול כן יהיה על להבת הגז
חשוב: הקרם יתבשל לאט אבל אסור להרתיחו. במידה ויש לכם מד חום המיועד לבישול, טמפרטורת הקרם המוכן תגיע לכשמונים מעלות
יש לערבב את הקרם וללא הפסקה מרגע תחילת הבישול ועד לסופו. הערבוב או הטריפה יעשו בעזרת מטרפה ידנית
.לקראת סוף הבישול ניתן להשתמש בכף רגילה לערבוב
.את קוביות החמאה מוסיפים לקרם בהדרגה ולאחר שהקרם התחמם מעט
יש להוסיף מספר מועט של קוביות ולטרוף. להוסיף קוביות חמאה נוספת רק לאחר שהקוביות הקודמות נמסו ונבלעו בקרם
.יש לבשל בטריפה את קארד הלימון לאחר הוספת כל כמות החמאה עד שהוא מסמיך היטב
.בדקו בעזרת כף. במידה והקרם נותר על הכף ולא נוזל מיד- קארד הלימון שלכם מוכן
לצנן מעט ולהעביר לצנצנות. צבע הקארד לימון ישתנה בכל פעם שתכינו מחדש בהתאם לצבע החלמונים
.לאחסן את הקארד במקרר עד 14 יום
!המלצה: האזינו לדנה וישינסקי- היא נהדרת
אני זוכרת כמו זה היה אתמול את אמא מכינה את הסופגניות. בדיוק היום, שוחחתי עם אמא ואזכרנו את השמרים של פעם שנמכרו בחנויות המכולת. (עוד טרם נמכרו גרגירי שמרים טריים בשקיק או שמרים יבשים מיובאים) מעל מקרר המכולת היה מונח נתח גדול מידות של שמרים, כמו קובייה ענקית בצבעה האופייני. אינני זוכרת אפילו אם היתה נתונה בקירור, אבל יתכן שזה היה חורף..וקר. היית ניגש למוכר/ת ומבקש לך את הכמות הרצויה שאמא הכתיבה.. או היתה רשומה בפתק הקטן. או אז, נטל המוכר בידו סכין גדולה, פרס קוביה יפה, עטפה בנייר שעוה ושילח אותך הביתה יחד עם החצי לחם שחור ועיתון, לאו דווקא של המדינה
בבית החלה חגיגת הסופגניות ! כמובן שבזמנו לא היה מיקסר וכל המאפים הנהדרים של אמי מומחית האפייה והבישול הוכנו ידנית ובאהבה רבה. הבצק תפח לו לאיטו מכוסה במגבת מטבח אהובה (סחבתי לך אחת אמא..). אני זוכרת את אמי קורצת סופגניות מהבצק הריחני בעזרת כוס זכוכית רגילה. את הסופגניות החמות מלאנו במגוון ריבות או קרם וניל אבל גם סופגניה ללא מלית היתה מצויינת, הבצק משובח
---
:הצעה לקרם וניל מצויין
.בסיר קטן לטרוף 3 חלמונים גדולים, חצי כוס סוכר לבן (=100 גרם) ושבעים גרם קמח לבן
.לבחוש פנימה בהדרגה מעט חלב (כמות החלב הכוללת חצי ליטר) לערבב היטב לתערובת חלקה
.להוסיף כפית תמצית וניל, קורט מלח ואת יתרת החלב
.לבשל על להבה מתונה עד שהקרם מסמיך
---
אל תוותרו על אבקת הסוכר מעל לכל סופגניה! . ותודה לאמי שניקתה והשמישה לי את מטחנת הקפה-תבלינים והסוכר. המטחנה מקפצת כעת משמחה בעודה טוחנת קפה או סוכר לאבקה דקה
מדובר על מתכון קלאסי לסופגניות אמיתיות מבצק שמרים משובח. ברבות הימים המתכון הופץ והוכן בהצלחה בבתים רבים. במידה ותקפידו אחר הוראות ההכנה תקבלו סופגניות גדולות וטעימות שיקבלו באהבה מלית ריבה או כל מלית יצירתית אחרת, למשל קארד לימון, מתכון למטה
סופגניות ברלינר
:החומרים
חצי קילו קמח לבן רגיל
ארבעים ושניים גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים=כף ועוד 2 כפיות שמרים יבשים
ארבעים גרם סוכר לבן
שמינית עד רבע ליטר חלב חמים
שתי כפות שמן רגיל
שני חלמונים מביצים גדולות
כפית מלח דק
שתי כפות רום אמיתי
:אופן ההכנה
.בקערת המיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב: קמח, סוכר ומלח
להמיס את השמרים במעט חלב חמים יחד עם מעט סוכר(החלב והסוכר מהכמות הכללית)להתסיס למשך דקות אחדות
להוסיף את תערובת השמרים לקמח. להוסיף את כל יתר המרכיבים. להתחיל עם כמות הקטנה של החלב ולהוסיף עוד לפי הצורך. ללוש לבצק חלק במשך דקות ספורות
.להניח את כדור הבצק לתפיחה במקום חמים מכוסה עד להכפלת נפחו, במשך כשעה
.ללוש מעט את הבצק, לשטח ולרדד על משטח מקומח לעובי 1.5 ס"מ
.לקרוץ מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ. לכסות ולהתפיחן על משטח משומן עד להכפלת הנפח
.לחמם שמן בסיר גדול
.לשים בסיר מספר סופגניות . לכסות את הסיר עם מכסה ולטגן במשך כשלוש דקות
.להפוך את הסופגניות לצידן השני ולטגן במשך 2.5 עד 3 דקות נוספות
.להמשיך לטגן באופן זה את כל הסופגניות
.להניח את הסופגניות על נייר מגבת
.למלא הסופגניות ולזלול
קארד לימון אנגלי
:החומרים
שני לימונים יפים (או לימון וחצי בתלות בגודלם)= נחוץ 80 מ"ל מיץ לימון סה"כ, מלימון אחד לגרד את הקליפה
מאה ועשרים גרם סוכר לבן
שלוש ביצים גדולות, טרופות
מאה ועשרים גרם חמאה, חתוכה לקוביות
:אופן ההכנה
.בקלחת לשים את מיץ הלימון, גרידת הלימון, סוכר וביצים
להניח את הקלחת על הלהבה הקטנה והנמוכה ביותר. למדוד זמן מתחילת הבישול (מרגע זה) 25 דקות
.זהו הזמן המוערך עד קבלת קארד לימון מוכן
ניתן להניח את הקלחת על סיר עם מים רותחים ולבשל כך ולא ישירות על הלהבה, הסיר הגדול כן יהיה על להבת הגז
חשוב: הקרם יתבשל לאט אבל אסור להרתיחו. במידה ויש לכם מד חום המיועד לבישול, טמפרטורת הקרם המוכן תגיע לכשמונים מעלות
יש לערבב את הקרם וללא הפסקה מרגע תחילת הבישול ועד לסופו. הערבוב או הטריפה יעשו בעזרת מטרפה ידנית
.לקראת סוף הבישול ניתן להשתמש בכף רגילה לערבוב
.את קוביות החמאה מוסיפים לקרם בהדרגה ולאחר שהקרם התחמם מעט
יש להוסיף מספר מועט של קוביות ולטרוף. להוסיף קוביות חמאה נוספת רק לאחר שהקוביות הקודמות נמסו ונבלעו בקרם
.יש לבשל בטריפה את קארד הלימון לאחר הוספת כל כמות החמאה עד שהוא מסמיך היטב
.בדקו בעזרת כף. במידה והקרם נותר על הכף ולא נוזל מיד- קארד הלימון שלכם מוכן
לצנן מעט ולהעביר לצנצנות. צבע הקארד לימון ישתנה בכל פעם שתכינו מחדש בהתאם לצבע החלמונים
.לאחסן את הקארד במקרר עד 14 יום
!המלצה: האזינו לדנה וישינסקי- היא נהדרת
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !